» »

Je možno prijateljstvo med žensko in moškim?

Je možno prijateljstvo med žensko in moškim?

«
1
2

Stepni Volk ::

Večno vprašanje... je možno zgolj in le prijateljstvo med heteroseksualno žensko in moškim?
Ali je na eni strani vedno "nekaj" več?
... kot se je že lepo izrazil Friedrich Nietzsche:
"Ženske sicer lahko sklepajo prijateljstvo z moškim; vendar ga ohranijo le, če nekoliko pomaga antipatija."

Daedalus ::

Zakaj pa ne bi bilo možno?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Keyser Soze ::

Hja, šur de je. Dokler ne preraste v kaj več, ali dokler na upade iz česa več.:D

No. Možno je, ampak zgolj in le prijateljstvo? Če ni neke antipatije kot je rekel Niče za moje pojme ne. Tako kot obstaja neka antipatija med heteroseksulnimi moškimi mora obstajajti tudi med moškim in žensko če hočeš prijateljstvo. Nekakšno telesno ali pa mentalno neskladje. Ni privlačnosti, ni nič.

Je pa res, da si jaz osebno(ker sem pač tako površinski -- bu-hu) težko predstavljam samo in le prijateljstvo z neko mično gospodično. Ni hudič, da ne bi na vsakih 5 minut pomislil na kaj dobrega.:\

matter ::

odvisn kolk je privlačna za tistega moškega in koliko je on privlačen njej.
Če je obojega veliko, pol težje :), če pa že samo eden ne privlači drugega pa lažje.
Grem basket pa bom neloke metal

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matter ()

thor984 ::

Je.
Dokler ne nrdiš update :D

BigWhale ::

Ja. Zakaj ne bi bilo?

||_^_|| ::

Resnično in izkreno prijateljstvo seveda je možno. Seks pa je le poljub stran od resničnega prijateljstva.. Vedno obstaja tudi seksualna privlačnost iz ene ali druge strani. Ponavadi iz obeh.

Tear_DR0P ::

Je.

Mam best frendico, ki ta status uživa že 7 let, imam punco ki ta status uživa že 3 leta, pa nista ista oseba. Stvar zlaufa, sicer ti folk najeda da to ni možn in da ziher se dol devata in take, to me je kot najstnika sicer medl (frendica je pač huda mrha), sam pol ko se pa navadiš da z žensko ne seksaš in da ji povsem zaupaš je pa kul.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Keyser Soze ::

Jp. Resnica je včasih kruta in se je treba sprijaznit, da pri njej nimaš šans. Takrat je prijateljstvo popolnoma možno.:D

Dr_M ::

je mozno, ce takoj na zacetku razcistita kaj hoceta in kaj ne.
seveda, ce se oba s tem strinjata.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

jarre ::

Je mogoče.

Je pa tudi res, da morata oba imeti vse razčiščeno v glavi.. oziroma morata oba vedeti, kje je meja med prijateljstvom in tistim "nekaj več".

Vsaj mi moški verjetno na začetku takšnega prijateljstva večkrat pomislimo na dodatke.. :D :D :D ... potem pa se umirimo.

Sam imam zelo dobro prijateljico, ki jo že dolgo poznam in si zaupava ter pomagava skoraj kot brat in sestra (brez kakršnih koli incestuoznih idej, prosim...)..

A. Smith ::

Ljudsko reklo: Za prijatle si je treba cajt vzet, za prijateljice pa kondome :D

Torej, zdi se mi, da je prijateljstvo med spoloma precej pogost pojav, pogosto pa je tudi njega spreminjanje na več ali manj. Tako bi to stanje opisal. Pogosto, vendar nestabilno >:D
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Tear_DR0P ::

jarre kaj je z incestom narobe ?

Incest igra za vso družino! >:D
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

BigWhale ::

To sem se tudi jaz enkrat spraseval. Recimo, oce, tam nekje v zrelih letih, ki je ostal brez zene. Potem pa hci, v zgodnjih dvajsetih, ki je samska. Rada se ze tako ali tako imata. Vesta kaj je kontracepcija in kako se stvarem streze.

Zakaj je narobe, ce bi en drugega zadovoljila?

