» »

DFI Lanparty Ultra D ptoblemi z zvokom in resetiranje

DFI Lanparty Ultra D ptoblemi z zvokom in resetiranje

Carhartt ::

Torej kupil sem si nov računalnik AMd 64 3000+ z matično DFI LP NF4 Ultra-D, grafično ASUS 6600Gt in geil 1GB rami, in imam par problemov

1. če priklopim slušalke zadaj na računalniku ni zvoka, če pa spredaj priklopim pa dela.(moti pa me če moram met kabel napeljan naprej)
Ali je kaj narobe z tem "karajan" audio modulom ki je na matični, kr če odklopim tiste kable za prključek spredaj še vedno ne dela zadaj. Kje bi še lahko bil problem? kr preden so mi poslali računalnik so ga 1 dan testirali če je vse vredu.

2. Računalnik se vsake tolko časa resetira. Preden se resetira, pa se pojavi "blue screen" pa nekaj piše gor, vendar se prehitro resetira da bi videl kaj piše gor.

Upam da bo kdo ve kako rešitev za moje probleme

LP

Myth ::

2. Računalnik se vsake tolko časa resetira. Preden se resetira, pa se pojavi "blue screen" pa nekaj piše gor, vendar se prehitro resetira da bi videl kaj piše gor.


Glej, nov računalnik imaš. Testirali so ti ga 1 dan, praviš. Zanj si dal kar dosti denarja. Bodi tak dober in iskren do sebe pa nesi nazaj in njim povej kaj se ti dogaja. Prav tako povej za tisto z zvokom. Prijaznost pomaga. In reči da nimam dosti časa, ter če se da naj ti ga pred tabo popravijo. To kar si povedal, bi naj serviser popravil v NAJVEČ pol ure. Verjamem in (nekako iz izkušenj) vem. Sploh pa če si ga kupil pri Comtronu.

en LP

edit: če imaš daleč... ali nek drug razlog, da nočeš nazaj vozit, pa ti bomo tukaj z veseljem pomagali pri reševanju problema. ;)
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Myth ()

Carhartt ::

Rade volje bi ga neso nazaj, samo je en majhen problemček, kupil sem ga pri funtechu jaz pa sem iz maribora, torej bi ga moral poslati prek pošte, zato bi ostal cel teden brez računalnika, to me edino moti, plus stroški pošiljanja

edit: nisem vido tvojega edita

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Carhartt ()

Myth ::

1)Hja... Verjetno si dal zadaj v pravo "lukno". Možnosti da ne dela je kar veliko. Malo preveri v Sistemu (Nadzorna Plošča) , zavihek Strojna Oprema, gumb Upravitelj naprav, napravice v Sound , game and... devices.. Verjetno maš gumb za zvok v orodni vrstici, preglej če ni kje mute vkloplen. Vse drsnike daj na dve črtici dol , torej ne čist maximum terat.

Če te pa moti kabel pa lahk maš tud spredaj vklopljeno. Ne vidim problema tukaj.

2)Nekako poskusi prebrat kaj piše. Kaj počneš, ko se to zgodi? Tu ti pa sploh ne vem točno pomagat. :\
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Carhartt ::

Zagnal sem čarovnika za zaznavanje zvočnikov, kateri ti pošilja šume na zvočnike, pa zadaj ko mam prklopleno se ne čuje šum iz nobeje "luknje" jih je pa 6, šum se čuje samo na sprednji "luknji", tud vse mute sem odkljukal, da niso obkljukani.
V Upravitelju naprav ni nobenega problema (brez klicajev in podobnega).
Spredaj nočem met zvočnikov prkloplenih, kr mora bit pol skoz oni pokrovček bit odprt, pa me moti, pa spredaj bi mel kdaj pa kdaj slušalke prkloplene. (pa če je že novi računalnik me moti da nekaj ne dela tak kot bi moglo)

2. To bom pa probal slikat, kr prebrat sigurno nebom mogo, kr se v majn ko sekundi resetira. Zgodi se pa nepričakovano, med igranjem igric, pa ko me ni zravn računalnika, ko mi downloda, ko pridem nazaj se moram prijavit na novo, torej se je resetiral vmes ko me ni blo

Myth ::

Čudno. Veš kaj naredi? Naredi se norca pa jih rufni in povprašaj če so ti stestirali tudi zvočno na matični. Torej, če so poslušali na katerih zvočnikih pač početje (recimo ko prideš v windowse, klikanje, muzika). Če bodo rekli ne ali da, jim reči da zdaj ko si ti priklopil svoje zvočnike nič ne špila. Verjetno ti bo htel kaj prek fona pomagat, reči da si vse že sprobal in da dobijo nazaj računalnik, pa ti naj matično menjajo ker je zvočna na njej hin. :8)

Zdaj sn se spomno. Ne vem če ravno to frka, a maš 5.1 zvočnike ali več. Idi Zvoki in Avdio naprave. Klikni dodatno spodaj. Odpre se okno Dodatne lastnosti avdia. Izberi svoj sistem.
Mogoče pa je to problem... :\
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

pazduha ::

Carhartt:

Povsem normalno, da ti dela zvok na sprednjem konektorju medtem ko ti zadaj ne. Če želiš narediti obratno, boš moral populiti konektorje za zvok (na plati) spredaj in nametati jumperje nazaj na konektorje - ponavadi sta dva jumperčka, kje točno pa morata biti, pa poglej v navodilih od matične plošče.

In tvoja druga težava. Lahko je tudi povsem softverska napaka ali pa se ti računalnik obeša zaradi navijanja. Naslednja najbolj verjetna razlaga je napaka v ram-ih.

