» »

Kako kreirati grafični (DVD) meni za odpiranje .avi datotek ?

Kako kreirati grafični (DVD) meni za odpiranje .avi datotek ?

AlienGT ::

Imam datoteke v formatu .avi, katere bi rad v tem formatu tudi zapekel na DVD. Da za njihovo prikazovanje ne bi izbiral datoteko po njenem imenu zgolj preko klasičnega menija (neke vrste explorer), bi rad zadevo oblikoval v nekakšen DVD meni.

Ko bi torej vstavil DVD v enoto, bi se mi samodejno zagnal zaslon (kot pri DVD-jih), kjer bi izbral fajl za predvajanje preko nekakšnega grafičnega menija, torej s klikom na sliko (title picture) in morda še naslov fajla.

Kako bi bilo to najlažje narediti, obstaja za to morda kakšen program in ali je to možno narediti z obstoječimi .avi datotekami, ali pa jih bo potrebno konvertirati v .vob format in šele potem kreirati DVD meni ?

Vse ideje so dobrodošle.
Važno je da se dela, pa četudi škoda.

pia2001slo ::

Fajle boš v vsakem primeru moral spraviti v obliko, ki jo bo DVD znal prebrati kot DVD strukturo..sam sem recimo 4 avi-je spravil na DVD tako, da sem vsakega prekonvertiral s TMPGEnc in dobil .m2v in mpa datoteki (slika,zvok) ter jih potem v TMPGEnc DVD Author združil, kreiral svoj meni in zapekel in vse deluje OK..koliko datotek boš spravil na en DVD ti težko rečem..vsekakor bo pri 6-ih avi-jih (Divx-ih) kvaliteta precej upešala

upam da sem ti pomagal

lp
Jolly

Meamoto ::

Ali pa uporabiš kaj takšnega in rešiš problem z dosti manj zajebancije.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pretvorba DIVX v KVCD (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11928391 (7827) LexLuthor
»

DVD-video in ostali formati

Oddelek: Zvok in slika
102227 (2051) fulgur
»