Forum » Operacijski sistemi » Dodajanje s-ata driverjev na windowsxp instalacijski cd
Dodajanje s-ata driverjev na windowsxp instalacijski cd
kanabis ::
Imam DFI-jevo plato in vsakič moram dodajati z diskete driverje za S-ATA kontroler.
RAd bi te driverje dal na Windowsxp cd tako da nebi rabil vsakič tega počesti..pa me zanima če mi kdo pove kako se to naredi.
LP
RAd bi te driverje dal na Windowsxp cd tako da nebi rabil vsakič tega počesti..pa me zanima če mi kdo pove kako se to naredi.
LP
Spoštujem mnenje vsakega, zato spoštuj moje!
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
Han ::
Z Windows XP plate skineš boot sektor z npr. IsoBusterjem, na disk skopiraš vsebino plate, dodaš SATA driver v eno mapo in zakuriš zadevo nazaj na CD-R.
Postopek je podoben integraciji servisnih paketov v namestitveni CD...
Postopek je podoben integraciji servisnih paketov v namestitveni CD...
CoolBits ::
Ja sam tko kot pravi han moraš pol ročno pognat inštalacijo sata driverja s cd-ja...
če pa uporabiš recimo nlite pa ti integrira driverje že v samo inštalacijo lahko tudi driverje za matično, grafično, mrežno .... pol ti pa še naredi .iso in sam zapečeš
če pa uporabiš recimo nlite pa ti integrira driverje že v samo inštalacijo lahko tudi driverje za matično, grafično, mrežno .... pol ti pa še naredi .iso in sam zapečeš
Tako kot pravi han v NOBENEM primeru ne bo delovalo!
Tukaj je primer. vendar ne ne za nvidia sata kontroler..tega žal ne najdem:
http://www.maximumpc.com/how_to/reprint_2005-01-05.html
Ni glih tako enostavno. To za naredit boot cd ni panike, treba vedet kam točno prekopirat driverje za sata oziroma za raid če ga kdo rabi ...
Bom pogledal kaj je ta nlite.
Če pa kdo ve ročni postopek na nvidia kontroler (imam DFI Ultra-D) se priporočam
EDIT:
nlite je odlična zadeva..problem je ker ne morem dodati nvidia sata kontroler driverjev ker nimajo .ini datotek :(
Tukaj je primer. vendar ne ne za nvidia sata kontroler..tega žal ne najdem:
http://www.maximumpc.com/how_to/reprint_2005-01-05.html
Ni glih tako enostavno. To za naredit boot cd ni panike, treba vedet kam točno prekopirat driverje za sata oziroma za raid če ga kdo rabi ...
Bom pogledal kaj je ta nlite.
Če pa kdo ve ročni postopek na nvidia kontroler (imam DFI Ultra-D) se priporočam
EDIT:
nlite je odlična zadeva..problem je ker ne morem dodati nvidia sata kontroler driverjev ker nimajo .ini datotek :(
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kanabis ()
CoolBits ::
Ja js recimo imam Gigabyte k8ns pro, ki ima nf3 in če priklopim sata disk na kontroler od nf3 mi ne rabi driverjev med inštalacijo, če pa priklopim na silicon kontroler pa rabi driverje.... tko da če imaš kam drugam priklopit poizkusi... pa tud na nf3 kontrolerju mi dela kak % hitreje po bencmarkih..
Ja jaz imam kontroler od nvidia- (sata), nekateri imajo še od silicona na DFI SLI platah. vendar tako da nimam izbire .No po testih so od nvidia-e sata konrtolerji hitrejši od silicona.
No saj mi ni problem vstavit diskete vendar bi si rad naredil da je vse že na cd-ju. Zanimivo je da nekateri na drugih nf4 platah nimajo potrebe po instalaciji driverjeh na DFI pa ja..po logiki verjetno niso identični.
No vem da obstaja način, ker sem si na nf2 plato to naredil..samo za nf4 nvidia kontroler pa ne najdem.
lp
No saj mi ni problem vstavit diskete vendar bi si rad naredil da je vse že na cd-ju. Zanimivo je da nekateri na drugih nf4 platah nimajo potrebe po instalaciji driverjeh na DFI pa ja..po logiki verjetno niso identični.
No vem da obstaja način, ker sem si na nf2 plato to naredil..samo za nf4 nvidia kontroler pa ne najdem.
lp
Ja hvala..tu je opis za silicon kontroler..bom probal naredit po tem postopku le da za nvidia kontoler kateri je na DFI Ultra-D pa probal če deluje.
Boeing ::
Ojej, kak mate nekateri voljo komplicirat...
Vse kar moraš naredit je:
1. Na cd-ju z driverji od plate lociraj driver od sata kontrolerja. Rabiš 3 filetke, ki so ponavadi skupaj v istem folderju. Če maš samo installer, ga odpakiraj nekam na disk in potem bi tam morali biti ti fajli (.inf in še dva, da ne kompliciram). Če imaš možnost narediti driver floppy direkt s cd-ja, potem naredi to in driverje potem skopiraj pač direkt s floppya nazaj na disk.
2. Skopiraj vsebimo winxp cd-ja na disk v en poseben folder.
3. Zaženi nLite in odkljukaj vse razen "driver integration" in na koncu "crate iso image" oz. nekaj podobnega.
4. Ko te vpraša, katere driverje hočeš integrirati, pokažeš na folder, v katerem imaš shranjen .inf (na cd, na disk ali na floppy). Potrdiš, ko hoče vedeti, če so to TXT driverji (za sata so zaziher, sicer pa itak sam zazna).
5. Korake 1, 4 in 5 ponavljaš toliko časa, da ti zmanjka vseh naprav, ki nimajo driverjev že v winsih
6. Na koncu narediš iso image in zaroštiljaš.
7. Uživaš.
J
Vse kar moraš naredit je:
1. Na cd-ju z driverji od plate lociraj driver od sata kontrolerja. Rabiš 3 filetke, ki so ponavadi skupaj v istem folderju. Če maš samo installer, ga odpakiraj nekam na disk in potem bi tam morali biti ti fajli (.inf in še dva, da ne kompliciram). Če imaš možnost narediti driver floppy direkt s cd-ja, potem naredi to in driverje potem skopiraj pač direkt s floppya nazaj na disk.
2. Skopiraj vsebimo winxp cd-ja na disk v en poseben folder.
3. Zaženi nLite in odkljukaj vse razen "driver integration" in na koncu "crate iso image" oz. nekaj podobnega.
4. Ko te vpraša, katere driverje hočeš integrirati, pokažeš na folder, v katerem imaš shranjen .inf (na cd, na disk ali na floppy). Potrdiš, ko hoče vedeti, če so to TXT driverji (za sata so zaziher, sicer pa itak sam zazna).
5. Korake 1, 4 in 5 ponavljaš toliko časa, da ti zmanjka vseh naprav, ki nimajo driverjev že v winsih
6. Na koncu narediš iso image in zaroštiljaš.
7. Uživaš.
J
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako naj instaliram winxp, če moj novi notebook s sata diskom, ki nima disketnika???HOddelek: Pomoč in nasveti | 4854 (3436) | al3s |
» | Instalacija win XP na prenosnikOddelek: Pomoč in nasveti | 2098 (1841) | c00L3r |
» | Nova anketa: je disketna enota v resnici preteklost? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ankete | 8003 (6786) | MrStein |
» | Windows xp postavitev na S-ATA diskOddelek: Operacijski sistemi | 1287 (1209) | The B |
» | Kateri disk 200 gbOddelek: Kaj kupiti | 1395 (1066) | ganzi |