» »

Callisto 821 ADSL modem -kaj pomenijo lučke?

Callisto 821 ADSL modem -kaj pomenijo lučke?

Tiger ::

Mogoče kdo ve, kaj pomenijo lučki WAN in ALM na Callisto ADSL modemu. Konkretno me zanima kaj pomeni utripajoča WAN.

Hvala za odgovore

steev ::

Pokliči na 080 1000. Drgace so pa meni rekl, da je nki u centrali narobe. :\ :\
:|

MadMax ::

Kljik!

Aja, zahvalite se pa TribesMan-u 8-)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMax ()

wishmaster ::

Če ti wan lučka utripa to pomeni da ti modem izgublja sinhronizacijo z centralo.Ponavadi nekaj časa lučka utripa in potem se prekine povezava.Meni se je to ze 1x zgodil ,da mi je vsake pol ure začela utripat wan lučka.V večini primerov gre za pokvarjen modem in ti ponavadi zamenjajo modem.

Od kod pa si. Danes sm poklical na siol in so sporocili da je Kranjska centrala u ku***. Net dela, pa ne dela, pa spet dela... To se mi dogaja od učer. ;(( ;( ;((

meatwaad ::

Utripanje WAN pomeni izgubo linije zaradi napake na napeljavi, centrali, prevelikega suma in podobno. Pri meni je bil problem v tel. omarici zunaj, kjer so na zicki pustili nekaj cikola in sploh ni bila pritrjena pravilno. Zalostno pa je, da en model tega ni videl in celo trdil naslednjic drugemu, da je njemu vse kazalo OK. Heh, osel. Potem je drugi meril in odkril toliko suma in motej, da se je kar cudil. Ko sva poskrbela za kontakt pri napeljavi pa je kazalo vse super, max hitrost in nic suma. Tako da ce ima kdo od vas tak problem, ne izklucite napeljave od moznosti za napako.

bzp ::

pomojem je v Kranju bil pravi petek 13 ... meni je povezava dol padala, potem pa totalno umrla ... zjutraj so postimali (v centrali)

Tiger ::

Res sem iz Kranja, samo zanimivo, kolega iz sosednjega bloka pa niti danes, niti včeraj ni imel težav. Se mi je zdelo, da je centrala, ampak na 116 mi operaterka ni znala nič povedati. Očitno bo od sedaj nekako v redu.

Važn da zej deva :|

bzp ::

Jah, mam tut dva kolega, ki jima je sicer 2x restartalo povezavo, drugace pa dela ... pa na 3 lokacijah je cel dan delalo brez restartov. Shit happens.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ADSL Callisto821 router (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
32965047 (28742) JoskoMacher
»

Prekinjanje ADSL povezave vsakih 5minut

282295 (1539) Inja
»

Connecting through WAN Miniport (PPP0E) failed ? error 678

63360 (3231) jl
»

Prekinja siolovo linijo...sem že zamenjal modem