Forum » Izdelava spletišč » Maš idejo, sam nimaš programerja..
Maš idejo, sam nimaš programerja..
S4ul3 ::
No vse lepo in prav da si človek kupi knjigo se nauči, vmes mu zraste brada, se oženi, loči in hopla stran je narejena.. Mene zanima, če je kdo od vas že sodeloval s kakšno firmo pri takih projektih. Sam imam projekt, za katerega je bilo pokazanega kar nekaj zanimanja. Problem je v tem, da pojma nimam kako nej pogodbo sestavim da se mi potem ne bodo vrli programerji sami podpisali pod v bistvu moj izdelek. V takem primeru programerje smatram izključno kot zelo dobro plačano delovno sila - nič več nič manj.
Huh? Suggestions?
Lp!
P.S.
Predn se najdejo spet kkšni pametni.... Ideje nisem nobenmu v detajle predstavlou - čist prbližna zadeva, tko da jo teško kdor kol spelje brez da mu vse razložim.
Huh? Suggestions?
Lp!
P.S.
Predn se najdejo spet kkšni pametni.... Ideje nisem nobenmu v detajle predstavlou - čist prbližna zadeva, tko da jo teško kdor kol spelje brez da mu vse razložim.
Gandalfar ::
Zajeban je to. Jaz poskusam podobne stvari izpeljat in zahteva ogromno casa in socialnega omrezja in se kaj denarja moras kje najt.
V Sloveniji primankuje kvalitetnega programerskega kadra. Pomaga, ce imas veliko denarja. Ne vem sicer kaksen projekt bi ti delal ampak sem preprican, da pod 2 miljona ne prides skozi. Ce pa imas tak rang denarja pa se lepo sprehodis v parsek ali pa kam podobno in reces rabim, da mi nekaj naredite. Se podpise zadevo, ti placas tvoje miljone in mas zadevo v nekem doglednem casu.
V Sloveniji primankuje kvalitetnega programerskega kadra. Pomaga, ce imas veliko denarja. Ne vem sicer kaksen projekt bi ti delal ampak sem preprican, da pod 2 miljona ne prides skozi. Ce pa imas tak rang denarja pa se lepo sprehodis v parsek ali pa kam podobno in reces rabim, da mi nekaj naredite. Se podpise zadevo, ti placas tvoje miljone in mas zadevo v nekem doglednem casu.
Backup22 ::
Jah to je res problem. Denar sicer vse reši, ampak če ga nimaš.. Približno kako znanje pa potrebuješ?
//
gofra ::
Stvar dogovora pač. Vsest se za mizo, dorečt stvari, po možnosti pa punktirati s pogodbo. Mene so že prevečkrat zaJ..., da bi si pustil karkoli dopovedovat. Če stranka v to ni pripravljena it, smatraj kot da pač ni resna.
Drugo poglavje je zaščita. Poznam recimo primer, ko je nek osebek (programer) izsiljeval delodajalca, mu zaplenil in kasneje pobrisal ves material narejen v skupnem sodelovanju. Kaj pa vem no, težka je tale - se strinjam...
Na zaupanje (a.k.a, ti sploh kaj drugega preostane?)?
Vso srečo in lp
Drugo poglavje je zaščita. Poznam recimo primer, ko je nek osebek (programer) izsiljeval delodajalca, mu zaplenil in kasneje pobrisal ves material narejen v skupnem sodelovanju. Kaj pa vem no, težka je tale - se strinjam...
Na zaupanje (a.k.a, ti sploh kaj drugega preostane?)?
Vso srečo in lp
Poldi112 ::
Generalno vzeto ne veliko. Ker ce projekt zahteva prevec znanja zahteva tudi prevec casa, da bi ga lahko sam speljal.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Backup22
To bi znal nardit vsak k se s php-jem ukvarja nekej časa. Jest še zmer mislm tko, da če se da nekomu nekej naučit tko alpa tko ni noben problem. Zdi se mi, da je bl problem v tem da je kr nekej dela, kokr pa da bi mogu zdej kr nekej izumlat.