Saj ne da bi si zelel kaj takega ali pa da bi spodbujal ampak, res, zakaj bi to bil tak tabu? Se dogaja v zivalskem svetu? afaik se.

Keyser Soze ::

Sestrična še morda, kaj več pa sigurno ne bi šlo. So moralni zadržki premočni. Tabu pogruntan za naše strani gor ali dol. Tudi homoseksualnosti nisem naklonjen, pa je malo bolj pogosta.

Čeprav s stališča same zadovoljitve res ni problema. Pa še tista sestrična bi bilo bolje da ne bi vedel. :\

P.S.: Pomoje se incesta drži slab glas bolj zato ker se navadno dogaja v okviru družinskega nasilja. Se pravi zlorab mladoletnih otrok s strani staršev. Pa morda slabih rezultatov pečanja v starih časih.

Elemen_T ::

Že plavate ...

Prijateljstvo med moškim in žensko pa nikakor ne more biti primerljivo med prijateljstvem istega spola. Pri prvem slej ko prej pride do nečesa, ponavadi do kemije iz samo ene strani. Potem maš pa hudiča pred vrati.
Sej, lahko traja leto, dve, tri ali celo več, ampak upam si trditi da v 95% primerih pride do nekaj več.

In razne prijave v smislu - "če imata oba razčiščeno kaj želita" ali pa "če se že vnaprej dogovorita, da bo odnos le prijateljski" so pa za lase privlečene. Dejte no, le kdo je tako razumsko nabildan, da bo sposoben svoja čustva obvaldovat?

saj ni problem, sam poznam nemalo punc s katerimi sem v "kavica-odnosu", ampak ne predstavljam si pa, da bi lahko bil z njimi v takem odnosu kot sem z ožjimi prijatelji.
Za marsikaterega vezanega človeka to tudi nebi šlo skozi zaradi neodobravanja partnerja. Malo čudno bi izgledalo, da bi imel tip eno ful dobro frendico, poleg nje pa punco. Kar predstavljajte si koliko prepiranja bi žela taka zveza.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Elemen_T ()

gzibret ::

> Incest igra za vso družino!

Reče mama sinu: "Čuj, ti pa bolš fukaš kot fater."
Sine: "Ja, ja, mi je že sestra povedala."
Vse je za neki dobr!

Shaman ::

Ja mozno je le, ce ni medsebojne privlacnosti. V nasprotnem primeru bo prisel tisti dan, ko bo pri enem ali drugem 'prekloplo' in od takrat naprej le se problemi.

gzibret ::

Aja, pa še neki - zaradi incesta se rodijo debilni otroci. Kdor sexa s sorodniki, tisti je mrtva veja v evoluciji.
Vse je za neki dobr!

Keyser Soze ::

A pa glih debilni? Prizadeti morda že, lahko umsko ali pa telesno. Da so pa pod nujno debilni pa tudi ni res. Kakšna je pa verjetnost, da se rodi normalen otrok?

PRijateljstvo med žensko in moškim mora biti primerljivo prijateljstvu med istospolnima prijateljema. Drugače pač ne moreš govoriti o prijateljstvu. Razen če jih maš več instanc? ampak katera je potem tista o kateri se pogovarjamo tu?

Elemen-T, kaj pa ostalih 5%?:D

BigWhale ::

Pri meni pa je ravno obratno, ne predstavljam si, da bi imel nekega kolega s katerim bi lahko o kakih bolj osebnih problemih debatiral. To mi je mal tko, nevem hecn. :P

Sploh en tak 'male bonding' stereotipno, kot vidis v filmih ali kje na ulici. To mi je blo zmerej cudn.

Keyser Soze ::

Ja, pa je to potem prijateljstvo? Oz. katero je prijateljstvo? Tisto med moškima(takšno nezaupno), ali tisto med moškim in žensko(polno zaupanja in bližine) ? Ker mora biti potem eno nekaj več od prijateljstva ali pa drugo nekaj manj od prijateljstva.

perci ::

Sploh en tak 'male bonding' stereotipno, kot vidis v filmih ali kje na ulici. To mi je blo zmerej cudn.

