» »

Razlike pri ripanju s CDja

Razlike pri ripanju s CDja

elfin ::

Sem nekaj primerjal, če ripajo CD ROMi enako. In sem začuden ugotovil, da ne.

Če ripam z Teac 532 EB pol pa še isti komad z CDRW Waitec Shuttle in primerjam dobljena wav fajla ugotovim, da ripi niso identični. Razlika med fajloma je +/- 1. Sicer ni veliko, ampak ni pa isto.
Aja tastari Philipsov CDD3610 pa dela identične fajle kot Waitec Shuttle recorder.
A je mogoče samo moj Teac pokvarjen? Al naj napako kje drugje iščem? Al sploh ni napake? Sem mislil, da Teac rula.

A ma kdo podoben problem. Hvala v naprej za vsak odgovor.

Lep pozdrav!

matevzm ::

V principu naj bi bilo enako. Ce je pa CD spraskan ali kako drugace poskodovan, pa lahko pride do razlike zaradi sposobnosi odpravljanja napak v CDROMu. Pa ce se prav spomnim, so lahko razlike pri zacetku prvega komada (nekaj je pisalno nekje, pa se ne spomnim vec natancno).

CDji so originali, novi, nič spraskani, in pri vseh je enako, pri vseh komadih.

matevzm ::

Ne vem. Teaci so v principu dobri drivei, ceprav sem videl ze nekaj cudnih stvari tudi na njih.
Malce sem bral, pa ne najdem pametnega odgovora. Poglej http://www.exactaudiocopy.de/eac11.html ce bos nasel kaksen odgovor.

Ja saj sem z EAC ripal (secure mode) OK bom šel prebrat še tja (za vsak slučaj, če sem pri prejšnjem branju kaj spregledal).

Drugač pa mi lahko svetujete, keri CD ROM se zdaj splača kupit, če bo treba tega zamenjat.

Krivec za problem najden

C2 error correction. Teac 532EB zatrjuje, da zna javit C2 error, pa v bistvu ne zna.

Ma kdo 40x Teaca morda, pa hoče preverit če pri tem deluje to pravilno?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kvaliteta pri Audio CDjih

Oddelek: Zvok in slika
142219 (1665) betko007
»

EAC-optimalne nastavitve???

Oddelek: Zvok in slika
452516 (1998) Quikee
»

Glasbeni cd-ji

Oddelek: Pomoč in nasveti
222384 (1904) icek
»

Vprašanje za lastnike Teacovega 40x pekača...

Oddelek: Kaj kupiti
452869 (1991) Sergio
»

CDRW- ?

Oddelek: Kaj kupiti
281420 (1002) [DrAc0]

Več podobnih tem