Forum » Programska oprema » Kako kreirati grafični (DVD) meni za odpiranje .avi datotek ?
Kako kreirati grafični (DVD) meni za odpiranje .avi datotek ?
AlienGT ::
Imam datoteke v formatu .avi, katere bi rad v tem formatu tudi zapekel na DVD. Da za njihovo prikazovanje ne bi izbiral datoteko po njenem imenu zgolj preko klasičnega menija (neke vrste explorer), bi rad zadevo oblikoval v nekakšen DVD meni.
Ko bi torej vstavil DVD v enoto, bi se mi samodejno zagnal zaslon (kot pri DVD-jih), kjer bi izbral fajl za predvajanje preko nekakšnega grafičnega menija, torej s klikom na sliko (title picture) in morda še naslov fajla.
Kako bi bilo to najlažje narediti, obstaja za to morda kakšen program in ali je to možno narediti z obstoječimi .avi datotekami, ali pa jih bo potrebno konvertirati v .vob format in šele potem kreirati DVD meni ?
Vse ideje so dobrodošle.
Ko bi torej vstavil DVD v enoto, bi se mi samodejno zagnal zaslon (kot pri DVD-jih), kjer bi izbral fajl za predvajanje preko nekakšnega grafičnega menija, torej s klikom na sliko (title picture) in morda še naslov fajla.
Kako bi bilo to najlažje narediti, obstaja za to morda kakšen program in ali je to možno narediti z obstoječimi .avi datotekami, ali pa jih bo potrebno konvertirati v .vob format in šele potem kreirati DVD meni ?
Vse ideje so dobrodošle.
Važno je da se dela, pa četudi škoda.
pia2001slo ::
Fajle boš v vsakem primeru moral spraviti v obliko, ki jo bo DVD znal prebrati kot DVD strukturo..sam sem recimo 4 avi-je spravil na DVD tako, da sem vsakega prekonvertiral s TMPGEnc in dobil .m2v in mpa datoteki (slika,zvok) ter jih potem v TMPGEnc DVD Author združil, kreiral svoj meni in zapekel in vse deluje OK..koliko datotek boš spravil na en DVD ti težko rečem..vsekakor bo pri 6-ih avi-jih (Divx-ih) kvaliteta precej upešala
upam da sem ti pomagal
lp
Jolly
upam da sem ti pomagal
lp
Jolly
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pretvorba DIVX v KVCD (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 28391 (7827) | LexLuthor |
» | DVD-video in ostali formatiOddelek: Zvok in slika | 2227 (2051) | fulgur |
» | Kako iz DV narediti DIVX?Oddelek: Zvok in slika | 2493 (1880) | marS |
» | Kako convertirat DivX v VCD??Oddelek: Zvok in slika | 4540 (3176) | jabe |
» | AVI 2 VCDOddelek: Zvok in slika | 2125 (1916) | marS |