» »

PHILIPS 32PFL8404H/12 TV LCD+ ethernet port

PHILIPS 32PFL8404H/12 TV LCD+ ethernet port

satriani ::

Pozdravljeni,

DOber prijatelj je kupil TV LCD omenjen v naslovu. Omenil je , da sam aparat poseduje tudi eth port. Za koriščenje tega porta se je dokupil router - planet 401d, ki zadošča potrebam - dhcp, static ip, itd.... Namen je, da se preko tvja lahko preko posameznih vmesnikov - npr. extra interface za youtube, glede določene vsebine, v navodilih je to imenovana NET TV funkcija. Druga zadeva, ki bi jo rada spravila v pogon pa je funkcija BRSKANJA PO RAČUNALNIKU. Navajam dobesedno kar piše v menuju od tvja, namreč slovenski menu ima. Mrežne nastavitve so vse ustrezno nastavljene. Problem pa je, da ko zaženeš funkcija da bi šel browsat po računalniku, da napiše, da moreš zagnat večpredstavnostni strežnik al nekaj takega....na pcju so nameščeni Windows XP PRO SP3. Ali bi slučajno moral bit nameščena verzija MEDIA CENTER ali sploh novejši OS?

Hvala za vaše odgovore in lep pozdrav.

Gre za ta TV:
LINK

Okapi ::

Ne vem čisto točno, kako je to pri Philipsu, ampak ponavadi mora biti na računalniku pognan program, ki podpira DLNA (to je ta večpredstavni strežnik). To je lahko kar Windows Media Player (ne vem pa, od katere verzije naprej to dela). Televizor potem deluje kot klient od Windows Media Playerja.

O.

azeed ::

točno tako... rabiš DLNA server. vseeno pa ne pričakovat preveč od tega playerja, ki je integriran v TV... vsaj ne za filme
You gotta say YES to another excess!!!

satriani ::

Kaj mi lahko kdo malo opiše kako potem to poteka, da se nastavi oz da tv vidi pc. Pa še eno vprašanje - kateri sw laufa na tem tvju, če sploh kaj. Linux maybe? Se da to kaj tweakat, kaj dodatnega gor namestit. Če se spozna kdo kaj na te zadeve, bi prosil za odgovore, ali pa če se da kje kaj o tem prebrat. Hvala že vnaprej.

Okapi ::

Največ lahko prebereš v navodilih od televizorja. Drugače je pa tako, da pač tv prijaviš v omrežje, kjer mora biti na enem računalniku pognan DLNA strežnik. To je lahko program, ki ga dobiš (če ga) zraven televizorja, ali pa kar Windows Media Player, ki tudi zna biti DLNA strežnik. Strežniku moraš povedati, v katerih mapah na računalniku imaš muziko in filme (če nimaš v privzetih, oziroma ne pustiš strežniku, da ti preskenira vse diske), in potem te filme in muziko vidiš v "medijski knjižnici" na televizorju. In to je v glavnem to. SW na televizorju se sicer načeloma verjetno da tvikati, v praksi pa se ne (vsaj za zdaj).

O.

Wad@ ::

Tako kot je Okapi nekako že povedal. V WMP (imam 11-ko) dodaš mape v library in potem na TVju dobiš ime tvojega računalnika, greš na njega in predvajaš vsebino. Vendar meni ne predvaja .mkv datotek, no niti v library v WMP jih ne morem dodati..nisem pa se neki veliko še ukvarjal z tem. Bom v prihodnje če bo potrebno. No, mogoče pa kdo ve za kakšen boljši DLNA server, ki bi podbiral več vrst datotek?

rok92 ::

Pozdravljeni!

Sem lastnik lcd tv philips, ki podpira net tv. Zanima me kako se dostopa do strežnika oz. do te funkcije. Ko izberem net tv mi napiše vzpostavljam povezavo..... in nato strežnika philips ni bilo mogoče najti. poskusite znova kasneje.
Ali ta funkcija sploh deluje? Kako vzpostavim povezavo s philipsovim strežnikom?


lp

res nihče ne ve?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rok92 ()

petrar ::

Živjo.

