» »

Lastovka TV

Lastovka TV

Lucifix ::

Pred tedni smo dobili na dom reklamo o novosti na področju oddajanja televizije. Ljubljanski kable ponuja storite LASTOVKA TV.

Ker zaradi fizičnih razlogov doma ne moremo montirati Siol TV, sem študiral da bi si uvedel to varjanto.

Imate kakšne izkušnje s tem?

Novica:
http://www.lj-kabel.si/brezzicni_kabel....
http://www.lj-kabel.si/sporocilo_za_jav...

Stepni Volk ::

Predpogoj je, da imaš "pogled" na Krvavec. Več o tem tu: KLIK
V začetku februarja so bili cenejši... paket 45K Sit naročnina 2'700 SIT.

peter1977 ::

V torek 3.5. mi pridejo zmontirat Lastovko:D . Če te bo še kaj zanimalo, lahko od torka naprej kontaktirava preko GSM 031/394-999 Peter.

janez999 ::

lastovka zmontirana? prve izkušnje?

Lucifix ::

Jih bi kar tukaj gor povedal? :)

schmrkiewich ::

kako je pa z lastovko na skystar2..je kaksna varianta sprejema?

fancy ::

Fantje jaz mam lastovko cca 14 dni...za 2 tvja
Moram povedat, da za gledat je ampak za snemat pa ni....
Sam imam Tudi IPTV od siola za 3K na mesec...z 200 programi ..no dobro 100 je nekje dobrih..
Lastovka je za moje pojme ..predraga...Halo osnovni paket je 3100sit + razširjeni 3700...če pa želiš še HBO pa je 2800 sit...halo 6.500...za 49 programov....od tega je cel kup neki italjanskih pa kr neki...glasbe je absolutno premalo.....

Aja pa da ne pozabim....mi lahko kdo pove če mu na HBO-ju tud vsake pol ure za cca 1s zašteka film....? Ker jaz imam JVC DVD s 80Gb diskom in si ker film mislim dol snet..ampak da mi bo pa vsaketolk mal štekal ..pa res ne bom gledu.....
Klical sem na tehnicno podporo pa so fantje prisli in montirali oscilator za 11KHz ker menda je v tem problem...no pa ni nič boljše.....ima morda kdo rešitev?


Mal sem zmedeno napisal.....skratka če želiš samo gledati in ne snemati se ti splača vzeti to lastovko.....drugače pa je v vsakem primeru najboljše SIOL TV....sploh pa zdaj ko boš lahko mel dva tv..ja na SIOL-u saj pride MPG4 v obtok.
TOSHIBA Satelite P 200- 1JR 250Gb, 4Gb RAM
TOSHIBA Satelite v L40-18W

Scorpia ::

Sam imam Tudi IPTV od siola za 3K na mesec...z 200 programi ..no dobro 100 je nekje dobrih..
:| ;(
Sam mal od kje teb 200???
Kje pa je men 200?:\

samoj ::

Od kje info, da pride mpeg4 na SiOL?

fancy ::

"samoj": to da pride MPG4 na SIOL vem iz dokaj zanesljivih virov....to bo izvedljivo do septembra oz letos 100%.:)
:) Folk se pritozuje da ne more imeti dva programa prižgana ker se potem sesuje mreza....(TO PRIDE V POSTEV KO HOČEŠ GLEDATI ENO SNEMATI PA DRUGO) Skratka fora je v tem da MPG4 je toliko bolj stisnjena in gre v isto pasovno širino 2x več podatkov...tako da boš na 8M kolikor rabis sedaj imel 2x po 4M...dobimo pa nove komunikatorje, rutarje....IP telefonijo....pa se ISDN boš lahko (verjetno) isklopil...:) ..
No Glede programov 114 in Siol info program...+ 6 porno...

Skratka na koncu naj bi imeli cca 200 efektivnih programov brez teswtnih..
TOSHIBA Satelite P 200- 1JR 250Gb, 4Gb RAM
TOSHIBA Satelite v L40-18W

Scorpia ::

tako da boš na 8M kolikor rabis sedaj imel 2x po 4M...dobimo pa nove komunikatorje, rutarje....IP telefonijo....pa se ISDN boš lahko (verjetno) isklopil...

