» »

Nesreče

Nesreče

LittleDevil ::

Ali se je že komu zgodilo da mu je spustil vodni blok ali kaj podobnega? Kakšne so bile posledice? :))

OZZY ::

ja se je zgodilo.

Posledica. uničena plata in grafična kartica, ker je na njo kapljalo. ostalo pa je ostalo nedotaknjeno.
Go with the flow.

IceIceBaby ::

jup, ampak izključno zarad moje šlamparije. Nisem dal objemk na blok ker sem mislu samo na hit testirat. Voda se je nabrala na grafični.

Šlo je 512mb rama ostalo sem pa s fenom dobr posušil in še danes dela.

Tic ::

Voda iz chipset bloka kapljala na AGP in grafo. Slika je bila zelena in artefakti povsot. Sem mislil da je preveč odvito, pa sem še kar igral. ;)) Posledice: brez.
persona civitas ;>

jRk0 ::

prevec zategnil domac vodni blok na nogice in je odtrgalo eno:)

pa puscal je spodaj malo na procesor gor. brez posledic:)
You fuck up once, you loose two teeth.

Spajky ::

olje iz oljnega "amortizerja" na Cpu je puščalo pomalo, pa je bla ščasoma cela plata malo mastna in ko magnet vlekla droben prah; šele pred mesecem sem jo opral ... ja, med procom in hladilnikom je blo olje, tj. moj ex-Celly400@600 je delujoč napol plaval v olju - še eden od mojih experimentov, delovalo je, sam nikako nisem uspel "zadihtat" oljnega "bloka" , vedno je kje mezelo ven po malo ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

burkiburke ::

Meni je enkrat kapljalo na AGP slot in grafo iz bloka za NB (moja napaka). Računalnik je delal še naprej ampak slike ni bilo :D . Mal sem sposušil zadevo in je pol bilo vse ok :) .

Sergio ::

Poplava na CPUju. Pofenal & vključil, pa je delalo :)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

m.i.h.a. ::

Pri menjavi hladilne tekočine se mi je polila po ramih, plati, procu, PCI in AGP režah,disku,....skratka povsod. Potem pa brisačo in stvar malo popivnat in s fenom dobro posušit, čez dve uri in pol je comp že vžgan in delalo vse brez problema.
To je bilo na začetku prvi teden ko sem namontiral vodno. Saj poznate občutek: sestaviš pa nekaj ne dela v redu, razstaviš in potem zopet sestaviš, pa naslednji dan zopet kaj menjaš in tako naprej.
Sedaj pa imam vodo že 3 mesece gor in jo samo še dotakam po potrebi. Ko se enkrat stvar uteče potem ni panike in ni problemov.

nikonezna ::

meni je popuščalo iz bloka (doma narejen pa je bil malce preveč porezkan >:D ) pa je cedilo po plati in po grafični ter naenkrat mi je začelo puščati kolenu pri grafični pa je teklo po zvočni. Tolko vode je steklo po njej, da bi lahko mravlje organizirale regato. Zvočna je celo malček zarjavela :|. Pol pa mi je piskala plata pa se mi ni hotu vklopit pc. Pol sem popravu blok, pa vse skupaj zmontiral, se spomnu da sem preveč navil pa zaradi tega se mi ni vklopu:D , pa je vse delalo brez problemov :) rjo pa sem popucal hitro za vsak slučaj če bi blo treba reklamirat:P
brez podpisa

J.F.K. ::

Potopno črpalko sem imel v odprtem bazenčku znotraj ohišja. Napaka je bila, da cev ni bila pritrjena z objemko in ko se je cev snela s črpalke, je destilirana voda brizgala po notranjosti ohišja in komponentah, kot gejzir na Islandiji. Bil sem na cigaretu s kolegom, ko mi prijavi zakaj imam lužo okrog računalnika. Hitro ugasnil računalnik in gledal "katastrofo". Posušil s fenom, čez eno uro prižgal in ugotovil, da je bila katastrofa brez posledic.

Me pa zanima za tiste, ki se jim je kaj skurilo zaradi poplave, če so uporabljali destilirano vodo ali navadno?

OZZY ::

JFK - Jaz sem uporabljal destilirano. Do skurjenja je pa prišlo zato, ker je potem voda prišla do kontaktov v agp slotu in se je vse skupaj lepo zasmodilo in nardilo TILT.
Go with the flow.