Ti si čud'n >:D

Drugač se pa strinjam z Elementom in Keyzerjem. Parkrat sem končal s prijateljicami kot nekaj več. Parkrat so one hotle kaj več, jst pa ne (jap, mel sem celo prijateljice, ki mi niso bile privlačne) parkrat pa niti eden niti drug ni dal pobude - sem pa prepričan, da bi slej ko prej jo kdo dal, če bi še ostali prijatelji. Pa to niti niso ble prijateljice v stilu kot si prijatelj z moškimi, ampak malo več kot coffee frendice.

Tko da v bistvu si ne predstavljam trajnih mešanih prijateljstev.

Elemen_T ::

Keyser Soze:
Ja ostalih 5% je pač tistih, ki so sposobni ohranit tako prijateljstvo. Morda so to celo tiste vrste prijatelji, ki so bili v zvezi, se sprli in na koncu postali dobri, pravi prijatelji (ko oba točno vesta pri čem sta), ko sta dala skozi zvezo in ugotovila, da ne gre, in hkrati oba dovolj močna in sposobna, da sta prebrodila čustveno krizo in se kasneje zbližala kot prijatelja.

cryptozaver ::

Predvsem na osnovi svojih izkusenj menim, da PRAVO prijateljstvo med moskim in zensko skoraj ni mozno. Zlasti ko in ce pride do kemicnih reakcij! Seveda dopuscam izjeme a moram rec da ne poznam niti ene.
Prijateljski odnos temelji na nekaterih sorodnostih in to ravno na tistih, ki za ljubimce v zgodnji fazi niso pravilo.

Ne vem kako bi naprimer razlagal prijateljici, kako sem prejsno noc kresnu eno kewl bejbo kaj sem ji delu in kaj ona meni. Bi rekla: TO STARI ali bi pomislna uh skoda k jest nism tko kewl ali o kaksna prasica je pa to.

Kar se tice Incesta. Sprasujem predvsem BW-ja. Si lahko predstavljas da bi zdele s svojo mat ali celo s fotrom??? No, a mas zdaj kaksen strasn 'duhovit' odgovor kot ponavad ;((

Stepni Volk ::

cryptozaver - za trenutek bom vskočil namesto BW: Starši nas že tako jebejo... incest je samo logično nadaljevanje.

BW - res si zelo čuden...

Zgodovina sprememb…

cryptozaver ::

Ce si pozabu na konc :P OK

sicer pa... kaksno ma to vezo z zadovoljevanjem? Razen ce ne gre za kasne mazo nagibe.

Stepni Volk ::

prijatelj -a m (a)


1. kdor je s kom v iskrenem, zaupnem odnosu, temelječem na sorodnosti mišljenja, čustvovanja: biti komu prijatelj; imeti prijatelje; dober, velik, zaupen prijatelj; prijatelj mojega sina; prijatelj iz otroških let / že v šoli so postali prijatelji / iron. ti si pa lep prijatelj / družinski, mladostni, osebni prijatelj / kot nagovor dragi prijatelj // kdor ima do koga naklonjen, prijazen odnos: Slovenija ima v svetu veliko prijateljev; biti prijatelj otrok, revežev / pes je človekov prijatelj / Društvo prijateljev mladine // s prilastkom kdor s kom dobro sodeluje, zlasti v gospodarstvu: poslovni, trgovski prijatelj

2. ekspr., s prilastkom kar je komu ljubo, drago: gozd je njegov prijatelj; otroku so se živali smilile, zato je pridno krmil svoje prijatelje / krilati prijatelji ptiči

3. ekspr., navadno s prilastkom kdor ima zanimanje, nagnjenje za kaj: oddaja za prijatelje dobre glasbe; biti prijatelj narave, pog. dobre kapljice; nisem prijatelj dolgih sprehodov / to vino ima veliko prijateljev mnogo ljudi ga kupuje, pije; publ. prijatelji smučanja so bili s počitnicami zadovoljni smučarji