Je pa zadeva taka, da je to bl projekt na dolgi rok. Vsekakor je tukej več varjant: plačilo z zamudo (se prav da se zadeva odplača k stran zalaufa), partnerstvo (za % od dobička), alpa če je kkšn freelancer k bi se bil prpravlen prdružt naši "skupini". Mamo neke načrte, da se bo firmo odprl, ker dela mamo že zdej čez glavo. Najslabš pr vsem tem je, da mamo človeka k bi znal to sprogramirat (sam ni programer..), sam k to pr takih ljudeh tolk dolg traja preden se kr kol sploh premakne z mrtve točke.
Zdej brez neke pogodbe se v take zadeve ni za spuščat se mi zdi ;)
Gofra
Zdej z izsiljevanjem je spet tko ane. Men se zdi, da se v take zadeve ni dobr spuščat, ker nikol ne veš kok psiho je tist človk k ga izsiljuješ - prej alpa slej bo takmu človeku nekdo nekej naredu.
Poldi112
Jest tko alpa tko v tak projekt ne bi šel sam. Ni poante. Pa še tko je, da če bi bla stran dobr narjena ma resne šanse da uspe, tko da bi blo dnarja dost za vse..
To bi znal nardit vsak k se s php-jem ukvarja nekej časa. Jest še zmer mislm tko, da če se da nekomu nekej naučit tko alpa tko ni noben problem. Zdi se mi, da je bl problem v tem da je kr nekej dela, kokr pa da bi mogu zdej kr nekej izumlat.
Je pa zadeva taka, da je to bl projekt na dolgi rok. Vsekakor je tukej več varjant: plačilo z zamudo (se prav da se zadeva odplača k stran zalaufa), partnerstvo (za % od dobička), alpa če je kkšn freelancer k bi se bil prpravlen prdružt naši "skupini". Mamo neke načrte, da se bo firmo odprl, ker dela mamo že zdej čez glavo. Najslabš pr vsem tem je, da mamo človeka k bi znal to sprogramirat (sam ni programer..), sam k to pr takih ljudeh tolk dolg traja preden se kr kol sploh premakne z mrtve točke.
Zdej brez neke pogodbe se v take zadeve ni za spuščat se mi zdi ;)
Gofra
Zdej z izsiljevanjem je spet tko ane. Men se zdi, da se v take zadeve ni dobr spuščat, ker nikol ne veš kok psiho je tist človk k ga izsiljuješ - prej alpa slej bo takmu človeku nekdo nekej naredu.
Poldi112
Jest tko alpa tko v tak projekt ne bi šel sam. Ni poante. Pa še tko je, da če bi bla stran dobr narjena ma resne šanse da uspe, tko da bi blo dnarja dost za vse..
Loki ::
problem je, ker se on boji za placilo za svoje delo, se posebej pri zapoznelem placilu.
zato se to dogaja. prav tako nimas nobenega zagotovila, da bo stran res zalavfala ter celo prinasala dobicek (kot ga slo strani obicajno ne).
zato se to dogaja. prav tako nimas nobenega zagotovila, da bo stran res zalavfala ter celo prinasala dobicek (kot ga slo strani obicajno ne).
Tody ::
Uh kakorkoli se spomniš in česarkoli se spomniš je zadeva že 99 % narejena. Postavi si portal, postavi si trgovino in potem detajle daj delat nekomu drugemu če jih res rabiš. Vse se da naredt z malce domišlije in gledanja iz škatle. Res pa je da bo en moral to narediti, drugače ne bo šlo :) Tudi brskanje po spletu za pravim CMS in dodatki ni samodejno.Tako bi imel ti točno določeno nalogo za PHP programerja, nebi ti mogu ukradit ideje, ker bi ubistvu dobil samo en košček za delat in še ceneje bo, no ja ubistvu če ne ceniš preveč svojega časa.
