» »

reči s katerimi se srečujete vsak dan....kaj vas moti?

reči s katerimi se srečujete vsak dan....kaj vas moti?

nikonezna ::

Kateri so vsakdanji predmeti ki jih uporabljate, pa bi radi da so malce bolj drugačni, malce bolj uporabni. Kaj vas točno pri njih moti, kakšne želj eimate da bi bili?
V mislih imam razne predmete kot so nož, okno, stol, zobna ščetka, štekerji....
Mogoče je tudi kakšno opravilo kateri bi si radi prišparali in bi radi da bi kaj drugega opravilo namesto vas?
Pričakujem resne odgovore :)
Hvala :)
brez podpisa

OwcA ::

Sam bi rad klučavnico za kolo na daljinca kot pri avtomobilih.

To in pa več obročkov/sponk/paščkov/ježkov na vseh rečeh, da jih lažje sklapljaš skupaj. Recimo etui sončnih očal na nahrbtnik (vem, da obstajajo razni namenski predalčki, ampak raje bi splošno rešitev).
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

nikonezna ::

to za ključavnico sem tudi jaz pomislil :) bi bla res dobra...sam ker je vsa stvar malce velika...pa bi prišla kar škatlica...bi se pa dalo lepo skrit znotraj obroča..jap...pa da se zaklene balanca kot pri motorju...
brez podpisa

Thomas ::

He! Ti si pa tudi za praktične probleme dober. Good to know!

OwcA ::

Enotna pametna kartica namesto plastike in vseh dokumentov vklučno s stvarmi kot so zdravstvena, izkaznice za knjižnice, abonmajske karte, ...
In to v manjšem formatu kot so današnje kreditne kartice z nastavki za razne paščke in druge pritrdtivene mehanizme.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

OwcA ::

Pri kolesu dvomim, da bi blokiranje balance zadostovalo. Je prelahko poleg tega se da, če se zelo potrudiš, tudi brez tovrstnega krmiljenja voziti. Za začetek bi bil čisto zadovoljen z mehanizmom, ki bi samo razklenil ključavnico. V temi bi že to izdatno pomagalo. Druga stvar, ki manjka klučavnicam je boljši način pritrditve na kolo. Mirno bi se lahko privila na nastavke za steklenico/pumpo/baterijo.
Če razpeljem idejo še korak dle. Vzemimo klučavnico na členke, torej gibljivo. Takšna bi se lahko uvlekla v prej omenjeni na kolo fiksirani del, tako kot recimo metri (tisti za 2-4 m). S tem bi lahko imel veliko klučavnico za pritrjevanje k najrazličnejšim objektom, ki te ko se voziš zelo malo ovira. Kot dodaten bombonček, recimo da bi se jo dalo raztegovati le, kadar je odklenjena in bi se ob zaklepu vedno uvlekla kot bi bilo mogoče, s čimer bi se delo tatovom še malo otežkočilo, ker bi v nekaterih situacijah težje prišli zraven.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

nikonezna ::

glede kartic...hm...to bi bla kar velika revolucija...mal premajhen sem da bi jo izpeljal :P bi pa zagotovo bila dobra...sam kako pol v primeru kraje....bi blo dobro met tudi kakšno varnostno foro gor...kot recimo prstni odtis....sam če ne vse v enem...hm...preveč standardou za porušit...pa da ne govorimo o standardu velikosti.
glede klujčavnice pa sem razmišljal kot dalinski zaklep...bolj težko se ti bo na dalinjsko nekam zaklenla okoli kakšnega droga :P

če ne prostora pa...da bi se zložla bi prišla kar obilna...je boljše kakšna oreng močna jeklena žica...sej zdej jo lih ponuja top shop....pa še alarem ima :P
brez podpisa

Phoebus ::

Owca: ne želi si kartic ker bojo itak čez 50 let že vsakemu zatlačli en čip v rit in bojo pol delali vse z njim- od plačevanja do zdravljenja....preko kraj zasebnih podatkov, seveda.

BigWhale ::

Jaz bi pa kar bil za subdermal implant.

Tinfoil hat all the way! :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

Volk| ::

Jaz pa bi rad da se mi doma vrata avtomatsko odprejo da ne rabim zaklepat in nosti klučev po žepu! Pa da ne boste mislili da sem len! Motijo me kluči v žepu! Saj vem da obstajajo ključavnice na prstni odtis toda predrage za moj žep(120k).

OwcA ::

glede klujčavnice pa sem razmišljal kot dalinski zaklep...bolj težko se ti bo na dalinjsko nekam zaklenla okoli kakšnega droga :P

Se strinjam, ampak odklep bi se pa dalo realizirati.

Še ena ideja. Pralnica za kolesa, recimo v sklopu avtopralnic. Vse kar potrebuješ je servisno stojalo za kolo in cev z ne premočnim curkom.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

nikonezna ::

@ Volk| kje si pa to videl za ta denar...pa sej ne more bit tako drago....sej tisti usb ključki ki so zaklenjeni na ta način so tam okoli 30k, a ni tako? zagotovo se da narediti za velliiiko manj denarja...

sam tej senzorji ki so...kaj pa če se urežeš na tisti prst...bi mogli met veliko večji spomin za celo družino in za več prstou....pa na otroke ki rastejo tudi...je boljša varjatna da imaš daljinc ki odklene avtomatično vrata na določeni razdalji, recimo 1 meter....

