Forum » Zvok in slika » Problem z mikrofonom
Problem z mikrofonom
N-E-O ::
Ko snemam nekaj v mikrofon, je zvok ob predvajanju posnetega tak hreščeč...
mislim sem, da je problem v mikrofonu, zato sem si kupil novega... vendar isto!
naložil sem tudi vse od najnovejših pa tudi starih gonilnikov za zvočno kartico (realtek na plošči Abit IC7)...
kliknite tukaj, kjer sem posnel primer..
pomoč?!
mislim sem, da je problem v mikrofonu, zato sem si kupil novega... vendar isto!
naložil sem tudi vse od najnovejših pa tudi starih gonilnikov za zvočno kartico (realtek na plošči Abit IC7)...
kliknite tukaj, kjer sem posnel primer..
pomoč?!
Follow the white rabbit.
nokia6310 ::
Moj nasvet je preprost zamenjaj zvočno karto.
Nemalokrat slišim da ljudje jamrajo zaradi slabih on board kart za kar pa seveda niso sami krivi.
Jaz imam audigy 2 pa USB mikrofon pa je odlično.
Popačenje oziroma v tvojem primeru hreščanje pride zaradi premodulacije oziroma zaradi prevelikega vhodnega signala ki ga mikrofon pošlje zvočni kartici, ki ga nezna pravilno obdelat.
A to ti hrešči samo ko snemaš z mikrofona al tut ko poslušaš glasbo?
Ker če je prvo je sigurno tako kot sem napisal.
Sposodi si kje USB mikrofon pa probaj potem posnet da vidiš če je stanje kaj bolše.
Nemalokrat slišim da ljudje jamrajo zaradi slabih on board kart za kar pa seveda niso sami krivi.
Jaz imam audigy 2 pa USB mikrofon pa je odlično.
Popačenje oziroma v tvojem primeru hreščanje pride zaradi premodulacije oziroma zaradi prevelikega vhodnega signala ki ga mikrofon pošlje zvočni kartici, ki ga nezna pravilno obdelat.
A to ti hrešči samo ko snemaš z mikrofona al tut ko poslušaš glasbo?
Ker če je prvo je sigurno tako kot sem napisal.
Sposodi si kje USB mikrofon pa probaj potem posnet da vidiš če je stanje kaj bolše.
N-E-O ::
hrešči mi tudi v primeru, ko imam v "Volume control" v sekciji "Microphone" odkljukano opcijo Mute...
če imam tam kljukico je pač vse ok, le ob snemanju zvoka se zopet sliši hreščanje...
misliš, da je napaka hardwerska??
Sicer imam plato še v garanciji, tako da lahko nesem zadevo popravt.. vendar kot si sam rekel, je nakup nove zvočne kartice mogoče boljša rešitev.. kaj predlagaš??
če imam tam kljukico je pač vse ok, le ob snemanju zvoka se zopet sliši hreščanje...
misliš, da je napaka hardwerska??
Sicer imam plato še v garanciji, tako da lahko nesem zadevo popravt.. vendar kot si sam rekel, je nakup nove zvočne kartice mogoče boljša rešitev.. kaj predlagaš??
Follow the white rabbit.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kvaliteten mikrofonOddelek: Zvok in slika | 4541 (4180) | Arey |
» | katero zvočno kartico (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6767 (5234) | strumf666 |
» | Piskanje mikrofonaOddelek: Pomoč in nasveti | 3228 (3064) | gunserman |
» | Vpliv 3D zvoka na izrisovanje slik (FPS) (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zvočne kartice | 8302 (7097) | matjash |
» | mi kdo pomaga usposobit mikrofon?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1519 (1395) | murphyboy11 |