» »

Lastovka tv ali total tv?

Lastovka tv ali total tv?

nx6325 ::

Pozdravljeni.

V bodoče se mislim selit v novo stanovanje. Stvari gredo že proti koncu,ostalo je le še nekaj odločitev. Med drugim se moram odločiti kater tv ponudnik mi bo najbolje ustrezal?? Pred tednom dni mi je prišel na ogled nek dečko iz upc-lastovka tv, mi opravil meritve in rezultati so odlični. To pa zato ker imam idealen pogled na trdinov vrh. Ali mislite da bo lastovka prava stvar? Kupujem tudi že lcd tv (verjetno 42" LG ali samsung).
Kako je pa s total tv?
Sicer bi vzel kakšnega bolj konkretnega ponudnika, vendar sem preveč oddaljen od mesta (podeželje).
Kaj predlagate? Internet imam pa že preko soseda (wi-fi).

hvala

Melanholija ::

Poglej si programski shemi in jih primerjaj med sabo, saj se med sabo precej razlikujeta. Vzami tisto katera ti programsko in cenovno bolj ustreza.

nx6325 ::

kako je pa s kvaliteto slike ene in druge?

shark_nm ::

Sam sicer še nisem videl lastovke, tako da glede nje ti ne znam svetovati. Sem pa videl total tv in zadeva je enostavno fantastična. Programski vmesnik se obnese neverjetno dobro,zelo hitra zadeva in tudi pregledna. Siol se lahko skrije proti totalu. Svetoval bi ti pa za total predvsem iz razloga da se da kartico odklent in ti lovi vse kanale...Sicer je pa tudi že osnovna shema kar bogata, ampak če se da odklent zadevo zakaj pa ne ;)

lp

OldSkul ::

Jst bi vzel Total TV? Zakaj?
Ker ves čas neki novi programi prihajajo, pa za njimi je lastnik, ki ima v lasti Telemach, SBB (največi kabelski in sat operater - total tv je v originalu od njih) in ITV Bulgaria. Skratka, močni so.

Karen ::

Ne vem za Total, ampak Lastovka je v večini primerov ok. Problem je v močnem dežju in snegu - kakšen kanal malo trokira takrat. Sicer je večinoma ok. Razmišljal bi mogoče o kaki SiolTV varianti. Samo če že imaš internet ne moreš ceneje priti skozi s tv-jem preko neta. Jaz imam Lastovko, pa 4mbit internet, pa telefon (skratka najdražja kombinacija). Bi vzel kakega trojčka, pa sem baje predaleč, nočem pa nekaj kar bi padalo dol non-stop. Je pa res da bi ene 8-10EUR na mesec prihranil.

Scorpia ::

Total se splača če dober poznaš srbsko/bosanski jezik. Sicer je okoli 18 programov v slovenskem jeziku in ali z podnapisi. Ostalo je vse jugo, če ti jezik ni tuj, boš več kot zadovoljen z programi. Športa pa imaš tudi več kot dovolj.
Kar se pa tiče slike, je na določenih programih precej slaba. Eni programi so podhranjeni pri ločljivosti, sam večina teh ne gledam. Precej večji problem je bitrate in je na lcd-ju zelo slaba slika. Posebej ko gledam pop tv in formulo 1, kjer sliko še zapakirajo 16:9 v 4:3 format, ti tv ubistvu zumira sliko. Na koncu ko gledaš z dirkalnika robnike, se barva skocka in nastane en črn utripajoč zmazek. Pri nemcih (RTL) tega ni pa še slika je več kot odlična tudi če ni HD. Sem pa tudi na kabelski opazil ta zmazek, na hrt-ju pa je ta efekt precej manjši. In to se mi dogaja na oba lcd-ja ki ga imamo doma.
Je pa pri total tv svetla prihodnost kar se tiče kakovsti slike (vsaj upam da bo), namreč drugo leto pride nov satelit in bojo imeli več prostora in precej večji bitrate itd... V febuarju so napovedovali nove HDTV programe, seveda z podnapisi, ampak iz izkušenj verjamem da se bo to zgodilo v sredini drugega leta (če ne šele septembra), ko bo nov satelit.
Za siol pa tukaj berem in na drugih forumih, da ima tudi slabo sliko ampak to primerjajo z t2. Noben pa še napisal kakšna je slika proti total tv/siol al pa lastovka. Verjamem pa da ima t2 daleč najboljšo ponudbo v kvaliteti?
////

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Scorpia ()

OldSkul ::

Glede kvalitete je tako, da so SLO programi res bolj slabi, kar me jezi... Slo kanale oddaja SLO firma - STN, samo se jim jebe za dobro kakovost. Programi imajo nizko resolucijo in pa ne podpirajo 16:9 preklopa. Kadar je formula raje gledam na nemškem SKY Sport ali na ORF.
Nekateri programi so pa kar dobre kvalitete, predvsem tuji. Recimo vsi viasati pa history itd.

