» »

Oblika OpenDocument dobila zeleno luč

1
2
»

jype ::

.doc ni standard, ker ne ustreza minimalni zahtevi: na razlicnih racunalnikih, operacijskih sistemih in tiskalnikih isti dokument zgleda razlicno.

Zato tudi PDF ni standard, PostScript pa je.

hanibal ::

jype - Čak mal, PDF po moje - in ne samo po moje je standard.
Tudi po teh kriterijih, ki jih omenjaš - na razlicnih računalnikih, operacijskih sistemih in tiskalnikih isti dokument zgleda enako.
Je odprt, dobro dokumentiran - res pa je, da ga je razvil Adobe in ne kak konzorcij ali organizacija - pa nič zato.
Axis of Evil - M$, SCO, RIAA, MPAA

Ziga Dolhar ::

> No, potem so Echnage nekaj časa preiskušali in nekega dne dobimo Linux server. Kaj se je zgodilo? Odgovor IT departmenta je bil, da je Exchange preveč zapleten za vzdrževanje in da je Linux mail server bolj fleksibilen in na sploh boljši. Zdaj celo nekaj ljudi zna uporabljati Linux (v IT departmentu).

Matthai: pa res potrebujete "Exchange", ali le poštni strežnik? (Ker če potrebujete le emailing, potem argument "prezapletenosti" ne zdrži. Če pa ste ga zamenjal s kakim ustreznim kolaboracijskim orodjem, ti bom verjel.)

Sicer pa si enkrat na pol leta pogledam razvoj Evolutiona; in stvar je še vedno tako špartanska (kar se tiče koledarskega in opravilnega [tasks] dela), da ne podpira celo nekaterih funkcij, ki jih sam štejem med osnovne. (Ma, že tako ošpartanjen Outlook Web Access je zmogljivešji.)
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

MasterMind ::

Kaj pa Kontact? Kukr sem zasledil, ma tut on neki Exchange podporo.. lah se motim :)
Gentoo, KDE uporabnik.

Gavran ::

.doc oblika definitivno ni standard. Dokaz: dokument .doc generiran z zadnjo verzijo Worda je nemogoče odpreti z eno starejših verzij istega Worda tudi na istem računalniku. Zame je to najbolj zahrbten način prodaje programa: ko se zunaj pojavijo dokumenti izdelani z novo verzijo so vsi PRISILJENI to novo verzijo kupiti, čeprav prejšnja popolnoma zadostuje vsem zahtevam.

Matri[X] ::

Glede Exchanga in Outlooka se strinjam z Zigo. S temdvema bratrancema je z uzitkom delat v navezi. Odprt format podpiram, vendar menim da ne bo prislo do masovne implementacije (>50% uporabnikov), zaradi MSjevega monopola.

64202 ::

"standard" je predvsem ena stvar. Buzzzzzword! :)
I am NaN, I am a free man!

linuxdady ::

B_D: Ne bom se spuščal v polemiko s teboj. Navedel ti bom samo dejstva. Ti pa počni z njimi, kar veš in znaš.

Vodim sektor v državni upravi, kjer so vsi zaposleni univerzitetni diplomirani pravniki. Pred letom in pol smo prešli na "poskusno obratovanje" z Mandrakelinux in seveda OOo.
Vsi smo prešli na uporabo OOo brez kakršnega koli uvajanja in brez najmanjših težav. V začetku smo uporabljali OOo 1.1, trenutno sam uporabljam 1.9.95, ostali pa 1.4. Edina "težava", ki smo jo zasledili, je nastopila, ko je kolegica pozabila datoteko, ki jo je poslala državnemu sekretarju, shraniti v .doc obliki.
Ne vem, kakšen nivo profesionalnega znanja je potreben, da nadomestiš MS Office z OOo. Na amatersko-lajmersko-luzerski ravni zadošča, da ga enostavno namestiš in uporabljaš.

BigWhale ::

64202 je prav povedal... ;>

Res je!

GRainbow ::

Problem pri prehodu iz enega v drug program je tudi to, da se ne navadis le dobrih stvari od "starega" programa, ampak tudi slabih. Potrebno je le nekaj časa, da se navadiš dobrih in slabih stvari "novega" programa. Koliko časa je to je pa odvisno kako dojemljiv si in do kaksne mere bos program uporabljal (zahtevnost).
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kodi OpenOffice in LibreOffice že opazno različni (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
6514622 (11758) Icematxyz
»

Office 2010 zdaj zdaj tu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
7416457 (13766) Icematxyz
»

Ecma potrdila Microsoftov Open XML kot standard

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
495542 (3504) borchi
»

OpenDocument Format (bo) sprejet kot ISO standard

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
305309 (3888) Matevžk
»

Novell odprl SuSE Linux

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
454365 (3260) BigWhale

Več podobnih tem