4. ekspr. fant, zaročenec: že dolgo ima prijatelja; prišla je na ples s svojim prijateljem
• ekspr. stroji so človekovi prijatelji mu koristijo, olajšujejo delo; iron. v stanovanju je našel domačega, hišnega prijatelja ženinega ljubimca; ekspr. to je prijatelj v narekovajih to ni prijatelj; ekspr. prijatelj gor, prijatelj dol ne morem ti ustreči, čeprav sva prijatelja; prijatelja spoznaš v nesreči; čisti računi, dobri prijatelji poravnane medsebojne obveznosti omogočajo prijateljske odnose
* gastr. domači prijatelj trdo, na rezine razrezano pecivo z orehi in rozinami

Zgodovina sprememb…

Keyser Soze ::

Kaj je pa samozadovoljevanje. Najvišja oblika incesta. Bližje po družinskem deblu res ne moreš bit nikomur drugemu.>:D

Kolk je pol čudnih?

BigWhale ::

Crypto, a nisi prebral mojega posta?

Saj sem povedal, a tega ne vzpodbujam, kaj sele pocnem. Ampak, zgolj razmisljam, kaj je pri tem tako narobe, ce ni potomcev? Moralni zadrzki?

Stepni Volk ::

Beseda prijatelj ima očitno več pomenov... v kontekstu mojega vprašanja:
1. kdor je s kom v iskrenem, zaupnem odnosu, temelječem na sorodnosti mišljenja, čustvovanja

S prijatelji moškega spola ni nekih omejitev. Glede nasprotnega spola je tako, da mora biti nek tabu ali moralna ovira (za vas na višji stopnji razvoja: intelektualna), ki je močnejša od "živalskih" nagibov, da stvar delujejo.
Tako so prijateljice, ki nekako spadajo v definicijo in niso "Ničejevsko" antipatične:
- sorodnice oz. priženjene sorodnice, bivše prijateljev
- zasedene
- oz. si sam zaseden

S prijateljicami, ki ne izpolnjujejo do sedaj navedenih ovir, prej ali slej "poglobiš" prijatejstvo. Se pravi:
- si samski
- je samska
- ni antipatična
- ni sorodnica, priženjena sorodnica ali bivša dobrega prijatelja

In ker je potrebno prijateljem posvečati tudi veliko časa, (po zadnjih ocenah je ljubezen= time + space), Kupid odvrže lok in prešalta na sodobno brzostrelko :)

Zgodovina sprememb…

jarre ::

Madona.. kam ste pa vi preskočili...:D :D :D :D .

Iz prijateljstva na incest... Uh... vidim, da je potrebno biti prekleto previden pri izbiri besed... ha, ha, ha..

Avtorju prvega posta pa verjetno tako in tako ni nič več jasno..

Stepni Volk ::

jarre naj te ne skrbi :)

cryptozaver - Po bibljij sodeč se je človeštvo začelo prav z incestom... najprej sta bila samo Adam in Eva...
Verjetno je zato svet tako poln debilov... smo namreč v sorodu :)

Stepni Volk ::

"Samozadovoljevanje je spolni odnos z osebo, ki jo resnično ljubiš."
Woody Allen

Keyser Soze ::

Priženjena sorodnica ali bivša od dobrega prijatelja?

Kje je pa tu problem?

Pri sorodnicah moraš bit pa bolj specifičen v kolenih. Drugače ne gre. Ker nobena praktično ne izpolnjuje pogojev.

Goldee ::

pri samozadovoljevanju sodeluje samo eden...
:D
prijateljstvo je mozno ce imas razcisceno v glavi, in odkrit odnos brez kaksnih namenov... mislim pa da prijateljstvo med zensko in moskim ne more biti taksno kot med moskim in moskim (pustimo homoseksualce)
sam imam namrec 4 najboljse prijatlje in le eno zelo dobro priateljico s katero pa nimam problema ohranjati prijateljstva..

Stepni Volk ::

Verjetno bo takole: za iskreno in dobro prijateljstvo med žensko in moškim je potrebno enako, kot v zakonu: veliko dela, kompromisov, časa in odrekanj... predvsem tega: odrekanja. >:D

gzibret ::

Stepni Volk - LOL :D
Vse je za neki dobr!

Thomas ::

Kar se incesta tiče ...

