» »

Prijateljstvo ali ljubezen?

Prijateljstvo ali ljubezen?

1
2
»

Tomi ::

Včasih preveč kompliciramo, ko se gre za mejo med ljubeznijo in prijateljstvom. Jaz sem imel nekaj podobnih primerov, preden sem prešel na drugačno "taktiko", ki se ponavadi obrestuje.
Samo pogledaš, kako in kaj kaže pri punci, če vidiš, da ne bo ničesar več, potem jo vzameš kot prijateljico, če ne pa bo to mogoče kdaj kasneje.
Res pa je, da se da s prijateljicami veliko več zmeniti kot punco (ali fantom, da ne bom diskriminatoren do punc).
Sicer pa, med genijalnostjo in norostjo je samo tanka črta. Tu je pa enako.
metrodusa.blogspot.com

Boeing ::

Tkole vam povem....

Tudi moja najboljša frendica je punca, s katero se poznava dobesedno odkar vema vsak zase... od vrtca dalje, dobesedno... in je tako, da sva vsak dan skupaj in se klavapa 150 na stensko uro, hodva skupaj po nakupih itd, pa folk misli da sva skupaj itd... ma ja, take stvari se dogajajo, pa še prav zabavne so po vrhu vsega :)

In Thomas, da ne bo spet kakšnih zanimivih nasprotovanj kar se tega tiče... oba sva oddana, vsak na svojo stran, ampak sva še vedno tenartabulš frenda in res upam da bo tk tudi ostalo.

Kar se pa tiče tveganja takšnega prijateljstva za ljubezen... res je, mogoče lahko uspe, in če dejansko rata, potem si lahko siguren da bosta ostala skupaj... če pa ne rata, potem si pa v končni fazi v na dvojni izgubi... izgubiš zlo dobrega (najboljšega?) frenda/frendico, pa še obenem osebo, ki te privlači... tako da, riziko je tukaj sicer velik, ampak če misliš da je vredno tvegati, potem tvegaj... vsekakor je to stvar lastne presoje...

Thomas, še nekaj... glede tvojega prepričanja "ni mi treba verjeti, a vseeno imam vedno prav"... dejansko se zgodi da velikokrat zajebeš :)

Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Thomas ::

> Tudi moja najboljša frendica je punca, s katero se poznava dobesedno odkar vema vsak zase... od vrtca dalje, dobesedno...

Ja, to je pa posebna zadeva. Morm razložit, če dovolte.

Freud je menil, da je prepoved incesta - mem. Sicer tega izraza "mem" ni poznal, ker je umrl desetletja pred njegovo uvedbo, toda bistveno je to, da je mislil, da je to le in samo kulturna prepoved. Da ni nič biološkega. Vsa psihoanaliza temelji pravzaprav na tej domnevi. Totem in tabu - si preberte.

Potem so pa delali raziskavo, kako se poročajo v kibucu zrasli otroci. Tam so živeli skupaj od ranega otroštva, kakor sestrice in bratci, čeprav to niso bili. Kibuc pač.

Oblasti kibucev so zelo spodbujale poročanje teh otrok, ko so zrasli. Uspelo jim je pa le ena na tisoč ali kaj takega.

Očitno je incest prevention genetska zadeva. Kasneje se (ponavadi) ne poročiš z nikomer, s katerim si gor rasel. Ker se je v obeh sprožil antiincestni mehanizem.

Pozneje so ta isti odziv odkrili še pri nekaterih živalih.

Tako da to bratstvo/sesterstvo je tudi prisotno. Ne samo ljubimci in prijatelji.

:)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

undefined ::

Bom v tem primeru kar citiral nekega komika...

My girlfriend's cool, you know... she's my girlfriend, right, but she thinks she's my best friend, you ever had that little discussion? "C'mon, I'm your best friend, really..." erm, no. No, you know, you're a girl... my dog's my best friend, ok? That's my best friend, allright. Frank the pitbull, that's my best friend. "This is bullshit, we're supposed to be close, we live together..." but listen, if a f*ing crackhead comes bouncing through my window at 4 in the morning, who's gonna save me? A 120 pound chick with fake tits, or a 90 pound pitbull... it's a no-brainer, allright. He's my best friend. You know what I mean? It costs me 35 bucks for a dog food, it lasts 2 weeks. It's 200 bucks every time I take your ass out, and you're supposed to be my friend? Oh oh, you want a ring, that's funny, because Frank doesn't want a ring. All he wants is a leather collar, the same leather collar that you refuse to wear. What kind of friend are you?