Kolikor vem, je najprej potrebno vzpostaviti povezavo z internetom (če tega slučajno še nisi). Pri meni (imam lcd tv phillips) net tv lepo deluje.

satriani ::

Hvala vsem za pomoč. Zadevo sem uspel vzpostavit. Uspelo je kar preko WMP 11. Potrebno je bilo samo znova pognat dhcp na tvju in mape iz WMP library so postale vidne na tvju. Predvajala sma slike in glasbo. Moram priznat, da se mi to zdi kar uporabna zadeva. Ko bom sam kupoval Tv, bo to vsekako dodatek, ki ga bo tv moral imel. Še enkrat hvala za pomoč.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: satriani ()

koblar ::

Mene pa samo zanima kaj je razlika med tema dvema:
-Philips 37PFL5604H/12 in
-Philips 37PFL5604H
Kaj pomeni tisto /12 ???

Blond ::

Pozdravljeni mojstri.

Tudi sam se jezim z DLNAjem vendar na Samsungu.
TV normalno vidi vse, vendar ima malo čudno razporeditev.

Največja težava pa so DVDji. Ko je v mapi več VOBjev, ki jih vse prikaže.

Kateri DLNA uporabljate vi in s katerim ste najbolj zadovoljni.

Poskusil sem priloženega Samsungovega, WMP11 in Nero.
Jih je še več vendar preden jih po vrsti inštaliram me zanimajo vaša mnenja in izkušnje.

LP
Blond
www.galea.si
Odkup, prodaja in obnova nepremičnin
Posredovanje v prometu z nepremičninami

All ::

DLNA je precej standardizirana zadeva.
Podpira kaj je kle naveden. http://www.dlna.org/industry/why_dlna/k...

vse kar je izven tega je sam dobra volja proizvajalcev da vključijo.

Še par stvari o DLNA kle Digital Living Network Alliance @ Wikipedia

Nekateri programi so samo strežniki, drudi tudi onthefly prekodirajo video v format ki ustreza DLNA standardu ali pa celo namensko za določeno napravo. Tako se recimo da prko takega strežnoka gledat *.mkv tudi na napravah ki tega ne podpirajo. Gara pa v tem primeru računalnik z strežnikom. Tak strežniček zna tud podnapise v sliko vkomponirat, če vaša naprava tega ne zna, .....itg

Neki časa nazaj sm se igrov z http://www.twonkyvision.de/index.html , ki je očitno postal plačljiv

tale ni slab http://tversity.com/
novi nero ima en strežnik že vgrajen (sam za njega mislim da se preveč drži standarda)

Blond ::

to pomeni, da DVDji v vsakem primeru odpadejo ... v taki obliki kot so.

Potemtakem je zadeva uporabna zgolj za MP3je in JPGje.

sem pravilno zastopil ?
www.galea.si
Odkup, prodaja in obnova nepremičnin
Posredovanje v prometu z nepremičninami

Cuoresportivo ::

Ve kdo mogoče, če se da s tem tvjem snemat video vsebino preko omrežja na hdd od pcja? Kaka je recimo alternativa, da snemaš brez uporabe cdjev, dvdr, vhs....kaki media center kot na spodnjem linku? Se da to uporabit za snemanje?

LINK
lep pozdrav(best regards)

goby ::

Kaj menite na tale mrežni disk, ki vsebuje med drugim tudi DLNA media server? Mnenja?

http://www.pchand.si/vsi-izdelki/izdele...

Lp

Dejancek ::

No, imam tudi jaz vprašanje glede tega modela televizije. Imam ga v izvedbi 47.

Lastim si ga 6 dni in ravno danes je mami nekaj po daljincu "šarila", no mogoče sem tudi jaz z kako nastavitvijo in sedaj ne znam rešit problema.

No stvar je sledeča: Ko si stisnil gumb OK se je na TVju pojavila komplet seznam vseh programov po številkah kako so shranjeni.
Sedaj pa ne več. Nato sem poskusil dodat 1 program pod priljubljeno in spet stisnil gumb OK in ta se je pojavil na listi. Ko sem ga nazaj odstranil pa spet vse prazno. Verjetno sem nekje izklopil prikaz programov.

Ve kdo rešitev kako to nazaj vklopit, preden naredim kot zadnjo opcijo resetiranje na tovarniške nastavitve ?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

wi-fi povezava med raÄunalnikom in tv

Oddelek: Pomoč in nasveti
74052 (3894) leiito
»

Gledanje filmov preko routerja - podnapisi

Oddelek: Pomoč in nasveti
204135 (3808) popster
»

DLNA omrežje pomoč

Oddelek: Zvok in slika
105252 (4556) solorajder
»

Phillpis LCD 8404H

Oddelek: Zvok in slika
71446 (849) janezJ
»

Nov TV

Oddelek: Kaj kupiti
183170 (2320) cikopero

Več podobnih tem