» »

SIOL novi paketi, "Triple Play" ter omejitve na lokacijo

SIOL novi paketi, "Triple Play" ter omejitve na lokacijo

Buggy ::

Pozdrav!

Ker za novogradnjo ravno sedaj delam vso infrastrukturo (kanalizacija, voda, elektrika, telefon, CATV) me je mocno zanimalo kaj bodo SIOL ponudili na sejmu HEVREKA. No ko sem sedaj videl v financah razpredelnico teh novih paketov me je zelo imelo da bi si omislil "trio" paket (TV, TEL, NET) za ceno 11.900 sit. Vse lepo in prav (vse skupaj bi me prislo dosti ceneje kot bi stvari kupoval loceno) me je pa presenetilo to da se vedno (ceprav so prenavljali omrezje) ponudba ni mozna povsod, kjer je ze obstojeca digitalna centrala, ki ponuja ADSL prikljucek.
Kot so mi zatrdili na klicnem centru naj bi se "pospeseno" delalo na tem da bi bila storitev dostopna tudi tam kjer centrala se ne ponuja SIOL TV in s tem triple play-a.
Ker nasa centrala tudi ne omogoca da si omislim ADSL brez ISDN (ceprav SIOL sedaj to opcijo ponuja) mi na zalost ostane le to, da si moram omisliti ISDN ter "solo" paket 1024/256 za 6.600 sit. :(
SAm sem se namrec veselil nove ponudbe, nazadnje pa smo se vedno omejeni s centralami, kako je sedaj s tem poenotenjem central oz. v kaksnem casu naj bi bila ponudba dosigljiva sirsemu krogu ljudi. Morda kaksen hint ?

AndrejS ::

Od kdaj pa ponuje SIOL ADSL brez ISDN ??

Buggy ::

Danes je pisalo v Financah in tudi operaterka na klicnem centru (080 1000) mi je to povedala ...problem je le ta, da ti mora to centrala omogociti in to (brez ISDN, kakor tudi "triple play") je baje mozno zaenkrat samo v vecjih mestih...kako pa je na lokacijah kjer sicer je ADSL je pa baje nekompatibilna centrala, pa ne vem in me zanima kaj je zdaj s tem. Je to spet kaksen "bull" ali pa je res tu problem in ce je, v kaksnem casu so planirane nadgradne - ce ste se ze kaj pozanimali in veste kaj vec.

edit:
paketu brez ISDN pravijo "razvezan dostop"
se citat iz Financ: "...novi narocniki pa se lahko odlocijo tudi za prek razvezane lokalne zanke (LLU), za katero ne potrbujejo ISDN - prikljucka."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Buggy ()

DSmidgy ::

ADSL je vedno lahko brez ISDNja. Ti recimo samo nebi dali telefonske številke in bi bila stvar rešena. Telekom samo leže da se ne da.

Za tale "trio" paket bo pa VERJETNO treba imet ADSL2(+). More pa to tako centrala kot tvoje naprave doma podpirati. To je - če je - sedaj samo testno, glede na to da SiOL še nima paketa v ponudbi.

Tody ::

Samo so pa prasci pri SIOLU ponujajo dou paket za študente ampak nikjer ni cene za tiste ki bi to vzeli brez ISDN. Mislim haloo ? Drugače pa je internet in telefonija (pod pogojem da skenslaš Telekom in njihov priključek) 9.900 SIT na mesec + 19.000 priključnine.

Ibex ::

Piše cena z isdn-jem in cena brez isdn-ja. Samo malo bolj podrobno poglej.

Ibex ::

Duo pakte cena brez isdn-ja je 9.900 SIT.

Tody ::

ja kaj pa za študentski paket ?

Fury ::

studentskega ni brez isdn :) dobr a ne? :)

Tr0n ::

Lol, se slabse kot prej.

kriko1 ::

Pri nas ne omogočajo niti osnovne ADSL povezave, kaj pa šele kakšen triple X. Sam so pa dobri pri delanju reklame, vsak mesec mi poleg dial-up računa podtaknejo še reklamo za ADSL, ki pa ojoj!; ni možen. Pri TELE.COM so mi rekli da ne planirajo niti za naslednje leto postavitve DSLama za naš kraj... in verjetno tudi ne 2007, kot 2008, ker vsako leto rečejo isto.

MaterVola ::

Mogoče kdo že ve, ali se da spremeniti paket 1024/256 v Solo, tako da bi imel nižjo naročnino. ISDN imam.

petrusko ::

Fantje dejte mi povedat naslednje:
se pravi, baje ISDN ni več potreben za ADSL (seveda le za nekatere pakete)

vendar, ali pa siolovci že montirajo ADSL brez isdn-ja?