LittleDevil ::

Ali obstaja še kakšna druga tekočina za hlajenje?

frenk ::

men je pa na cpu bloku poču plexi in je počas kapljal na Siluro ti4200, na ekranu so se pa pojavl artefakti. Ker sem mel vmod in navito do konca sem najprej pomislu da je to problem in sem šu odstrant najprej oba vmoda(gpu in ram), pol sem odstrnu heatsinke za ram(zalimano s termalnim lepilom zalman) in dal default cooler nazaja na gpu...ko sem dal nazaj so bli artefakti še vedno prisotni in lahko si le zamišljate mojo faco ko sem končno ugotovil da mi je cel dan kapljal po kartici, jest sm pa vse dol dajal:D...no ja zdej mam sicer drugo grafično(ti4200 od leadteka) ampak v domačem pa siluro še vedno laufa:)

...voda je bila destilirana + tista roza tekočina, ki jo uporablja tud morph(sploh ne vem kva je to:D)

DimmniBurek ::

Ja, sam kaj pol destilirana je prevodna al ne? Eni pravjo da je eni pa da ni?!? In kaku tu da nič ne skuri če ti voda kaplja po vezji in vsem tem bogam, kaj se ne ustvari stik in skuri?

mr1two ::

Destilirana voda je neprevodna. Z dodanimi svinjarijami pa postane prevodna(soli, prah, delci...)

Mal offtopic:Meni pa je enkrat disk fukni s kakšnega 1,5m direkt na tla. Pizdarija, pa ja ne en od dveh v raidu- striping. Madafaka. Nič sem ga prključu pa je delal. Zakon diski tile MAXTORJI(40GB)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mr1two ()

nikonezna ::

@DimniBurek ne vzet preveč resno pojma da destilirana voda je neprevodna. Načeloma je. Čisti H2O je neprevoden, sam nikjer ga ne boš našel čistega, to je dejstvo. Tudi tisto ki kupiš ni čista destilirana voda in lahko prevaja. Ne veliko, tolko da bi te ubilo, lahko pa ti pomaga da se ti kaj skuri.
brez podpisa

ganzi ::

Men pa maxtor 40GB padu na tla pa ni delu..>:D

Vode pa zaenkat se nimam.
LP

DimmniBurek ::

No sej zatu me je zanimalu, kr se mi zdi prepoceni destiliran da bi bla čisti H2O.

---------
mal lepše se izražaj -p.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Predator ()

sverde21 ::

če hočiš ti "čisti" H2O dobit boš mogu to delat v izoliranim prostoru, k takoj k je kak prah v zraku lahk v to vodo pade in je prevodna

LittleDevil ::

Ali je imel kdo še kakšno nesrečo z zračnim hlajenjem?
Ali pa s čim drugim. :))

LP

Zgodovina sprememb…

frenk ::

jest sm dou prst u ventilator pa mi ga je mal zasekal, pa odtrgal je eno perutničko:D

boštjan ::

to se je meni tudi zgodilo,samo sem takoj odreagiral,tako da se ni nič zlomlo pa prst je ostal cel.
Se mi pa je zgodilo,da ko sem davo cooler gor in ko sem zaponke zapenjal,mi je izvijač spodletel po novi plati in je kar vidna poškodba,celo manjša vdolbina-ampak plata dela

Reso ::

Pri popravljanju serverja sredi noči sem šel za 20 minutk preč od kompa. Ko sem prišel nazaj se je ventilator v gorbu (tistih okroglih hladilnih rebrih z ventilatorjem na sred) nekak prelomu k da bi iz centra padu. Cela soba je smrdela po zažganmu k sm se hladilnika dotaknu sm se ornk speku samo procesor in vse še vedno dela.

rap3r ::

Voda kaplala po r8500(skuru se je)
Voda špricala po plati (še vedno dela)
Drgač smo pa skurl 3 proce, 2 grafi...use šlo pod garancijo razn 9600 pro. Meu sm heatsinke napopane na rame in je grafa crknla (nevem uzroka) in k sm jo hotu v garancijo sm narahlo dol potegnu heatsink in s heatsinkom tud bga ramček. Pomoje blo kej z grafo narobe da je kr tko dol padl, samo kako jim to dopovedat...
Drgač so pa nesreče ful bedna stvar. Si kupš kkšno hudo novo stvar in v želji da bim čimprej zmontiru kej pozabš, kej preveč hitiš pa ti spodleti al pa sam preprosto pozabš kkšno cev dobr gor dat in evo katastrofa. Iz izkušn smo se naučil prvo se use lepo počas uštima, 3x pregleda potem pa naprej (trkam po lesu da mi nebo naslednič spet ratal kej pozabt:D )
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