Torej na računalnik ne bomo mogli imet internet vsaj ne en mega... ker mislim da je max.prenos 8M?

fancy ::

Alo?? Maximalen prenos je res 8 m ampak povej mi kdaj vlečeeš dol 24 ur konstantno 1M (nikol)...Jaz osebno imam 2M in se SIOL TV pa mi ne dela nekih večjih problemov...itak pa dobimo nove rutarje ki bodo nastavljeni za siol tv tako da ..mislim ne bo problemov.
TOSHIBA Satelite P 200- 1JR 250Gb, 4Gb RAM
TOSHIBA Satelite v L40-18W

mikecz ::

Prihaja ADSL2+ z večjimi pasovnimi širinami.
MPEG4 kodek še ne bo prav kmalu - predraga oprema in preveliki časovni zaostanki pri stiskanju real time programa.

Tko da fancy, ne vem od kje tebi info, vendar dvomim, da je bolj zanesliva od moje ;)

Kaj si mislil s tem, da bodo novi routerji, ki bodo natavljeni za siol tv?

fancy ::

mikecz; če slučajno ne veš dela rutar tako da ti drži i iP v omrezju mar ne....no Siol Tv pa ima vsak program drugačen iP. Kar se tice MPG4 ....no ta se testira v centru LJ ..seveda samo pri določenih izbrancih....vec ne smem povedat..zakej ne ..me ne sprašujte.....tako pač je.
Upam samo da bom del tega testa tudi sam.....

Aja Glede ADSL 2 pa kar pozabi...vsaj za kaksno leto ali dve....


SIcer je bila tema za pogovor o LASTOVKI, ki pa mi še vedno šteka kljub temu da so mi dali oscilator.

No ja pa še ena dobra novica, če imate kakšen starejši digi sat sprejemnik..lahko ročno vnesete frekvenco iz lastovke in imate programe bresplačno (seveda tiste ki imajo oni bresplačno)

Če pa je kdo "heckal" kartico ...naj...pa to ..posreduje, (če želi)
TOSHIBA Satelite P 200- 1JR 250Gb, 4Gb RAM
TOSHIBA Satelite v L40-18W

Jan987 ::

No res da je tema mal stara ampak vseeno me zanima, ali semi splača naštimat to lastovico? imam pogled na krvavec, siol tv in pa t-2 tv pa nista mogoči. Kabeljske ni! Ali je sloh še kakšna druga alternativa da dobim programe tipa discovery...

raketa ::

Mene tud zanima, koliko časa je potrebno čakati in koliko programov je. Ker sm gledal pri kolegu jih ma veliko več kot pa jih je napisanih v programski shemi. poleg tega me pa zanima če je ta novi kanal sportklub.

Hvala za odgovor

LP

Banananjam ::

Doma smo čakal ene 2-3 tedne (decembra lansko leto). Programov je okoli 60, in sport klub imamo (in ima celo zelo dobro sliko).

Oxford ::

@fancy: "samoj": to da pride MPG4 na SIOL vem iz dokaj zanesljivih virov....to bo izvedljivo do septembra oz letos 100%. (pisalo se je 27.05.2005)

Danes 1,5 leta po tvojem postu, še ni ne duha ne sluha o MPEG4. Čeprav sem v zadnjih Telekomunikacijah (priloga Mojega Mikra) prebral, da naj bi ga SiOL v 'kratkem' zares implementiral.

Tako, da je tale MPEG4 precej podoben zgodbi o Duke Nukem Forever. ;(

Lucifix ::

Po letu in pol sem se končno odločil po "hitrem" postopku za lastovko. Žal se kvaliteta in zvok ne more primerjati z satelitsko ali navaden antenski sprejem. Slika ima nekaj sekund zamika, tako da košarko raje gledam prek antene :)

Ostalo pa brez kritik...

... aja p0rno pa seka 3x24 ur na dan :D

Luc ::

Tudi jaz razmišljam o lastovki saj druge IP televizij ni mogoče, prek antene pa lovim bogih 5 kanalov.
Linijo mam s Krvavcem čeprav je precej daleč :D .

Je slika res tko tko? Kako bo to pol zgledalo na LCD TV še bolj bogo?

