» »

Naraščajoč delež prodaje prenosnih računalnikov

Naraščajoč delež prodaje prenosnih računalnikov

Slo-Tech - Kot poročajo na TechWebu, je bila prodaja prenosnih računalnikov v ZDA v maju prvič višja od prodaje namiznih računalnikov. Poročila kažejo, da je prodaja prenosnikov predstavljala 53,3 % celotne prodaje osebnih računalnikov, trenutni trendi pa nič ne kažejo na prepustitev prvega mesta namiznikom.

Po besedah analitikov se proizvajalcem komponent za namizne računalnike ni potrebno bati, saj je v bližnji prihodnosti nerealno pričakovati razmerje 70:30 za prenosnike in bo po njihovih napovedih prodaja ostala veliko bolj v ravnotežju. Do letošnjega maja se je delež prodaje prenosnikov najbolj približal deležu namiznikov lanskega avgusta, ko je bila prodaja prenosnikov le še za 0,4 odstotne točke nižja od prodaje namiznih sistemov.

Lansko zbliževanje prodaje naj bi bilo predvsem posledica intenzivne oglaševalske kampanje podjetja Toshiba. Na letošnje trende gibanja trga osebnih računalnikov v ZDA pa naj bi vplivalo kar nekaj dejavnikov. Velik delež sta s prodajo nizkocenovnih prenosnikov prispevala predvsem Acer in Medion, dodatna spodbuda za kupce pa so tudi padajoče cene prenosnih računalnikov, ki so se v letu dni znižale v povprečju za 17 % (namiznim računalnikom le 4 %). Tretji razlog za privlačnost nakupa prenosnega računala naj bi bila tudi rastoča ponudba Wi-Fi omrežij na javnih mestih, Wi-Fi oprema pa že postaja standardna lastnost prenosnika.

V forumu preberite tudi: Brezplačen WLAN dostop v Sloveniji.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lanska prodaja računalnikov katastrofalna, še zlasti v Evropi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
7726670 (21545) D3m
»

Prodaja osebnih računalnikov upada, pametnih telefonov pa ne (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
6228129 (25169) čuhalev
»

CES 2015: Novi čipi Broadwell-U iz Intela (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
7616825 (13696) FlyingBee
»

Prenosniki prehiteli namiznike (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
567170 (5533) Matako
»

Prenosnik primeren za risan je načrtov v AvtoCad-u?

Oddelek: Kaj kupiti
121363 (1195) glinik

Več podobnih tem