Forum » Hlajenje in modifikacije » Čudne težave
Čudne težave
webfreak ::
Ok da vam malce obrazložim mojo novo težavo z vodnim hlajenjem.
Ker sem na svoji grafični (GF 5900XT) opazil, da se rami malce preveč segrevajo sem se odločil, da se še malo potrudim in naredim tudi vodne bloke za hlajenje le teh. Toda, da bi vi videli mojo faco, ko je bilo vse to končano in zmontirano v računalo. Lepo užgem računalnik in ....... cel zaslon sesut v nulo :s. Po ekranu je bilo veliko črt - podobno dead pixlom, ekran je utripal, spreminjal barvo,....
No najprej sem pomislil lepo lepo končno sem si skuril grafo potem pa vseeno preizkušam in preizkušam vse opcije kako bi jo spravil v red. No ko sem bil že zelo obupan in je vse skupaj šlo samo še na slabše sem od jeze odtrgal iz mojih ramov bloke dol (btw prilepljeni so bili z zalman 2 kompomentnim lepilom). Vseeno sem ponovno poizkuslil zagnati računalnik in lej ga zlomka brez blokov na ramih deluje kot je treba .
seveda je bila grafična zaradi 2 blokov (skupno sta bila težka 186g) malce težja toda ne verjamem da bi bil lahko to problem. Se skriva kaka skrivnost v lepilu ali čem podobnem? Če kdo kaj ve o tem bi mu bil zelo hvaležen kaj za vraga se je zgodilo.
Najlepša hvala.
Ker sem na svoji grafični (GF 5900XT) opazil, da se rami malce preveč segrevajo sem se odločil, da se še malo potrudim in naredim tudi vodne bloke za hlajenje le teh. Toda, da bi vi videli mojo faco, ko je bilo vse to končano in zmontirano v računalo. Lepo užgem računalnik in ....... cel zaslon sesut v nulo :s. Po ekranu je bilo veliko črt - podobno dead pixlom, ekran je utripal, spreminjal barvo,....
No najprej sem pomislil lepo lepo končno sem si skuril grafo potem pa vseeno preizkušam in preizkušam vse opcije kako bi jo spravil v red. No ko sem bil že zelo obupan in je vse skupaj šlo samo še na slabše sem od jeze odtrgal iz mojih ramov bloke dol (btw prilepljeni so bili z zalman 2 kompomentnim lepilom). Vseeno sem ponovno poizkuslil zagnati računalnik in lej ga zlomka brez blokov na ramih deluje kot je treba .
seveda je bila grafična zaradi 2 blokov (skupno sta bila težka 186g) malce težja toda ne verjamem da bi bil lahko to problem. Se skriva kaka skrivnost v lepilu ali čem podobnem? Če kdo kaj ve o tem bi mu bil zelo hvaležen kaj za vraga se je zgodilo.
Najlepša hvala.
DimmniBurek ::
Če mene vprašaš si nekje naredu stik, men ko je vodno enkrat mal spuščalo med špilanjem je začelo metat artefakte in podobne piz××××× na ekran, pol sm obrisu s krpo-suho normalno in je blo vredu.... Mal poglej
There Is No Stronger Drug Than Reality
ZaX_OCZ ::
Jaz sem svojega radeona polil z vodo pa ni delal, sem ga dal v pecico za 30min na 50°C pa je blo kul...
Ammm.... Jst
tiborrr ::
A lahko poslikas tale unikatni blok za rame?
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
Keyser Soze ::
To kar je rekel Burek. Le da ni kriva voda, ampak hladilnik. Elementi na kartici so eni višji, eni nižji in rami niso nujno najvišji. Dovolj je, da si samo premostil en SMD upor z hladilnikom pa je sranje. Ali pa si naredil kratek stik med več elementi.
Skratka poglej malo višino elemntov na kartici ter višino ramov.
Skratka poglej malo višino elemntov na kartici ter višino ramov.
Ok ugotovil sem da voda 100% ni kriva, kajti ko sem od jeze odtrgal bloke za hlajenje ramov dol grafa spet deuje normalno. Tako da se strinjam z ugotovitvijo Keyser Soze-ja. v kratkem pa bom objavil tudi slikice kako sem si ustimal svoje vodno hlajenje :)
Samo da pride spet petek in pridem domov do svoje kistice pa bom se naprej sprobal kaj sem ga polomil :)
Samo da pride spet petek in pridem domov do svoje kistice pa bom se naprej sprobal kaj sem ga polomil :)
Če slučajno koga zanima so težave odpravljene - grafa deluje na srečo čudovito, moji bloki za rame pa so se tudi kar dobro obnesli :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Full Cover bloki 2006 (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 6200 (4069) | igor0203 |
» | Hlajenje GF4 Ti 4200 128 (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8099 (6359) | DjTonic |
» | NesrečeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2377 (1270) | Vesoljc |
» | Pomoč pri vodnem hlajenju (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 6656 (5159) | Jure2k |
» | Vodno hlajen Radeon 8500 LEOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1375 (1019) | EX-B |