» »

Router in switch - pomoč

Router in switch - pomoč

roni125 ::

Nujno rabim pomoč.
Imam že štiri računalnike priklopljene na router Dlink zaradi interneta in skupnih uporab datotek, sedaj pa sem kupil še dva računalnika. Ker imam od prej še MikroHub8 (Switch), bi rad vse to skupaj povezal, da lahko potem vsi skupaj dostopajo do interneta in da imamo skupno uporabo datotek, to se pravi skupaj router in hub na računalnike.
Sedaj pa vprašanja:
-Kako naj bi to skupaj povezal, da bi delovalo (vrstni red in postopek).
-Ali je potrebno vpisati IP samo v računalnike, ki bi bili priklopljeni na hub, ali na vse skupaj, ker imam sedaj vpisane podatke samo v routerju in ni nobenega vpisovanja posebej v nastavitvah omrežja v računalniku.
-Ali kje že obstaja zapisan ta postopek povezave .......
Vse preveč vprašanj se mi postavlja, kako to urediti, da bi vse delovalo.
Zato vas še enkrat res lepo prosim za pomoč.

LP,
Roni

Veron ::

jst imam takole:

Modem - Router (Wlan) - iz routerja 3-je pcji, 4 port pa gre v swich - iz swicha pa potem še ostali 3-je pcji...

ipjev nic ne štimam, kako pa z je hubom pa ne vem točno, to kar se ti napisal je router+swich, drugače pa en 8-port swich stane slabih 5 prešernov ;)

HyperKiller ::

Torej.
Iz modema v router. Switch prek uplink vtiča na navaden vtič v routerju. Vse računalnike na preostale proste priključke na obeh škatljicah.
Morda bo vse delalo kot poprej (sploh pri XP-jih) morda pa boš moral vsakemu računalniku določiti IP naslov (običajno 192.168.0.x) , naslove DNS strežnikov (da bo delal net) in morda še gateway, ki pa je IP naslov routerja.

Info: Uplink vtič je isti kot eden oz med ostalih, a ima "kontakte" prestavljene tako, da ti ni potrebno uporabiti prekrižanega (cross-over) kabla.
Pri Microsoftu uspešno izrezujejo varnostne luknje.

roni125 ::

Hvala vama Veron in HyperKiller, po moje je sedaj ravno to problem -KABLI, ali pa mogoče IP routerja, ki ga ne najdem.
Na vseh računalnikih imam XP-je, kable imam vse enake to se pravi da je njihova vezava ena - ena, ali bi mogoče moral ta, ki gre iz routerja na switch moral biti drugačne vezave.
IP-je sem dodelil samo tem, ki so povezani na switch, ne pa tudi na druge štiri.
Ali mi lahko še malo pomagate....

LP,
Roni

HyperKiller ::

Prosim za opis sedanjega stanja. Kje dela , in kje ne. Sploh kaj dela? Kako imaš sedaj vezano? ipd

Običajno naj bi bila povezava med dvema vozliščema križana, to se lahko izvede na 2 načina:
1) normalen vtič --- crossover kabel --- normalen vtič
2) uplink vtič --- normalen kabel --- normalen vtič
info: Crossover oz. križani kabel v bistvu zamenja kanala prejemanja in pošiljanja. S prekrižanim kablom zato povežamo dva računalnika (point-to-point; točka-točka) ker bi z navadnim kablom obe mrežni k. pošiljali podatke na eno linijo, in obe poslušali za vhodne podatke na drugi. GetIt?
Pri Microsoftu uspešno izrezujejo varnostne luknje.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793571650 (8479) c23po
»

Je taka mreža možna?

151583 (1337) Hair
»

Pomoc pri povezavi na internet!

211596 (1390) Zm3-D3n
»

ADSL- dva kompa