Sam imam TTV, pa tega paketa ne bi zamenjal za T2 (sem ga včasih že mel), kajti na T2 so rekli, da kr nekaj časa ne bo dobrih programskih novosti. Evo, TTV je recimo vključil SCI-FI, ki sicer ni nič posebnega, samo včasih se pa da gledat kaj na njem.

nx6325 ::

Hvala vsem za informacije. Verjetno se bom res le odločil za total tv. Kako imajo pa z priklopom? Ker pri lastovki je priklop nekje 100EUR. Al pa če tko vprašam, koliko moram odšteti da mi zadeva funkcionira?

Scorpia ::

Okoli 80 al 90 evrov (bolj verjetno je 90) je priklop. Če pa boš sam montiral krožnik te pride priklop 30 evrov. Če boš sam vzemi čim večji krožnik, da boš imel dober signal, ko je sneg. Kot sem prej omenil je satelit v letih. Na forumu se dosti pritožujejo nad izgubo določenih kanalov, ker krožnik ni najbolje nacentriran na vse transporderje. Treba je najti najslabši signal transporderja, da krožnik le tega najboljše lovi, seveda tudi z ostalimi ne bo več težav. Ti priporočam ogled satelitskega foruma od satlex, boš več dobrega našel. Sam poznam dobrega monterja ki ne naredi tko površno kot ostali, pa tukaj ne smem delat reklame. Tak da lahko zasebno sporočilo napišeš mi.
Sam nimam težav tudi ko je dež, medtem ko ostalim skocka sliko, pa imam od total krožnik. Mogoče pri men pomaga ker krožnik streha pokriva pa ni niti težav tudi ko je sneg. Edino ko je res močno neurje, sam takrat tudi močnejši hot bird/astra ne lovi.
////

nx6325 ::

Potem če sem prav zastopil, lahko dam svoj krožnik? Doma imam namreč odveč krožnik, ki smo ga imeli poprej za navadno satelitsko. Sej od krožnika pa do sprejemnika ni drugega kot klasičen coax kabel, a ne?

Scorpia ::

Lahko daš svoj krožnik, pa tudi lnb je vseeno kakšen je. Čeprav je boljše vzet kakšen novejši, boljši lnb, ker ta ti bo znal delat težave če ga imaš še. Prvo poglej če krožnik ni deformiran. Dej ga ležat na tla, ne sme biti jajčaste oblike, ampak more cel lepo ležat na tla. Če je mal ukrivljen boš imel že velike probleme, sicer enmu je uspelo ga zravnat, ampak ni dosegel 100% rezultata. Še vedno mu je na določenih transporderjih pešal signal. Krožnik se deformira po več letih in se ukrivi (zaradi vetra večkrat), ponavadi pa ni težav, ampak kot sem omenil eutelsat ima velke probleme:). Drugače gre klasičen coax kabel.
////

clix ::

Jst bi vzel Total TV? Zakaj?
Ker ves čas neki novi programi prihajajo, pa za njimi je lastnik, ki ima v lasti Telemach, SBB (največi kabelski in sat operater - total tv je v originalu od njih) in ITV Bulgaria. Skratka, močni so.

Če je to res, so z lastovko v istem gnezdu.:D
Lastovka ja od ljubljanskega kabla, ki pa ga je kupil telemach.

Scorpia ::

Crknil satelit ot Totala, že nekaj tednov so bile same težave, zaostajanje slike in nato preskok naprej. To se je počelo v nedolged. Upajmo na čimprešnjo zamenjavo ruskog satelita, če se le ta ni zaletel v w2 med menjavo :)
////


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Satelitska TV - čiste osnove, kaj potrebujem, programi... (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5311430 (7004) Scorpy84
»

TotalTV in neuporaben set-top box

Oddelek: Loža
447029 (3023) Scorpia
»

Digitalna satelitska

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
104497 (4207) gapic_8
»

Total TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5113589 (11687) fulgur
»

Satelitska tv

Oddelek: Zvok in slika
2012728 (12014) Tody

Več podobnih tem