Še nekaj me zanima, sliko lovi krožnik, in potem imaš škatlo sprejemnik. Je tudi med njima brezžična povezava, ali bo treba še kake kable po hiši vrtat?

Hvala za odgovore.

Luc ::

Nobody? :\

SasoS ::

ne, med krožnikom in sprejemnikom je zagotovo kabel, najbrž koaksialc.

dolenska ::

mi lovimo prek antene 10 programov. raznišljam o lastovki, ker trdinov vrh lepo vidm.
kakor sem prebral iz postov, se ta lastovka ne splača oz. je neko zaostajanje in slaba kvaliteta slike. a se je vse to že kej popravilo ali je še zmeri isto sranje?

fr1k ::

Lastovko iz Krvavca imam skoraj pol leta in sem še kar zadovoljen.
Naročil sem jo bolj ali manj zaradi HBO in možnosti DolbyDigital zvoka (čeprav se je izkazalo da je pravi 5.1 ton samo občasno pri kakem filmu na nemških programih).
Tole o zaostajanju slike je "raca", slika in ton iz lastovke sta sinhronizirana. Slika (in ton) sicer res zaostaja par sekund če jo primerjaš s sliko istega programa direkt iz antene. Morda se bo pri kakem športnem prenosu pri sosedu že slišal "goool", ko bom jaz šele gledal napad - ampak who cares :P
Kvaliteta slike je pa tko-tko. Na nemških, avstrijskih in italijanskih programih odlična in ostra, na naših ala Golica, DTV ipd. slaba, na aktualnih SLO, POP, A kanal pa zadovoljujoča: nobenih motenj, ki sem jih bil sicer navajen iz GTV kabla, ampak tudi nobene navdušujoče ostrine. Če gledaš napovedovalko v fris se zdi kot da je malce preveč napudrana...
Če bo Lastovka tehnološko sledila digitalni TV sceni (kakšen HD signal, DD 5.1 ton) bo še vedno konkurenčna. Ni ves čar v 100+ programih tudi 50+jih je čisto dovolj za naveličano pritiskanje po daljincu. Konec koncev pa nudi tudi več zasebnosti, saj ponudnik ne more slediti katere programe in kdaj gledaš, kot je to možno pri IP TV.:\

dolenska ::

aja tako zaostaja. eh sj to me pa ne moti. kako pa kaj vpliva na sprejem vreme. vrjetn je med sneženjem signal slabši. no vrjetn bom nabavu to zadevo pa da vidim kako se obnese.

BuDi79 ::

Pri digitalnem sprejemu (kot je Lastovka) vremenski pojavi ne vplivajo na tak način da je slika vidno slabša, sicer se lahko pojavijo motnje, a precej drugače kot pri analogni sliki. Še najbolj verjetno je da dlje časa sploh ne boš opazil nikakršnih motenj (ki bi jih opazil sicer, če bi bil sprejem analogen), ko pa pride do neke meje pa bi slika enostavno izginila ( - ni signala ali je ta prešibak)

Luc ::

Hvala fantje.

Ja se bom odločil v tem mesecu kako pa kaj. Ker teh 5 kanalov ko je doma na voljo je res beda od beda.

Menda je do motenj pride samo ob močnem nalivu.

bgdvdm ::

Jest imam že kr nekej časa lastovko in imam druge sorte problem. Signal od antene je speljan do sprejemnika, ki pa se ga priklopi na televizor preko skart-kabla. To pomeni, da se kanalov lastovke ne da nastavit na kanale televizorja, kar je RES BEDNO - vsakič je treba uporabljati oba daljinca, problemi so pri nastavljanju glasnosti, poleg tega pa je priložen daljinec res patetičen, menu pa neumen. In ker imam TV mal boljši to res vse pokvari.

