Forum » Kaj kupiti » Digitalna kamera - boljša izbira
Digitalna kamera - boljša izbira
wragec ::
Vem da je bilo že veliko vprašanj glede kamer, ampak rabim mnenje za nakup in sicer med tema dvema in sicer je ena minidv in ena hdd kamera. Uporabljal jo bom predvsem za razna potovanja ter izlete.
kamera1:
http://www.mixi.tv/katalog/product.php?...
Kamera2:
Kaj mi priporočate in vaše izkušnje z zgoraj omenjenima kamerama so dobrodošle
kamera1:
Kamera2:
Kaj mi priporočate in vaše izkušnje z zgoraj omenjenima kamerama so dobrodošle
- spremenil: wragec ()
CaqKa ::
podobno kot je ona z diskom imamo doma.
moram povedat da je lahko in kul.
blazno kul je tudi prenašanje videov na računalnik.. poleg tega da so dosti bolje stisnjeni kot pa standardni DV stream.
me pa blazno moti to da nima okularja in da ko snemaš lahko gledaš edino preko lcdja.
načeloma je 60 gb kar dosti prostora.. naša ima 30 in imaš kar nekaj snemanja (9ur)... bo prej baterija prazna.
ta manjša ima tudi 25x optični zum zgornja pa samo 10x.
zna prit prav fajn.
če boš naknadno dosti urejal video zna prit hdd kamera zelo prav. daje ti sicer eno dodatno odgovornost, da si namreč delaš backupe videov na dvdje. kasetka je vseeno le malo bolj obstojna glede na današnjo nezanesljivo masovno produkcijo praznih dvd-r ploščkov.
glede na to da sta obe majhni bi jaz raje vzel tisto s hddjem. zuma je več, lažja, omogoča lažje urejanje videa na compu (služi tudi kot prenosni disk). edini minus ki ga vidim, je odsotnost okularja, čemur pa itak tudi če bi bil predlagam nakup dodatne baterije.
/edit: če se ne motim imamo tole sr32 z 40x zoom: link
moram povedat da je lahko in kul.
blazno kul je tudi prenašanje videov na računalnik.. poleg tega da so dosti bolje stisnjeni kot pa standardni DV stream.
me pa blazno moti to da nima okularja in da ko snemaš lahko gledaš edino preko lcdja.
načeloma je 60 gb kar dosti prostora.. naša ima 30 in imaš kar nekaj snemanja (9ur)... bo prej baterija prazna.
ta manjša ima tudi 25x optični zum zgornja pa samo 10x.
zna prit prav fajn.
če boš naknadno dosti urejal video zna prit hdd kamera zelo prav. daje ti sicer eno dodatno odgovornost, da si namreč delaš backupe videov na dvdje. kasetka je vseeno le malo bolj obstojna glede na današnjo nezanesljivo masovno produkcijo praznih dvd-r ploščkov.
glede na to da sta obe majhni bi jaz raje vzel tisto s hddjem. zuma je več, lažja, omogoča lažje urejanje videa na compu (služi tudi kot prenosni disk). edini minus ki ga vidim, je odsotnost okularja, čemur pa itak tudi če bi bil predlagam nakup dodatne baterije.
/edit: če se ne motim imamo tole sr32 z 40x zoom: link
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CaqKa ()
Calligula ::
Ce bos potoval kaj v ZDA obvezno tam kupi Panasonica SD1. High definition in na Mini SD kartice pa 3 CCDji. Dalec najboljsa zadeva, ki v ZDA stane le 600 Eurov.
gameby ::
jst osebno imam kamero 1... mislm je zelo dobra ,pa to, sam problem je pa pri prenosu na rečunalnik.To je pa slabost miniDV.Ker ko gočeš prenest posnetek na računalnik... zgubi dost kvalitete, če pa že uporablaš kšn sony vegas, pinalce, pa ti res posnetek zavzame veliko prostora
drugač pa še uni programi ko jih dobiš zravn pa prov sucks.
lp
drugač pa še uni programi ko jih dobiš zravn pa prov sucks.
lp
>>> Ker ko gočeš prenest posnetek na računalnik... zgubi dost kvalitete, če pa že uporablaš kšn sony vegas, pinalce, pa ti res posnetek zavzame veliko prostora
DV stream vzame 4gb na 20 minut in basta. in to je kvaliteta ki je enaka kot na kameri.
in to kvaliteto dobiš tudi z windows movie makerjem. ni treba nobenega vegasa ali pa pinacla.
DV stream vzame 4gb na 20 minut in basta. in to je kvaliteta ki je enaka kot na kameri.
in to kvaliteto dobiš tudi z windows movie makerjem. ni treba nobenega vegasa ali pa pinacla.
gameby ::
..... kot prvič movie maker ti da zlo slabo kvalitieto... kr probi...... pa boš vidu..... pa če prov naštimaš na best kvaliteto ....glede pinacla pa tut ni tko čit k na kameri mal po bližje poglej če maš miniDV kamero pa boš vidu.
lp
lp
z windows movie makerjem lahko DV stream zajemaš v type 1 načinu. in to je poln visokoresolucijski način ki ga kamera premore.
seveda preko firewire.
seveda preko firewire.
Sem kupil digitalno videokamero Sony Handycam DCR-SR72E. Zaenkrat sem z njo zelo zadovoljen (še študiram nastavitve), potrebno bo kupiti še eno močnejšo baterijo ker ta zdrži malo časa in potem veselo na snemanje.
Do sedaj sem kakšnih 15 x prenašal podatke iz kamere na pc z programom ki sem ga dobil zraven in nisem zasledil nobenih težav.
atasmrk ::
Mal bom ukradel tole temo za eno prasanje, ki se sicer ne tice izbire kamere, ampak ker je bilo malo visje govora o presnemavanju videa s kamere predvidevam, da ne bo tako zelo narobe.
Ko hocem z Movie Makerjem snemat video na komp, ne morem izbrat MinDV kvalitete videa. Racunalnik je sicer malo starejsi in nima niti USB2 vrat pa se mi zdi, da Movie Maker kar na podlagi tega presodi, da to ni zame. Razmisljam prav? Ce dokupim USB2 ali FireWire vmesnik, bi se stanje popravilo?
Ko hocem z Movie Makerjem snemat video na komp, ne morem izbrat MinDV kvalitete videa. Racunalnik je sicer malo starejsi in nima niti USB2 vrat pa se mi zdi, da Movie Maker kar na podlagi tega presodi, da to ni zame. Razmisljam prav? Ce dokupim USB2 ali FireWire vmesnik, bi se stanje popravilo?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov D-SLR (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 27042 (15307) | BigWhale |
» | Kje kupit USB podaljšek?Oddelek: Kaj kupiti | 982 (878) | ;-) |
» | Digitalc do 200€Oddelek: Kaj kupiti | 2194 (1943) | Svizec69 |
» | 19" LCD widescreenOddelek: Kaj kupiti | 1845 (1528) | ;-) |
» | Fuji FinePix S5600Oddelek: Kaj kupiti | 1968 (1836) | rhabdo |