@OwcA oklep ja...dobra ideja...sej mam lih v glavi kako bi se dalo, recimo s kakšnim magnetnim stikalom, sam bi pa precej toka porabil...hm...bi blo treba mal počekirat kakšni obstajajo...glede pralnice, pa verjetno če greš v pralnico ti ga prešpricajo sigurno :))
aja....btw...kaj pa vaje od termodinamike? :)
brez podpisa

OwcA ::

Pri avtopralnicah sta dve težavi. Večinoma je curek premočan in škodi ležajem, poleg tega je treba kolo nekam prisloniti in si potem še sam ves moker (ali pa sem samo jaz neroda ;)), ko se curek odbija od tistega k čemur si prislonil. Zadnja zamera pa je, da moraš zapreti vodo, kolo obrniti okoli, spet odpreti vodo ... nakar ugotoviš, da si bil kje površen. Seveda ni konec sveta tudi tako kot je zdaj, bi se pa dalo izboljšati.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Mercier ::

Mnogi, khem, khem, večkrat ne plačajo kakšnega računa, ker "se izgubi".

Na opomin vse podatke, da se to enostavno uredi, jebemo!

poweroff ::

Ključ v obliki pametne karice velikosti malo večje SIM kartice.

Nove ključe bi potem kar uplodal na kartico. Imel bi eno kartico za več ključev.
sudo poweroff

Matek ::

cedejke in dvdji so brez plastičnih ovojev. Taki škatlasti mediji malo manjših dimenzij (ala disketa, minidisk, UMD in tako dalje) so neizmerno bolj kul in odporni na udarce. Kako je z blue-rayem?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Tic ::

Brezžnčna povezanost vsega v hiši. Kabli me izredno motijo. Tudi prostorske zvočnike na wifi! Če hočeš zunaj poslušat, sam snameš enega in ga daš na balkon ;>
persona civitas ;>

OwcA ::

@Tic, zvočniki so že. ;)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

nikonezna ::

@matthai sam kaj ne misliš da bi blo mal pretirano če bi bilo majhno kot sim kartica? zdej sem se spomnu da bi blo tudi dobro če bi bo kot je usb ključek...neko standardno vodilo, pa bi imel vsk svoj ključ, te pa bi programiral posebej za vsako ključavnico, od avta, poštnega nabiralnika, vhodnih vrat, računalnika....kot nekakšen univerzalen ključ.
tako kot je rekel matthai...:) sam jaz bi ga naredil mal večjega no...že če je en sam ne škodi velikost
brez podpisa

Highlag ::

Mene pa motijo ceste po katerih se vozim dnevno v službo. Lahko bi bile bolj udobne.
Pa da ne omenjam kolesarskih stez. Človek vi mislil, da rabiš gorsko kolo. Gor-dol- gor dol. Ne moreš peljat več ko 10km/h, ker dobiš morsko bolezen. ;(
Never trust a computer you can't throw out a window

whatever ::

Mene moti, da ko berem navadno knjigo, pogrešam opcijo search (CTRL+F).:) Kazalo žal ne pomaga vedno.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Tic ::

persona civitas ;>

Volk| ::

hm..ceste...jaz pa bi se vozil po zraku, brez cest.
tako kot v vojni zvezd Luka Skywalker ko je imel ono kobilico!
pa seveda na vodo:D

DominusSLO ::

owca
To o karticah sem že razmišljal, da bi lahko bile vse v elektronski obliki na telefonu z bluetoothom(telefon nas ma pač večina vedno v žepu...). Nekoliko sorodna zadeva(no ne preveč) pa je vezje, ki ga je naredil moj sodelavec, ki odklepa in zaklepa avto, ko je telefon z bluetoothom v bližini avta( ne rabiš rok).

Ziga Dolhar ::

Mene jako moti nov Interšpar v Tržiču.

Pri blagajni mi za vrat diha varnostnik,
blagajničarka pa ima del pulta pri strankinih nogah "odrezan" in nad njim stekleno ploščo, tako da nadzoruje moje nosilne kapacitete pod višino pasu.

Ceneno in zaupanja stranke (in mene) nevredno.

(Tisti, ki poznate pojem "firbec okna", si lahko stvar predstavljate :).)
https://dolhar.si/

Gandalfar ::

Recimo da je govora o tem: Visa mini in in se ena slikca



SodVina ::

Jest sem pa razmisljov, zdej ko je mobitel uvedel moneto. Da bi ti dal se eno pin kodo(kar mislim, da bi ze zdej moglo bit), pa da bi sel lahko z mobitelom kar na bankomat. Pa da bi recimo lahko tud na svoj mobitelov racun nakazal denar.

Volk| ::

V novi kreditni banki Maribor(NKBM) si lahko naročiš njihovo moneto(več si preberi na: NKBM), kjer imaš lahko teoretično neomejen znesek. Torej odpade nakazovanje denarja saj ti gre direkt z računa!

BigWhale ::

To treba vse zintegrirat in povezat. Ne pa 3 take kartice, tri onake, dva telefona, PDA, pa nevem kaj se vse. Sedem razlicnih pinov, biometricni podatki, kaj jaz vem kaj se vse.

subdermal implant! Pa skenerje v vsako stacuno, gor je pa tvoj saldo in to je to.

Telefon pa direktno v slusni kanal.

perci ::

jst mam kartico za vhodna vrata od bloka - samo stanovanje pa je na navaden ključ - a niso mogl povezat sistema ;(


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najboljš zaščita prot kraji pecikla (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13945511 (33254) Daliborg
»

300 koles za Ljubljano (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
32846627 (28825) @nny
»

EU bi poenotila glasnost MP3-predvajalnikov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
1109353 (7180) Azrael
»

Na katero stran grete, ko vam je dolgcajt?

Oddelek: Loža
131854 (1321) NoUse4AName

Več podobnih tem