Torej, če imaš navit sistem, najprej spusti frekvence na "stock", potem poskusi s ponovno inštalacijo winsov (popolnoma na sveže - formatiranje in vse to) z drajverji in potem obremeni sistem (prime, 3dmark01,03,05 itd...). Če ne bo pomagalo ne eno, ne drugo, nesi na servis.

Upam da sem ti kaj pomagal. Lp.

Myth ::

Kaj???

Prvo kot prvo, je rekel da ima nov računalnik. S poseganjem vanj , bo ob garancijo. Drugo kot drugo. Sprednji "vtičniki" nimajo veze z tistimi za matično. To je samo dodatnost!!
Tretje kot tretje, upam da sistema ni navijal. Tak da ne vem...
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

mykeos ::

Hm,sam sem imel enake probleme.Nova plata (tudi UltraD),nov proc,ram,clean install novih Winsov XP SP2, pa kljub temu stalno resetiranje in BSODji...kako sem resil zadevo?najprej moras dobit najnovejse gonilnike za nVIDIA nForce 4.nato moras instalirat windowse (se prej formatiraj disk).Sledi instalacija gonilnikov nforce4,samo izpusti instalacijo nforce internet contolerja.instaliraj samo marvellov gonilnik.Mozno je tudi, da zadostujejo le novi gonilniki, vendar sem sam raje izpustil omenjene, ker si nisem vec upal tvegati (5 formatiranj diskov zapored je bilo pac dovolj).Sedaj imam se avastov zastonsjki antivirus in vse deluje BP.8-)
Bonus falus pax in domus!

X6800,P5W DH DELUXE,G.SKILL 2GB 6400,7800 GTX,Silverstone ZEUS 550W

Carhartt ::

jumperov za zvok ni drugih ko za s/pdif al kaj je že to, to pa mislim da ni to kaj jaz uporabljam, in jaz tud mislim da je to samo dodatek spredaj in ne rabiš nič premikat jumpere.

Mr|ce to pa piše tam kjer sem računalnik kupil:
Garancija 24 mesecev na sistem.
Vsi FunTech računalniki so odprtega tipa, kar pomeni, da ne preprečujemo strankam kasnejše dodajanje komponent v računalnik z garancijsko nalepko, ki je prav zato ne nameščamo. Garancija po komponentah, če nudi proizvajalec daljši rok od 24 mesecev. Brezplačna sestava.

Nisem še navijal in še nebom, dokler bodo kakršnikoli problemi.

mykeos tebi dela zvok na matični normalno, mislim če ti delajo izhodi zadaj? bom probal z najnovejšimi gonilniki z DFI strani in tak kot si opisal

zlobcek ::

Nekatere matične plošče imajo na sebi priključke za sprednje konektorje za zvok, ki pa ne delajo, dokler ne prestaviš jumperjev in tega vklopiš. Hkrati izklopiš zadnji primarni izhod. Si prepričan, da tega ni? Poglej si navodila. Možno pa je, da se to prestavi v biosu ali pa na nadzorni plošči v gonilnikih.

Za resetiranje še en glas za ram.

Jaffa ::

Če so narobe povezani kabli na ploščo za spredaj, lahko dela samo spredaj, oz. sam zadaj, al pa nič. :D Gigbyte vem, da ma tak. Za DFI pa ne vem. Ne uporabljam on board zvočne...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Jan987 ::

jst sem klicov na jae pa je reku da so lahko na enkrat priklopljenji samo eni zvočniki s stereo zvokom pol pa lahko sam se kaksen bas ipd.

Carhartt ::

sem si downlodal navodila z neta, pa je tam vse lepo opisano kak pa kaj, v totih priloženih kaj sem jih pa zraven dobo pa ni nič napisano!

1. problem rešen, piše da ne morem met sprednjega izhoda in zadnjega izhoda istočasno, da moram na pine od sprednjih izhodov dat jumpere gor

Hvala vsem za vaš trud

2. problem z resetiranjem pa sem ugotovil zakaj se resetira, če mam mrežni kabel prkloplen na mrežno od nvidie potem mi par minut ko prižgem kak program za downlodat resetira (na BSoD sem vido da je levo spodaj pidaslo HTML.sys), zato sem zdaj kabel prklopo na marvell mrežno in zaj downlodam celo noč in ni problemov. Zakaj pa na nvidi mrežni to dela pa ne vem, mogoče slabi driveri? kaj bi lahko blo narobe?

Myth ::

Cjo... to pa res bedarija od bedarij da ne morš met zadaj in spredaj priklopljeno. Včasih bi ziher kaj rad na slušalke majbe poslušal, te pa morš jumperje menjavat. 8-O Beda. Sploh pa za plato vredno 25k. :\
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

kanabis ::

Nastavi v Control panel da se ne resetira ampak ostane blue sreeen in boš videl kaj piše..da dela zvočna jo moraš pravilno nastavit z jumperji.
Spoštujem mnenje vsakega, zato spoštuj moje!

sirotka ::

men je bsod metalo ven, ko sem mel nvidiino mrežno in firewall. Drugi imajo pa probleme s sata in firewallom. Ponavad se to tko reš, da od nf4 driverjev inštaleraš vse, razen sate->pol naj bi delalo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvoka ni

Oddelek: Pomoč in nasveti
412044 (1093) Han
»

Preklop med zvočniki in slušalkami

Oddelek: Programska oprema
62250 (2029) Dzhimen
»

Ali je 5.1 sistem res samo za filme in ne za glasbo?

Oddelek: Zvok in slika
306455 (5897) Arntor
»

Kako imate priklopljene zvočnike + slušalke?

Oddelek: Zvok in slika
72322 (2113) vlak
»

Vhod za slušalke spredaj na PC-ju ne dela

Oddelek: Zvok in slika
153812 (3579) mit3k

Več podobnih tem