Malo tršega humorja in smeha. >:D

In seveda tudi nekaj resnice v tem humorju. Vsekakor drži, kar je že povedal Thomas... če hočeš biti le prijatelj z nasprotnim spolom, moraš biti gay, ali pa ti je ta prijatelj kako drugače neprivlačen. Simple logic. Prej ali slej se razvije ljubezen, če ne obojesmerno, pa vsaj enosmerno, kar pa je najbolj boleče. Težava je v tem, ko se tisti drugi prijatelj ne zave kakšno bolečino ti lahko s takšnim dejanjem povzroči.

:)

DrSergioDJ ::

All he wants is a leather collar, the same leather collar that you refuse to wear. What kind of friend are you?


:D :D :D
...

vrtnyka ::

Hm, ja ...:D Se strinjam, da ljudje to dostikrat zamenjamo ampak saj to je normalno. Pac pojasnis. Problem je, ce partner/partnerica ne ve za tvojo best frendico/frenda pa te eden vidi z best frendico nakupovati pa pove to tvoji partnetnici/partnerju. Tle zna nastat problem>:D :D Ne vidim razloga, zakaj moski in zenska nebi mogla biti prijatelja, tako,kot veckrat slisim, da slej, ko prej nastane privlacnost. Jaz se s tem ne strinjam ;) :D
Drugace pa, jaz imam tudi najboljsega kolega katerega se danes z veseljem vidim, objamem ter mu recem, da ga mam rada. Pa, da nebo pomote....tud jaz sm oddana ja.:D :D
vrtnyka ma resota rada

zlobcek ::

Moram rečt, da se v tej temi strinjam z Thomasom. Ljudje nismo narjeni za prijateljstvo z nasprotnim spolom. Posebej, ko eden bluzi, da je najbolši prijatelj z njo že 4 leta, se kliče vsak dan itd. Če se njemu to ne zdi čudno, pol je sam čuden. Če ne verjame temu, naj naredi zlo enostaven test. Če nisi peder, jo enkrat zapel na romantičen plac. Če nisi ti zatreskan in je ona, boš zlo hit ugotovu, sam mal prtisneš situacijo v to smer. Če si pa ti, pa nam tle nakladaš buče, si pa bednik.

Poleg tega je nemogoče, da bi partnerja gledala na to brezbrižno. Če teb una flanca, da je unmu kekcu ql, te nateguje ko slona. Isto te tvoja baba.
Stvari so nemogoče, dokler se ne poročiš, ko itak ne smeš več priznat, da je kaj več med prijateljema.

Enotavno odprite oči. Tako prijateljstvo je nemogoče. Eden je zatreskan, pa če se na glavo postavte in prej al slej bo šlo neki narobe.

Da si lahko prepričan, ko enkrat poči, da bo zveza klepala, si lahko zamisli le tak, ki ni nikoli tega izkusil. Sam sem zajebu samo eno zelo dobro prijateljstvo (pač zato, ker osel ponavadi ne gre dvakrat na led...). Vendar se drugače ni moglo končat, saj je ženska začela po treh letih pritiskat v to smer. Zveza je trajala, pazi to, dva mesca. Razmere so ratale nemogoče, nobenmu ni blo nič jasno in sva se razšla. Čeprov sva rekla da bova nprej prjatla pa gor pa dol, zmeri k jo vidm ostaja en grenak priokus. Ko začneš gledat enkrat na žensko kot življejnsko sopotnco je skoraj nemogoče začet gledat nanjo nazaj kot prijateljico. edino če jo nisi meu sam za fukat.

Torej moje mnenje: če si ti zatreskan vanjo, potem probi nardit iz prijateljstva ljubezen, ker v nasprtoenm primeru se boš žru skos. Posebi ko boš vidu, da je srečna in to ne s tabo. Če ona sil v to, itak nimaš kej praskat. Prijateljstvo se na tak način težko pelje. Nared kar če in boš vidu kaj je s tem. Ko enkrat začneš na prijateljico gledat kot nekaj več, pol si se že odloču kaj bi rad in je pot nazaj nemogoča.

LP Zlobček

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zlobcek ()

Dr_M ::

zlobcek: se podpisem pod tvoj post :)
bolj nebi mogu zadet bistva.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Roadkill ::

No jest lohka povem iz ene nedavne izkušnje, da če si zaljubljen v najboljšo prjatelco, pol maš problem. (no sej zato je ta topic tle, sklepam).
Če bi še enkrat izbiral bi rekel, da daš ljubezni prednost in to direktno in konkretno (ne čakat da mine, ker se lahko zavleče - na par let).
Ker drugače boš tako kot je peqi povedal - 'kuža', kar je a precej brezizhodna situacija, če te ma ženska res sam za frenda. Tko gre na konc vse k vragu, ker se odnos precej spremeni, ko jo preboliš/te na konc rejecta.
Če maš pa res smolo jo bo pa nek na sred poti dobil tvoj best frend :)

slo-teen.com :)

edit: če bi prebral zlobčkov post bi si prhranu teh nekaj vrstic, ker je že vse povedal.
p.s.: Jaz sem za eno žensko zapravil 4leta (glede na to da sem star 20 let je to precej velik %), zdaj hodi z zelo dobrim prijateljem in mislim, da mi ni treba razlagat, da e taka situacija bedna. Če bi jaz z njo zadeve razčistil na začetku bi imel že 4 leta mir..
Ü

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Roadkill ()

Lucifix ::

Ne vem, če bi se udeležil te debate, ker bi bilo to zabijanje glave v zid. Očitno imate že trdno zasidrana vaša stališča, tako da kakšno soljenje pameti tukaj vsekakor odpade.

