Forum » Pomoč in nasveti » Problem s spominom - SDRAM
Problem s spominom - SDRAM
bimbo_bambo ::
Imam plato ASUS TUSI-M s procesorjem Celeron 1,4 (Tualatin) ter dvakrat po 128 DIMM SDRAM. Rabim XP Professional SP2.
Problem je v tem da mi PC potegne le 192 MB RAM-a???
Sem že vse sorte probal tudi RAM-e iz drugih PC-jev, nastavitve BIOSa in pinov na plati...
Nimam več ideje - HELP ME
P.S.: PC mi občasno sam crkne in se resetira - običajno ko se povežem v internet oz. ko zaženem IE. Drugače pa dela OK.
Problem je v tem da mi PC potegne le 192 MB RAM-a???
Sem že vse sorte probal tudi RAM-e iz drugih PC-jev, nastavitve BIOSa in pinov na plati...
Nimam več ideje - HELP ME
P.S.: PC mi občasno sam crkne in se resetira - običajno ko se povežem v internet oz. ko zaženem IE. Drugače pa dela OK.
evian ::
Sam sem imel podobne težave, sicer na drugi plati - pomagalo je, ko sem naredil CLEAR CMOS (na plati sem za 15 s povezal dva jumperja). Poizkusi.
lp
lp
Tine AGT ::
Zgleda tako kot da ti plata en modul prepozna kot cel drugega pa le kot pol. Poizkusi najprej z enim, nato z drugim pa boš videl če se ti pri obeh pokaže 128MB. Če ima plata integrirano grafiko (točno tega modela plate ne poznam) se zgodi da ti že v štartu odbije memorijo v skupni rabi.
bimbo_bambo ::
Menjava RAMa med slotoma ne da nobenega uspeha. Tudi vsak zase dela fino.
Sem probal še reset CMOS-a, najprej preko programa ASUS Update Ver 6.05.01 (ima opcijo BIOS flasha in hkrati brisanja CMOS) - uspel sem da je sedaj RAM 240 MB. Potem sem probal še reset CMOS na plati - še vedno 240 RAM.
Misli da je to to, več ne bo šlo. OK tistih 16MB RAM manj jim še odpustim :-))
Thanks to all !!
Sem probal še reset CMOS-a, najprej preko programa ASUS Update Ver 6.05.01 (ima opcijo BIOS flasha in hkrati brisanja CMOS) - uspel sem da je sedaj RAM 240 MB. Potem sem probal še reset CMOS na plati - še vedno 240 RAM.
Misli da je to to, več ne bo šlo. OK tistih 16MB RAM manj jim še odpustim :-))
Thanks to all !!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | blue screen med zagonom ali namestitvijo OSOddelek: Pomoč in nasveti | 1424 (1150) | ST-777 |
» | Večji problemi z računalnikom (strojni,programski?)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1533 (1192) | vbohinc |
» | ATI AGP ne zažene sistema (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 3686 (2945) | boset |
» | noscreen po neuspesnem apdejtu biosaOddelek: Pomoč in nasveti | 1534 (1194) | Pyr0Beast |
» | Flashal BIOS na Epox 8rda+, sedaj tipkovnica ne dela!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1370 (1134) | EZ2BHard |