Forum » Pomoč in nasveti » Problem s starejšim IBM-om?!?
Problem s starejšim IBM-om?!?
matopolopato ::
Masina je naslednje konfiguracije:
IBM M Pro intel pentium III
1000/133 MHz
256 RIMM RAM (2x128)
20GB disk
tezava pa je taka:
ko sem vstavil 128mb rama (enakega), ga rac. ni sprejel..... zato sem ga vzel ven,
sistem pa se ni vec nalozil (win xp)
napake ki jih javi:
1) the proc. speed was set too high and has been reduced to 200MHz
nato mi da moznost da vstopim v bios ali da nadaljuje (5sek.), ce nadaljujem javi naslednje
2) Media test failure, check cable (s kabli ni nic narobe, tudi rami so vstavljeni pravilno....)
3) Cez cel ekran se narise ascii grafika ki prikazuje disketno enoto 1.44 in disketo, (kao vstavi disketo....),
grafiko pa spremlja besedilo:
No operating system found, press F1 to repeat boot sequence
LP
IBM M Pro intel pentium III
1000/133 MHz
256 RIMM RAM (2x128)
20GB disk
tezava pa je taka:
ko sem vstavil 128mb rama (enakega), ga rac. ni sprejel..... zato sem ga vzel ven,
sistem pa se ni vec nalozil (win xp)
napake ki jih javi:
1) the proc. speed was set too high and has been reduced to 200MHz
nato mi da moznost da vstopim v bios ali da nadaljuje (5sek.), ce nadaljujem javi naslednje
2) Media test failure, check cable (s kabli ni nic narobe, tudi rami so vstavljeni pravilno....)
3) Cez cel ekran se narise ascii grafika ki prikazuje disketno enoto 1.44 in disketo, (kao vstavi disketo....),
grafiko pa spremlja besedilo:
No operating system found, press F1 to repeat boot sequence
LP
malinavc ::
na plošči resetiraj bios, potem ziher prav nastav diske oz. vse pogone, vse dej na auto, pa save in mora delat, če pa ne bo pa še piši, ker sem imel dost izkušenj s temi starimi mašinami..
...odvisno s katere perspektive gledamo...
zup ::
Malinavc.... naredil sem kot si predlagal...cez noc sem vzel ven baterijo in sedaj seenkrat poiskusil vendar isto....
Sporocilo " 1) the proc. speed was set too high and has been reduced to 200MHz" se pojavi se predno uspes priti v bios,
sumary info je natanko tak kot mora biti:
1000/133 MHz
256 RIMM RAM
20GB disk ....
nimam idej kaj bi lahko se bilo....
Si mogoce iz ljubljane, bi bil pripravljen pogledat kisto, te pridem iskat in odpeljem nazaj....
pls hlp thnx:
zup in matopolopato
Sporocilo " 1) the proc. speed was set too high and has been reduced to 200MHz" se pojavi se predno uspes priti v bios,
sumary info je natanko tak kot mora biti:
1000/133 MHz
256 RIMM RAM
20GB disk ....
nimam idej kaj bi lahko se bilo....
Si mogoce iz ljubljane, bi bil pripravljen pogledat kisto, te pridem iskat in odpeljem nazaj....
pls hlp thnx:
zup in matopolopato
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dishonored 2: Darkness of Tyvia (strani: 1 2 3 )Oddelek: Igre | 21515 (11419) | ahac |
» | Vaše računalniške komponente skozi zgodovino? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8482 (5284) | floyd1 |
» | 6800 gt sparkle (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 6328 (5322) | jest10 |
» | Procesor ko žerjavica?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1698 (1464) | T0RN4D0 |
» | Ali je to vse kar zmore moj Računalnik?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2079 (1733) | novi |