» »

LCD monitor

LCD monitor

misso ::

Mam en problem. V službi sem na LCD monitorju pa me po kakih 5 do 10 minut gledanja me začjeno boleti uči in nato glava(pol sem lahko cez dan brez TV in compa :8) ). Tudi po zamenjavi LCD ni bilo vredu, tako da sem v službi za računalnikom čim man časa.

Resolucija je 1024X768 osveževana frekvenca pa nevem.

Doma mam pa crt monitor pa ga lahko na njemu preživim 25h na dan pa nimam nobenih problemu.

Kaj naj naredim v službi. Kaj LCD monitor za moje oči odpade.

p.s. nikol nisem imel težave z vidim, pa 31.12. sem zaradi tujka imel preglet pri okolistu pa sem še predobro videl črke.

lp misso

Stepni Volk ::

Dead_Eye ::

Poskusi najt funkcijo sharpness na monitorju in znižaj, mene je na začetku to ubijalo :P
The one and only

Bom sprobal to.

p.s. zakaj je LCd bol zdrav :D Če me pa uči bolijo nemore bit bol zdrav

boštjan ::

misso,kakšne velikosti je LCD?
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

ferdo ::

to je tko k reklama za tunino...

tolkrat smo jo že gledali, da jo celo razumemo, ker smo se spustili na nižji nivo.

To nam delajo prodajalci v trgovinah, sam, da prodajo LCD-je, ker so zdravi, boljši za oči, ker ne sevajo, itd..
Moraš se jim prepustit, da te zavestno v nekaj prepričajo, ko se pa sam prepričaš, si pa zmeden, tko kot zdaj ti, nihče pa ne uboga svojih oči! jaz sem v comtronu 10min gledu v vse LCDje, pa me je prodajalc vprašal, če vidim kako razliko, in se me je ustrašu, ko sem mel levo oko čist rdečo, še zdej, ko mislim na to, se mi oči solzijo, uh.. full čudni so mi LCD-ji.

neoto ::

desni klik na namizju> Lastnosti (Properties) > jeziček Videz (??) > gumb Učinki (Effects) pa si vklopi ClearType (drugi spustni seznam)

moraš pa vedeti, da imajo LCD-ji (drugače kot CRT-ji) fiksno (hardware-sko :D ) določeno število pik in s tem resolucijo. Ta je ponavadi podana v navodilih. Če ni slika prikazana na tej resoluciji, je slika razmazana in netočna, pri čemer se uči bolj utrujajo. Če so ti fonti premajhni, ne povečevat resolucije, ampak si spremeni velikost le-teh v nastavitvah windowsov!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: neoto ()

3p ::

Igraj se z nastavitvijo svetlosti in kontrasta. Prostor je pri večini LCDjev ne rabi biti temna čumnata. Nastavi si primerno višino. Nastavi naravno ločljivost LCDja (1024*768 je kvečjemu ok za 15'' LCD). Pa nikar ne uporabljal ClearType-a (od njega tudi mene bolijo oči in glava...).

Pa nikar ne uporabljal ClearType-a wtf?? zakaj pa potem cleartype sploh je? probi si za en dan vklopit to, 3gp, pa potem preklopi nazaj. Potem mi pa povej kako se ti zdi.

Ta ClearType sem si malo prej vklopo in moram rečt,da me je takoj začelo motit,črke zakoj na ostrini izgubijo,so nekako meglene

Ravno to je fora. Človeško oko ni navajeno na ostre črke, ki jih prikazujejo LCD monitorji.
Jaz nikogar ne mislim siliti, da mora to uporabljati, ampak jaz brez tega ClearType-a ne morem brati brez naprezanja oči. Mogoče na začetku za pol ure moti, ko pa se enkrat navadiš, šele opaziš razliko.

ok,vredno poiskusa,jutri zvečer poročam o tem

Veliko je 15.

Sem imel že vključeno ClearType pa sem zdele izključim bom videl kaj bo bilo

Pa tudi sharpness sem najdel pa imam 5 opci pa je bilo na 3 pa sem zmajšal na 2.

Najbol bom naredil če bom šel v kak trgovski center in malo bulil v LCd monitorje, pol bom pa videl če me še kej uči jebeje.

Drugače na notebuku je še kar tako vredu za gledat

lp misso

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

vga ali dvi-razlika

Oddelek: Pomoč in nasveti
263590 (3100) 6151
»

Čudna" pisava v ie7

Oddelek: Programska oprema