» »

Avtoradio na kosilnici?

Avtoradio na kosilnici?

garv ::

A je možno priklopiti avtoradio na vrtno kosilnico? Verjetno bi rabil kakšen generator ali akumolator, da bi nekako priklopil generator na mašino, ta bi se vrtel in ustvarju tok.
Sam dvomim da bi uspel ustvarit zadostno napetost. Ali pa da bi ga priklopil na avtomatika, mislim da ima avtomatik cca. 6V~ napetosti. Potem bi rabil kakšen dinamo ali kaj podobnega. V glavnem, zanima me če ima kdo kakšne ideje o priklopu radia na kosilnico/motor/šajtrgo etc. Hvala za pomoč.

Azrael ::

Pravijo, kjer je volja je tudi pot,8-)
na mašino montiraš alternator, če ga še ni in z njim dobiš tok za radio,:))
samo največji klinc je, kdo bo slišal radio pri vsem tem hrupu?!?:\
Joke.

Sedaj pa resno.
Jasno, možno je narediti vse to, samo je kup preglavic: dovolj močno napajanje, stabilizacija napetosti, vibracije, hrup in težave zaradi kršitev CPP, če gres s takim vozilom in slušalkami v promet.

Ali mogoče kaj štimaš za pusta in rabiš ideje? Malo se razpiši, kaj točno imaš v mislih, potem bo lažje napisati kaj konkretnega.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

stromar ::

mogoče pa ima motor že dinamo. Tomosove bencinske pumpe za vodo vem, da so imele tuljavo. Jaz bi naredil seštevalnik napetosti in nato peljal na 7812. 12W mislim, da bo čist dovolj za poganjat avtoradijo. Dosti več itak tuljava ne bi zmogla

garv ::

Imam Alko kosilnico, 2.6 KW motor, 2900 rpm, za porivat:D .
Na to bi potem nekak naštimal alternator, verjetno bi ga priklopil na rotor, torej tam kjer zalaufaš motor. Pol bi moral gor vezat neke elektro elemente, da bi ven dobil stalno 12V enosmerno napetost, ne vem pa kakšen tok rabi radio. Sama montaža ni problem, bolj me muči elektrika.
Druga opcija pa je da dam radio na približno 20 let star moped Tomos Pony Express, pojma nimam kolk moči ima, sm pa zamenjal cilinder, not je brušen bat, odprt izpuh. V glavnem mašina laufa, gor ima spredno in zadno luč ki svetita. Mogoče bi se dal povečat voltažo pa priklopit radio. Bi pa te izvore zvoka uporabljal za domačo uporabo. mam kr dost za kosit, pa sm mislu da bi na radio dal slušalke, kr zvočnike bi se bol mal slišal.

|CyGNUS-x ::

Potem pa si kupi iPod ali pa tiste cenene variante, ki jih imajo v Sparu te bo velik cenej pršlo. Mašino od Ponyja pa uporabi tako da boš imel samohodno kosilnico.
Ni in ne more biti nobenega drugega načina za preizkušanje
resnične moči kapitalistične države kot je vojna.

Brane2 ::

Mogoče bo lažje, če kupiš 126P z vgrajenim avtoradiem in nanj zmontiraš rezilo za košenje, kot da bi tlačil avtoradio na kosilnico... :\
On the journey of life, I chose the psycho path.

Utk ::

Ma vtakni si v žep prenosni res miniaturni radio pa je...CD player ti itak najbrž ne bi delal na kosilnici:D

gzibret ::

Preko jermena naštimaj alternator od enega starega avta. Ta ti itak daje stalno enosmerno napetost ne glede na število obratov (vsaj pri R5 je tako). Gor pa priklopi avtoradio. Pa dva ogromna boxa, ker motor od kosilnice je več kot premočen za vse skupaj.
Vse je za neki dobr!

Brane2 ::

Ne vem, če bo ravno tako. Razen, če imaš regulacijsko elektroniko že zataljeno v tisti kos plastike z usmerniškimi diodami.

Brez elektronskega krmiljenja se napetost alternatorja zelo pozna glede na obrate...
On the journey of life, I chose the psycho path.

steev ::

Garv, od kod si?

Sorry za offtopic!
:|

garv ::

Sem iz Laškega. Mislim da bi res rabu neko elektronsko krmiljenje za vse skup. Na mopedu imam dinamo za 6V, tk da je to verjetno premalo za radio. Bom probu dobit star alternator od avta, ga priklopit na kosilnico pol pa z votlmetrom zmert kolk da iz sebe da vem kako naprej.

garv ::

Na netu sm najdu načrt za generator iz kosilnice, tk da bom probal neki skup spacat. Verjetn bom na vrh kosilnice (tam ko je tista špaga da zalufaš motor) dal jermen, ga povezal z alternatorjem, na tega pa priključil neko breme.

stromar ::

Kot jaz vem, mora imet alternator neko vzbujevalno napetost, da lahko da lahko dela. To je zato, ker nima stalnih magnetov ampak elektromagnete. Tako, da bi rabil zraven še akumulator.

Jaz bi raje vzel elektromotor za hlejenje vode od avta in ga uporabi kot dinamo.

Binji ::

512mb mp3 predvajalnik z vgrajenim radiem te stane 25000sit. Po moje cenejsa in lazja varjanta:)
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Azrael ::

Binji se strinjam.

Če zanemarim finančni vložek v tako "modifikacijo" kosilnice, imam še en tehten pomislek: Kdo bo rinil in vlačil okoli kosilnico z vso to obilno dodatno težo (alternator, akumulator, radio, zvočniki...)? 2x težja kosilnico je 4x težje premikati...
Nekoč je bil Slo-tech.

zcetrt ::

Človek je pač fetišist. Ergo, pozdravljen, kolega!
4.

Nejc Pintar ::

Boljša ideja:
Zmontiraj gor svoj PC, da boš medtem ko boš kosil lahko igral duke nukem forever
Lahko je biti prvi, če si edini!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Alternator ali akumulator? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9421529 (18857) krneki0001
»

VW GOLF IV 1.9 TDI PROBLEM Z VŽIGOM

Oddelek: Na cesti
3911661 (11060) SkIDiver
»

Prizgane luci na avtu in poraba goriva xD (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17435663 (33228) RejZoR
»

generator za veterno elektrarno

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
175757 (5319) Azrael
»

motor kosilnice -> agregat

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
115482 (5250) flasha

Več podobnih tem