Forum » Navijanje » Stabilen undervolt Pentiumov-M
Stabilen undervolt Pentiumov-M
tiborrr ::
Na koliko ste jih najvec spravili? Sam sem vceraj kolegovega Baniasa 1.5GHz iz 1.488V na 1.216V preko RMClocka. Na 600MHz pa dela stabilno ze z 0.7V. Zanimajo me predvsem rezultati undervoltanja pri Dothanih, ki so 0.09um za razliko od Baniasa, ki je izdelan v 0.13um tehnologiji. Preračunano bi naj procesor zdaj zrl 22% manj stroma pri full loadu, kar bi naj pomenilo podaljsanje casa delovanja za 22%, kar pomeni dobro petino.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
TribesMan ::
Ce znizas napetos CPUja se cas trajanja baterije sigurno poveča... sam kot je ze borchi rekel, CPU ni edini porabnik v laptopu... Procentualno gledano ekran verjetno požre več energije, kot cpu med "office" delom... pol maš pa še grafično, disk, chipset, RAM, WiFi itd... Tako da v končni fazi bi tvoj "undervolt" pripomogel mogoče kakšnih 5%... več pa zelo težko.
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
OwcA ::
Dothan:
1,6 GHz -> 0,956 V
800 MHz -> 0,7 V
Prinese kakšnih 20 min več delovnja.
1,6 GHz -> 0,956 V
800 MHz -> 0,7 V
Prinese kakšnih 20 min več delovnja.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
tiborrr ::
Graficna je integriran IGM, takda ne pije kar prevec :). Razumem zdaj borchija, kar je hotel povedati.
OwcA, si pognal kdaj BatteryMark?
OwcA, si pognal kdaj BatteryMark?
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
OwcA ::
Ne, nisem, to je ocena čez palec, oziroma pri vsakdanjem delu.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Menjava ventilatorja v napajalnikuOddelek: Hlajenje in modifikacije | 7193 (3916) | radmannsdorf |
» | Visoke temparature pri vodnem hlajenju?! (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8060 (6995) | m0LN4r |
» | Poraba elektrike pri x6 CPUOddelek: Strojna oprema | 1650 (1162) | Engineer_SLO |
» | Navijanje AMD Phenom-a II X2 550BEOddelek: Navijanje | 3307 (1540) | galu |
» | EPOX 8RDA6+ PRO bios flashOddelek: Navijanje | 1019 (889) | Pyr0Beast |