Če je komu uspel programe uskladit nej pove kako.

cekr ::

Tvoj problem bi bil rešljiv samo v primeru, da bi imel televizor vgrajen digitalni tunner. Tako pa pozabi na možnost, da boš direktno v tv premikal programe. To je čisto normalen način, ki se ga uporablja že pri prenosu programov s satelita. Sprejemnik je identičen.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

dolenska ::

lp
a mi lahko tisti kateri imate lastovko poveste svoje mnenje in izkušnje??? jaz bi jo naročil pa me zanima kvaliteta in zanesljivost

gpavlo ::

Lastovko imam 1 leto in sem kar zadovoljen. Edina slabost (za navadnega uporabnika) so vremenski vplivi, čim je slabo vreme (oblaki zakrijejo oddajnik) ni več tekoče oz. sploh ni več sprejema. Drugače pa če maš še kakšno drugo možnost priti do kabelske TV jo uporabi. Lastovka TV je zadnja možnost in edina možnost tam kjer ni kabelske položene in ni mogoče imeti TV preko SiOL-a, AMIS-a,....
Real Madrid CF

cekr ::

Glede na ponudbo, ki jo nudi Lastovka, se ti ne splača iti v to zadevo. Če razmišljaš o tej rašitvi, imaš direkten pogled na Krvavec, tako da te pride ceneje, če obrneš eno anteno proti Krvavcu, kjer boš dobil vse glavne programe, zraven pa kupiš satelitsko, kjer boš dobil še precej več programov, kot jih je na Lastovki, pa še vsak mesec ne boš dobival položnice.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

dolenska ::

e tak zanima me o lastovki čez nekaj časa jo mislim naročiti, vendar ne vem če se ta zadeva splača. trdinov vrh vidim tako da ni težav.

Al1000 ::

Imam Lastovko in moram priznati, da se verjetno bolj splaca T2. Programska shema je pri Lastavki bolj ohrnjena kot pri T2, cena pa je priblizno ista. Kvaliteta standardnega signala je enaka, pri T2 pa ponujajo se HD signal (sicer samo za nekaj nemskih programov).

Lucifix ::

Kaj samo jaz ne morem nastavljati kanalov po poljubljen vrstnem redu? Sem klical pred meseci na LJ Kabel pa so mi zatrdili, da sprejemnik tega ne podpira. 8-O

Banananjam ::

Včasih se je dalo, potem pa so enkrat nadgrajevali in od takrat se ne da (če več kot leto dni).

kalcek16 ::

Mi lahko kdo pomaga, na lastovki sem posodobil kanale, sedaj pa me moti ker nima kanal normalne zaporedne številke, naprimer 1 pop tv 2 kanal a.... ampak imajo spredaj štirimestne cifre naprimer 1225 Kanal a

A bi se dalo da bi si sam uredil sprednje številke nanalov?

hazlhof ::

Kakšno je pa zdaj stanje, zanima pa me kvaliteta slike, sploh HD kanalov?

newstromar ::

mene zanima ce se lahko z navadno satelistsko anteno imam 2 glavi trenutno na astro in hotbird pač z digitalnim dekoderjem brez kaksne kartice in staro gorenje televizijo ulovi signal iz trdinovega vrha oz lastovko tv? je to možno?z satelitom vidim trdinov vrh!! baje se da??nato samo vpises frekvenco in to je to??? :)

in kako je s frekvencami?jih ima kdo?
je samo ena ali več??
hvala

Zgodovina sprememb…

Scorpia ::

Nekaj jih je sicer poskušalo, eni so bili uspešni, drugi manj. Zdej ujameš lahko samo tiste kanale, ki so odklenjeni, pa še te je problem dobiti. Nekje sem že bral o tem, sam je že nekaj časa nazaj o tem in sem pozabil kje. Vem da so tudi imeli precej težave z fokusiranjem antene, nekaj kanalov je delalo, nekaj pa ne zaradi te težave ali pa se je slika precej zatikala. Je lažje nastaviti fokus na manjšem krožniku, ker je majhna razdalja, zato ga tudi uporabljajo.
////


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Analogni signal in digitalni sprejemnik

Oddelek: Zvok in slika
131932 (1706) Belcebub
»

Lastovka TV - Krim (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
16930417 (19037) Marko86
»

TV antene - postavitev

Oddelek: Zvok in slika
96080 (5930) nx6325
»

Lastovka tv ali total tv?

Oddelek: Zvok in slika
137893 (7147) Scorpia
»

Lastovka vs Siol TV

Oddelek: Omrežja in internet
113549 (3081) Alexius Heristalski

Več podobnih tem