Loki
Dans ne vrjamem da je v svetu biznisa sploh kkrsno kol zagotovila da kej rata. Ne gre za slo stran sploh. S tem se ne ukvarjam... Prevec casa in energije za minimalen (v primerjavi z .com stranjo) dobicek.
Tody
Portal ze mam, sam to mi nc ne pomaga. Ne gre za trgovino, niti za nc takega kr bi se dal z neta dol potegnt. Ubistvu obstaja samo ena taka stran (ki so jo lastniki sami spisali), pa se tukej je problem da mam jest en kup svojih idej, k bi jih blo treba notr upelat :/ Kakor kol smo razmislal rabmo programerja. Ker tukej je se en kup drugih stvari poleg same postavitve osnovne strani.
Dans ne vrjamem da je v svetu biznisa sploh kkrsno kol zagotovila da kej rata. Ne gre za slo stran sploh. S tem se ne ukvarjam... Prevec casa in energije za minimalen (v primerjavi z .com stranjo) dobicek.
Tody
Portal ze mam, sam to mi nc ne pomaga. Ne gre za trgovino, niti za nc takega kr bi se dal z neta dol potegnt. Ubistvu obstaja samo ena taka stran (ki so jo lastniki sami spisali), pa se tukej je problem da mam jest en kup svojih idej, k bi jih blo treba notr upelat :/ Kakor kol smo razmislal rabmo programerja. Ker tukej je se en kup drugih stvari poleg same postavitve osnovne strani.
darh ::
piši na moj mail (maš v molih podatkih) pa bomo vidli kaj se obeta, da?
Excuses are useless! Results are priceless!
b0B3k ::
A imaš idejo že kje zapisano v pisni obliki.
Če ne, jo poskusi zapisat v čimbolj podrobni obliki z vsemi detajli in ostalim. Na tak način boš lahko zelo podrobno naročilo za programerje sestavu. In bo programer vedu kaj nardit in ti boš vedu, kaj si mu dal delat. Čimbolj detajlno pa zato, da ti kasneje ne bo mogel težit, da je še on dodal to, pa da se brez onega ne da to pa tako naprej ...
Druga zadeva pri zapisovanju ideje je pa ta, tisto kar imaš v glavi je včasih zelo težko na papir spravit, ko pa to narediš lažje ugotoviš če so morebiti kje kake pomanjkljivosti.
To je le moj predlog.
Če ne, jo poskusi zapisat v čimbolj podrobni obliki z vsemi detajli in ostalim. Na tak način boš lahko zelo podrobno naročilo za programerje sestavu. In bo programer vedu kaj nardit in ti boš vedu, kaj si mu dal delat. Čimbolj detajlno pa zato, da ti kasneje ne bo mogel težit, da je še on dodal to, pa da se brez onega ne da to pa tako naprej ...
Druga zadeva pri zapisovanju ideje je pa ta, tisto kar imaš v glavi je včasih zelo težko na papir spravit, ko pa to narediš lažje ugotoviš če so morebiti kje kake pomanjkljivosti.
To je le moj predlog.
leinad ::
Kaj bi pa ti ponujal preko neta, bi prodajal ali usluge nudil? Tako malo v zelo obširnih okvirjih povej, brez da poveš kakšna je ideja.
V petek imam sestanek, v ponedeljek še enega. Če se s temi fanti ne bomo nč pametnega zmenil vas bom pm-jal.
Lp!
Lp!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kje dobim nekoga, da mi zastonj postavi spletno trgovino (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10465 (7268) | BigD |
» | Iskanje ideje.Oddelek: Programiranje | 6651 (4654) | boolsheat |
» | A se je možno samostojno naučit programiranja? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programiranje | 35807 (31901) | darkkk |
» | Freelance programiranje - prihodki (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26058 (21607) | krofeta |
» | Programiranje (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 6560 (5158) | Thomas |