Minilo je že 2 leti od mojega prešnjega posta, situacija med mano in mojo prijateljico pa se ni nič spremenila... tako da tudi soljenje pameti meni odpade ;)

Tear_DR0P ::

tile otroci pozabljajo da smo lahko ljudje tudi frigidni - mam najboljšo prijateljico, s katero si nisem nikol želel hodit, ona je pa dokaj frigidno bitje, tko da ji tudi do seksa z menoj ni. Pa sma lahko zelo dobra prijatelja
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Avenger ::

Prijateljstvo med nasprotnima spoloma je nekaj izmišljenega, izrojenega, napačnega in brezveznega. Če bi Naravo vprašu, ej, Narava, v čem je point, da mam 5 prijateljic pa nobene punce? In bi rekla - i, point je, da si bedak!

Koliko prijateljic je imel Džingiskan? In koliko potomcev ima? Evo. Lahko zapremo topic in gremo domov.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Lucifix ::

Hehe po mojem bomo kr krožl okol kroga, ter nikoli našli pravega kota.

Se še splača? :D

vrtnyka ::

Tear_Drop : Pri meni in mojem najboljsem prijatelju je isto ;)

Avenger wrote :
"Prijateljstvo med nasprotnima spoloma je nekaj izmišljenega, izrojenega, napačnega in brezveznega. Če bi Naravo vprašu, ej, Narava, v čem je point, da mam 5 prijateljic pa nobene punce? In bi rekla - i, point je, da si bedak!"

Pa sej to sploh ni res. Sorry. :\

Fora je v tem, da mi, kot cloveska bitja ne rabimo vedno partnerja zaradi ljubezni. Kajti v ljubezeni je vse komplicirano, vedno mores se mislit na nekoga zravn.
Vcasih si zazelimo samo prijatelja/prijateljico ob katerem se lohk izjocemo, ne da bi nas bilo strah, kaj si bo potem mislil o nas, kateremu lahko zaupamo kaj je partner/partnerica storila/a narobe in tako naprej. Tako kot nam vcasih pase, da smo cisto sami ;)
vrtnyka ma resota rada

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: vrtnyka ()

Stepni Volk ::

Ni boljšega kot seks med prijatelji... aja, pa med zaljubljenci je tudi OK.. :)

vrtnyka ::

Odvisno kaj ti je usec :D ;)
vrtnyka ma resota rada

perci ::

>Tear_Drop: tile otroci pozabljajo da smo lahko ljudje tudi frigidni - mam najboljšo prijateljico, s katero si nisem nikol želel hodit, ona je pa dokaj frigidno bitje, tko da ji tudi do seksa z menoj ni. Pa sma lahko zelo dobra prijatelja

>vrtnyka: Tear_Drop : Pri meni in mojem najboljsem prijatelju je isto

vrtnyka: Torej si frigidna? Ja, potem pa verjamem, da funkcionira tak odnos.

vrtnyka ::

Perci :
Kako smo zlobni ;)
Nisem frigidna. Pa mogoce se nisi slisal, da obstajajo izjeme ? Da nismo vsi enaki ? Zdej, ce mas ti in ostali take izkusnje z nasprotnim spolom se ne pomeni, da jih imamo vsi :\
vrtnyka ma resota rada

Stepni Volk ::

"Ženske sicer lahko sklepajo prijateljstvo z moškim; vendar ga ohranijo le, če nekoliko pomaga antipatija."