Obstaja klasična študija, po katerem se človeku (običajno) spolno zagabijo vsi, s katerimi je odraščal kot otrok. Bili sorodniki ali ne. Iščite jo sami po netu!

Drugo. To ne velja samo za ljudi, še za nekatere druge živali.

Dalje. Ta odpor so recimo premagovali faraoni. Poročali so se s svojimi sestrami, ki so pa često bile že več kot sestre, saj sta bila že mamica in oči brat in sestra. Če ne že kaj več.

Res pa je, da so faraoni in faraonke rutinsko imeli še cele hareme priležnikov in priležnic.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

perci ::

Po drugi strani pa je človek težko prijatelj z nekom, ki mu ni vsaj približno simpatičen - grdi in nesimpatični ljudje imajo manj prijateljev.

Zdej, če ti je nekdo vsaj približno simpatičen in je tut drugač kul in vse, ni vrag, da ne bi prišlo enkrat tudi do sexualne privlačnosti. In ko pride do tega...je sam še vprašanje časa.

cryptozaver ::

>Samozadovoljevanje je spolni odnos z osebo, ki jo resnično ljubiš

...ja sej poznamo Woody-a :P

sledi: ce se samozadovoljujes se imas res rad!

too simple :D

>Po bibljij sodeč se je človeštvo začelo prav z incestom...

se strinjam z nadaljevanjem :D

Nekje sem prebral (ne da se mi iskat linkov) da se telesni vonji oseb v ozjem sorodstvu NE privlacijo. S tem naj bi narava poskrbela za to, da ne bi prihajalo do incesta. Potomec takga odnosa je ponavadi fizicno in umsko slabsi kot 'mesanec'.
Me pa zanima znanstvena utemeljitev. Mogoce v takih primerih pridejo bolj do izraza podobne ali enake 'napake' v sorodnih si organizmih?

Thomas ::

Ja.

BigWhale ::

Zaradi cesa pa dva moska postaneta prijatelja? Zaradi simpaticnosti? Medsebojne koristi?

Stepni Volk ::

BW - za rezervo, če kak virus v hipu pomori vse ženske.

Thomas ::

Poleg tega, šimpanzji brat in sestra, sta si povprečno genetsko dlje, kot random izbran ženin iz Evrope in nevesta iz Kitajske.

Ja, ja ...

perci ::

Zaradi cesa pa dva moska postaneta prijatelja? Zaradi simpaticnosti? Medsebojne koristi?

JA - a to naj bi bilo čudno?

Nimam meni nesimpatičnih prijateljev. RESNO. Al pa so samo na pol prijatelji in imamo skupne interese. Tisti pravi prijatelji so mi pa vsi simpatični.

Keyser Soze ::

Lejga, lejga geja.;)

cryptozaver ::

>grdi in nesimpatični ljudje imajo manj prijateljev

Jaz pa ne bi istovtil grdote in nesimpaticnosti. Poznam dost ljudi ki so manj privlacni a izredno priljubljeni. Prav tako poznam veliko lepotcev-tic a so hkrati strahotno antipaticni.

Pri izbiri partnerjev pa je verjetno malo drugace. Zivo bitje se hoce po defaultu parit s fizicno bolj zmogljivim, lepsim bitjem - to zagotavlja obstoj vrste. IMHO sploh vse skup deluje tko banalno da se tega marsikdo sploh ne zaveda.

perci ::

Keyser, a ti bi bil tut rad moj prijatelj al kako? >:D

Stepni Volk ::

perci, cryptozaver - Niče že pravi: bolj ko si antipatičen, več prijateljic imaš :) (in sedaj bodo vsi prijavljali po eno ali nobeno:D)

Keyser Soze - homoseksualci bi bili nad takšnim virusom naravnostnavdušeni... in potem, da vidimo ali bi bilo možno samo prijateljstvo med moškim in moškim...>:D
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

kako se čustveno oddaljit od osebe (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13314665 (11370) FormerUser
»

Date s sestrino najboljšo prijateljico (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8413490 (10059) Darko!
»

Prijateljstvo ali ljubezen? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
827744 (5253) CoolBits
»

"Intellectual whores" in teorija lestev (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
615658 (4645) Magic1

Več podobnih tem