» »

Problem pri nadgradnji BIOS-a

Problem pri nadgradnji BIOS-a

bucket ::

Na Compaq-ovi strani sem zasledil novejši bios ki sem ga imel na prenosniku Compaq Armadi E700. In seveda sem moral probat tudi to nadgradit. Ampak neuspešno ;( Vse je potekalo čisto normalno, naredim disketo s novim biosom, resetiram računalnik, nadgradim,... In potem mi napise naj ponovno ugasnem računalnik kao da bo novejši bios začel deloveti po ponovnem zagonu, ampak se prenosnik ne boota. Edino kar se zgodi je da ekran utripne (verjetno se prižge osvetlitev) in prižgejo se led diode. Je možno kakorkoli popravit računalnik brez da bi menjal matično ploščo??

Lp
Madzi

Tomay ::

Poglej če obstaja kak recovery za tvoj prenosnik (navodila za uporabo). Pri nekaterih je če držiš del tipko in vklopiš prenosnik, lahko je tudi f1, f2, ponekod sta celo dve tipki, tako da malo poišči.

Če bios čip ni prilotan na ploščo ga je mogoče sprogramirati drugače pa bo malo več dela.
Voodoo 4Ever

Azrael ::

Klik ali teži tehnični pomoči.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Matevžk ::

No, pred nekaj dnevi sem imel s svojim Gericomom enako težavo: sprožim flashanje, zadeva se uspešno verifyja in zaključi, po ponovnem zagonu pa ekran črn. Očitno napačen program ali kaj. Tvoj vsaj osvetlitev uspe prižgati :D

Novejše kište imajo čip odstranljiv. Ponavadi je dovolj, da odstraniš tipkovnico (najdi kje kakšen "Service Manual" za svoj tip prenosnika).
Če gajbica ni več v garanciji in poznaš koga z enakim prenosnikom lahko izvedeš hot-swap, kot sem ga (uspešno) izvedel jaz - beri tole temo na tem forumu in tole na SiOLovem (ja, malo sem crosspostal :P).

Sicer pa, v tem vrstnem redu:
- težiš uradnemu servisu, naj ti stvar zamenjajo v okviru garancije
- vprašaš na uradnem servisu, koliko stane (in kakšen je dobavni rok) novega čipa
- poskusiš dobiti kakšen drug BIOS program (ta, ki si ga uporabil, očitno ni pravi za tvojo gajbico, ali pa je prišlo do corrupta pri downloadu) in najdeš firmo, ki ti ga na novo sflasha; menda je takih firm kar nekaj, seveda moraš čip vzeti z matične plošče
- najdeš in naročiš nov ustrezen čip (in ga seveda spet sam menjaš): www.bios-fix.de , www.bios-chip.de , ... (glede na to, da smo zdaj v EU, ni takih problemov, vsaj s carino jih ni)
lp, Matevžk


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik HP 6710b ne pokaže slike po stand by-u

Oddelek: Pomoč in nasveti
452311 (1375) zuz3k
»

Nov članek: Posodobitev BIOS-a od a do ž

Oddelek: Novice / Nova vsebina
254125 (3780) MrStein
»

Rabim nasvet štromarjev - težave z BIOS čipom

Oddelek: Strojna oprema
111374 (1159) Alec999
»

"izgubljeno" BIOS geslo na prenosniku HP Pavilion

Oddelek: Pomoč in nasveti
162152 (1821) Pyr0Beast

Več podobnih tem