Friedrich Nietzsche

Zgodovina sprememb…

Tear_DR0P ::

ej vrtnyka glede na tvoj odgovor sem te tud jst hotu vprašat če si frigidna.

ja BW seks med prijatelji je res vredi stvar. Najbolš kar sm v življenju slišu je blo,ko je tip izrazil "grem k prjatlci v porodnišnico, da hčerko vidim" pač sta se enkrat dala dol in jima je ratal - pa nista pol nikol bla skupi.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

vrtnyka ::

Tear_Drop : Ocitno jaz res malce drugace gledam na svet ?:\
vrtnyka ma resota rada

perci ::

vrtnyka: Ni kej tuki drugače gledat na svet, jst verjamem, da nisi frigidna; verjamem, da si tut se nekoliko naivna; ampak dejstvo pa je, da si sama napisala, da si frigidna. Pejt mal svoje poste prebrat pa bos videla.

vrtnyka ::

Kolkr vem, se tle ne smem spuscat na osebni nivo. Ze tko sm preveckrat kregana. Kar sem jaz napisala je to, da mam best frenda ze od otrostva kateri me pac spolno ne privlaci in jaz njega ne.
Kako pa vi to jemljete, mi pa dol visi :)
vrtnyka ma resota rada

perci ::

Tear Drop je rekel:
tile otroci pozabljajo da smo lahko ljudje tudi frigidni...

Ti si odgovorila:
Pri meni in mojem najboljsem prijatelju je isto

Tuki ne gre za neke hudo filozofske stavke, da bi jih blo tezko razumet. Je pa res, da si se verjetno zmotila pri pisanju.

Ne gre pa tule za nič osebnega, draga vrtnyka. Če si to temo vzela osebno, je bols, da sploh ne sodelujes :\.

Pa ne podim te iz teme, da ne bos slucajno narobe razumela.

vrtnyka ::

Jaz sem namigovala na tole :
"mam najboljšo prijateljico, s katero si nisem nikol želel hodit"

Verjetno sem se res zmotila ja.;(

In ne, nisem vzela osebno dragi perci ;)
vrtnyka ma resota rada

Stepni Volk ::

vrtnyka in v luči Ničejevega izreka, ti je ta tvoj prijatelj antipatičen?

Da ti pa kaj dol visi, pa ni najbolje za moralo... je pa za gravitacijo: dokaz, da še deluje.

Osebno menim, da mi kot heteroseksualnemu človeku ne uspe imeti enakega prijateljstva z moškimi, kot z ženskami. Sem pa seveda pred 15 leti verjel isto kot ti...
In se stinjam z 0-jem... in ko bom star 99 bom vedel nekaj čisto novega.
Z leti se naša videnja spreminjajo...
Verjamem v prijateljice, ki so oddane ali nekako drugače družbeno, moralno ali čisto biološko nedostopne.
Vse "najboljše prijateljice", ki niso izpolnjevala pogoja "zasedenosti", so se znašle v drugi poglobljeni kategoriji :D.
Očitno nisem preveč dober material za prijateljstvo :)

vrtnyka ::

Ja, ce bi mi bil usec, potem bi se strinjala z vami, da prijateljstvo med zensko in moskim ni mogoce ;)
vrtnyka ma resota rada

Stepni Volk ::

Dodal bi samo še Thomas-ovo misel (iz drugih tekočih tem tega oddelka), da smo tako vsi Platonisti, ko hočemo vse pojme popredalčkat v besede.
Če je naš parnter hkrati tudi dober prijatelj, je nekako logično, da je vsak najboljši prijatelj tudi zelo dober kandidat za partnerja... ali povedano drugače: back-up :)
Morala je tako spet pojem, ki jo ljudje živali obračamo poljubno sem in tja. Zaljubljenost pa nam prekriža pot na čisto nenavadnih mestih in trenutkih... takrat, ko smo sami; takrat, ko smo v zadovoljivi in srečni vezi in takrat, ko smo v nesrečni vezi...
Kako bomo ravnali, je nemogoče napovedati... saj nam preteklost ne daje magične formule in moči za naprej... kvečjemu upanje, da bomo znali ravnati tako, da ne bomo prizadeli drugih in sebe.

Kot rečeno... See you when you're 99 :)

Zgodovina sprememb…

perci ::

Če je naš parnter hkrati tudi dober prijatelj, je nekako logično, da je vsak najboljši prijatelj tudi zelo dober kandidat za partnerja... ali povedano drugače: back-up :)

No, tole je pa zelo zelo res. Tudi backup sem ze parkrat restoreal ;).

Simko ::

Sergio je izjavil:

Thomas, koliko časa še moram prijateljevati, preden ti lahko dokažem, da imam jaz prav? :D


Sergio, pa recimo, da te malo pred Singluarnostjo povprasam: kako kaze po 8ih letih? :)

Looooooka ::

Ni izjem...so samo neprivlacni ljudje.
Zdej pa fantazirajte naprej :)

Tear_DR0P ::

Ni izjem...so samo neprivlacni ljudje.

o čem ti to?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

CoolBits ::

O sebi verjetno...
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

kako se čustveno oddaljit od osebe (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13314797 (11502) FormerUser
»

Je možno prijateljstvo med žensko in moškim? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
636778 (5683) SebaR
»

"Intellectual whores" in teorija lestev (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
615673 (4660) Magic1

Več podobnih tem