Forum » Operacijski sistemi » dual boot
dual boot
nurmaln ::
Prosim za malček pomoči
na računalniku imam nameščen linux, zraven pa sem si ravnokar namestil še windows xp pro, seveda pri tem linux particije nisem izbrisal. Problem je ker se mi ob zagonu računalnika ne pokaže opcija kater OS naj se zažene. Vem sicer da če bi najprej namestil winse in potem linux bi me računalnik na začetku vljudno vprašal kaj bi ampak skoraj 100% sem prepričan da se tudi nekje v winsih da naštimat da mi ob zagonu ponudi izbiro. Mislim da sem to enkrat že tudi naredil ampak zdajle se nikakor ne spomnem kako.
kakšna ideja?
na računalniku imam nameščen linux, zraven pa sem si ravnokar namestil še windows xp pro, seveda pri tem linux particije nisem izbrisal. Problem je ker se mi ob zagonu računalnika ne pokaže opcija kater OS naj se zažene. Vem sicer da če bi najprej namestil winse in potem linux bi me računalnik na začetku vljudno vprašal kaj bi ampak skoraj 100% sem prepričan da se tudi nekje v winsih da naštimat da mi ob zagonu ponudi izbiro. Mislim da sem to enkrat že tudi naredil ampak zdajle se nikakor ne spomnem kako.
kakšna ideja?
christooss ::
Ce se ti zaženejo Winsi. Vzameš Live CD linux distribucijo. Pol pa še enkrat zinštaliraš grub v mbr. Inštalacija
Res je pa da je bla ena tema o tem na slo-techu. Kako to nardis v winsih (se mi zdi)
Res je pa da je bla ena tema o tem na slo-techu. Kako to nardis v winsih (se mi zdi)
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: christooss ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi] (strani: 1 2 3 4 … 36 37 38 39 )Oddelek: Operacijski sistemi | 97908 (25565) | Skrat |
» | particija za linuxOddelek: Pomoč in nasveti | 1501 (1408) | baron21 |
» | Iz Linuxa v Windows -> MBR (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4542 (3877) | WarMaker |
» | moje potovanje v linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1853 (1621) | CCfly |
» | formatiranje izginule particijeOddelek: Operacijski sistemi | 1203 (1134) | lopov |