» »

Težave s Kamero Sony in USB gonilniki v WinXP

Težave s Kamero Sony in USB gonilniki v WinXP

R-S-LoVe ::

LP vsem.
Kot je že v naslovu opisano imam težavo s priklopom Sony-jeve dcr-trv75e pal kamere.
Z uradne strani sem "snel" usb gonilnike, pa mi še vedno kamere ne zazna pravilno.
Kamero mi najde kot disk drive, v raziskovalcu pa je ne vidim.
S kamere bi rad presnel film in ga preuredil s pomočjo windows movie maker-ja.
Poleg kamere bi naj dobil originalen CD, ki pa ga nikjer več ni.
Vsem, ki se boste potrudili in mi pomagali se zahvaljujem!
Da ne pozabim: windowsi so WinXP, procesor intel 4 2,6G, 512MB rama, ATI grafika...
Fear Is The Path To The Dark Side, Fear Leads To Anger,
Anger Leads To Hate, Hate Leads To Suffering!
  • spremenil: R-S-LoVe ()

baron21 ::

Lep pozdrav! Glede težav, ki jih opisuješ, je najbrž problem v priklopu kamere na comp. Jaz sicer uporabljam Canon 750i, zadeva pa deluje tako da se preko USB prenašajo na comp. slike in filmi z kartice in takrat jo tudi lahko vidiš v raziskovalcu. Za prenašanje filmov z kasete pa je nujno potreben fire-wire oz. pri Sony se to imenuje i.link. Pri tem priklopu kamere ne vidiš v raziskovalcu, je samo opozorilo o novi priključeni opremi v opravilni vrstici. Prenašanje filmov z kasete ni možno preko USB. Karakteristike tvoje kamere sem si ogledal na netu in so dokaj podobne Canonu, nisem pa je še nikoli videl v živo, mislim pa, da naj bi bilo tudi delovanje podobno. Če boš poizkusil snemati z Movie maker prog. priključi kamero, odpri program, nato pa v meniju file izberi - capture video. Če imaš kamero dobro priključeno boš dobil možnost snemanja, če pa ne te pa opozori na neobstoj kamere. Poizkusi še s kakšno drugo, da preveriš kje je problem. Veliko uspeha! LP
baron21

R-S-LoVe ::

baron21: kaj je možno, da je problem v USB2, prej ko sem priklaplal na staro kišto z USB1.1 je vse ok laufalo?
Fear Is The Path To The Dark Side, Fear Leads To Anger,
Anger Leads To Hate, Hate Leads To Suffering!

baron21 ::

Živijo! Mislim da ni problem v USB 2.0, saj tudi jaz uporabljam to povezavo, delam pa na laptopu NEC - AMD 2200+, 256mb ram in grafika 128mb, pa dela brez težav. Uporabljam pa Inter video creator program, Movie maker je dober za snemanje in montažo, ne dela pa dobro če pošljem nazaj na dv kamero ali pa na videorecorder vhs. Kot sem že napisal, najprej poizkusi z drugo kamero, potem pa dobi kakšno starejšo PCI- USB 1.1 kartico, pa probaj še s tem. Srečno!
baron21

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

mini dv

Oddelek: Zvok in slika
111504 (1391) oberskitona
»

iz kamere na PC

Oddelek: Programska oprema
286236 (5201) Tomay