Shark-357 ::

A nesreče te zanimajo!
P**** m* p* bom skuru sm disk j**** m***
tolk sm lesen k sicer nikol kaj takega ne naredim in sm meru če bo prsu hladilnik u ohisje pod disk in sem se bebec dotaknu vezja na disku >sledi-->< valda skuru disk wtf mamico mu

Najhuje je to k sm sam kriv:( gr

Jah sm glihkar ubodu wd 80 gb 8mb

Skuru sm pa maxtorja 60 gb

Ps:če ma kdo elektronko od maxtorja 60gb naj se jav kupm ker mam tolk podatkov gor da je za popi***:\

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Tic ()

HyperKiller ::

fulkat mi uspe armeno žico na ventu naslonita na grafo(mam revCtrl vent direkt u konektor za flopy). in pol so pač čudne strukture.vse še dela.

ja pa računalniki so čezdalje bolj nevarni,
jz vem de sm učasih k nism pazu zmeri imel porezane roke od poceni ohišij.(štanc). sam butec jz pogruntam de sm se urezu šele ko igram igrce.
pa v intelov ventilator sem prst vtaknil, vent je cel sam noht je bil čist u slabem stanju.
Pri Microsoftu uspešno izrezujejo varnostne luknje.

frenk ::

ja jest sm se tud že urezal z ohišjem, pol čez nekj cajta pa opazm da je use svinsk:D

Dr_M ::

men je pa skor uses odpizdil zdej, k sm delu vmod na graficni, pa je neki razfukal u 3pm...
no na sreco je moj uses prezivu, pravtako graficna :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Phoebus ::

Pol sta se pa mal urezala k z unimi ohišji...joooooj, kolkrat sm se GRDO uklal. najhujš je blo k sm prijel en kos pleha ki se je zahaklal s celo roko (kot npr. joystick) in potegnu...in sem meu čez 4 prste v globino zarezano...pa kolk krvi je še blo....v eni škatli so bli od ene nesreče vsi kabli in mama plata in vse, vse je blo od krvi ;(
Še zdej dobim skomine ko gledam tiste stare škatle :\

Ampak najbolj zanimivo pa je, da so bla škatle do prvih 486 super!!! Ni šans da se urežeš, vse obdelano kot se gre! Potem so pa prišle 486...pa pentium....jjoooooojj, smrtno nevarno

GUFY ::

Men je pa dons mal voda kaplala po mojem FX-u in plati. Kakšne so posledice še ne vem, ker bom do pondelka počaku in nazaj sestavu comp. To pa zato, k sm bil škrt pa mi je blo škoda 2000 SIT, za meter silikonske cevi. Sm kupu navadno, pa mi je pr objemki na CPU bloku vodo spustila.;(( ;((
Upam da mi ni crknla grafa al pa plata, drgač bomo pa menjal sej sta grafa in plata še v garanciji:D

TESKAn ::

Hm, voda na procesorju, na grafični, pa še kje verjetno...aja, pa plexi rezervoar (cca. 1,5 litra) je dobesedno razpadel...pač zanič lepilo. Dela še zmeraj vse.

Drugače glede PVC cevi - najprej jih je treba segret, vžigalnik je kar dober za to, potem pa daš na priključek in zategneš z objemko. Ne pušča nič.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

mloncar ::

al pa zavreš vodo v lončlu in cev potopiš v vrelo vodo pa par sekund.. ..to se še bolje obnese kot vžigalnik (vsam men se je)!
Abit NF7-s, barton 2600@2655(231x11.5), 2x256mb Geil Value PC3200,
Leadtek FX5900LX 128mb MyVIVO

GUFY ::

Zadeva deluje kot prej. Zelo sem si oddahnil da ni kaj skurjeno. Drugič bo treba biti bolj previden.>:D

Vesoljc ::

kwa pa če bi dal zraven mal silikon?
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vodno hlajenje za Phenom II (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
6811312 (10428) Janac
»

MCT-5 neprevodna tekočina za vodno hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
131967 (1576) Pyr0Beast
»

morebitne težave pri VODNEM HLAJENJU

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
411766 (1136) SebaR
»

Vodno hlajenje spustilo vodo!

Oddelek: Strojna oprema
81009 (689) Double_J
»

Vprasanje ?!?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
192069 (1773) TESKAn

Več podobnih tem