Ali je že kje kdo, ki ima ADSL brez ISDN-ja?

LP Peter

Tody ::

kje ti logika da bi ponujal storitve, ki jih nebi mogli uresničit ? V večjih krajih za začetek v lj in širši okolici 100 % to deluje oz ga lahko dobiš. Jest mislim počakt še kak mesec 2 da dobijo kako konkurenco :D

petrusko ::

Ja ni logike, vendar me na SIOLu že 6 mesecev nategujejo, da bo možno ADSL kmalu dobiti.
Januarja so rekli : Pokličite marca,
marca, - uf, ne bo pred poletjem
aprila, - Gospod, čakati bo potrebno do jeseni,
pred 14 dnevi - Letos žal ne bo mogoče,

Ma k... jih gleda, p...... Monopolisti, naj Bajuk proda južnim bratom ta telekom, in naj ...

uf, sem jezen....

LP Peter

PS: se opravičujem za izpad, vedar .... si ne morem pomagati

Matek ::

Mi lahko kdo pojasni, kako je s tem triple play? Nič konkretnega mi ne uspe ujeti nikjer, blabla skupna naročnina za telefon internet in sioltv blabla.

Nekje sem bral, da so telefonski klici v siol omrežje 0 SIT, to najbrš pomeni, da uvajajo VoIP, al kako. Kako je s klici v stacionarno, so dražji? Kako je z obstoječimi ISDN in ADSL uporabniki, koliko se plača priključnine pri nadgradnji, itd itd itd. Kje bi lahko dobil odgovore, search "triple play" po siolovi strani mi najde samo 2 kratki novici.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Matri[X] ::

MadManMato: vse zves na www.siol.si

Ibex ::

rh^ ::

Pa je možno imeti ADSL brez telefonskega priključka? Torej lokacija ima in za stacionarni telefon in za adsl možnost, zanima me če moram obvezno telekomu plačevat naročnino za stacionarni telefon?

Ibex ::

Je mežno zgoraj imaš linke vse linke poglej je vse lepo razloženo.

Boeing ::

Danes sem dobesedno pol ure visel na telefonu in neizmerno užival, ko sem bil:
- 4x prevezan iz siola na telekom
- 5x prevezan iz telekoma na siol.

Ko se je prvič oglasila neka neprijazna operaterka je še nekako šlo, z vsakim nadaljnim pogovorom pa sem izvedel le: ne sprašujte nas, pokličte njih, sam oni itak nimajo pojma zato pa vežejo k nam.
Na koncu pokličem še lokalne telekomovce, kjer izvem da oni so itak samo monterji in da pojma nimajo in da naj pokličem glavne v lj. :)

Dobesedno tako je bilo.

Kakorkoli, po pol ure prevezovanja sem ugotovil, da s tripleplayem ne bo nič. Niti z dualplayem, prav tako ne s soloplayem. In bo tako še kako leto ali dve.


Dejstvo je, da so nesposobni, tako eni kot drugi. Totalno. In v pol sekunde pogovora ti je lahko jasno, da se tako obnašajo, ker nimajo realne konkurence. Ampak to je že offtopic.

Cene klicev so pa 0 za siol->siol, 6.3sit/min za siol->stacionarne cifre in 78.88sit/min za siol->mobilne. Prvi dve cifri sta razmeroma normalni, ta tretja je krneki. Upam da je napaka.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Tody ::

Siol to siol je frej :) Drugače pa ADSL brez ISDN se ne splača zaenkrat. Ker te dražje pride. Vsaj za študente. ADSL naročnina 6.000 sit ISDN naročnina 3.500 = 9.500 Duoplay brez isdn = 10.000 sit No sej vem da razlika ni lih nevem kako velika samo še zmeri nas silijo uporabljat storitve ki jih ne rabimo !!! Če bi rabu telefon bi vzel že stacinoarca....;((

Aja Solo paketa ni mogoče dobiti če nimate ISDN :\

rh^ ::

Je mežno zgoraj imaš linke vse linke poglej je vse lepo razloženo.


Ni možno, vsaj tako piše v današnjih financah.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SIOL nove podražitve za praktično vse pakete

Oddelek: Omrežja in internet
433806 (2357) Brane2
»

Končno ADSL po "navadni liniji"!!!!!

Oddelek: Omrežja in internet
363632 (2271) Frizzy
»

ADSL brez ISDN - končno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
11216697 (11324) Tr0n
»

ADSL brez ISDN že prihodnje leto? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
13114221 (10108) Bistri007
»

ADSL vprašanja :)

Oddelek: Omrežja in internet
261733 (1061) Mr. Wally DJ

Več podobnih tem