» »

Problemi z geforce 6600 sli

Problemi z geforce 6600 sli

Racunalnik ::

Mam geforce 6600 sli kartico z 256 mb spomina,katera mi je pa zacela stekati nekako v smislu da se cez polovico monitorja pojavijo neki rumenkasti kvadratki.To se nekako vedno zgodi ko zalaufam LFS spil in potem mam full skropucalo od slike in ne mores igrati.Ko se to enkrat zgodi se potem dogaja tudi ko odprem kaksen program ali pa explorer itd.

Zanimivo je to da ima pc sedaj 6 mesecov in se je to zacelo pojavlati kr naenkrat in kolkr jest vem nisem nic kaj takega instaliral na pc.V bistvu prvic k se je to pojavilo se mi zdi da je bilo ko sem zalaufal LFS in to ne exe file ampak unega ink k je mensezdi kot shortcut iz desktopa in isto zalaufa spil.

Driverje sem vlekel tocno za mojo kartico in nvidine strani in od sparklovew strani katera je tudi firma moje kartice in nic od tega nepopravi situacijo.

Pc je 3500 64 bit amd in plata asus a8n-sli deluxe.

cojss ::

Če maš dve 6600 v SLI, se ti je verjetno ena začela pregrevat. Preveri kakšne imata kaj temperature in pa če se na obeh vrtita ventilatorja. Najbrž dela probleme tista v prvem PCIex slotu, ker se ti pojavljajo napake tudi izven iger. Če pa imaš eno samo kartico se ti pa najbrž prav tako pregreva.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cojss ()

Racunalnik ::

Nazalost imam samo eno,mogoce je pa res da se pregreva ampak nebi vedel zakaj ker ne spilam kej prevec igrc tolk da glih nima razloga za pregrevanje.Bom pogledal ce se ventilator vrti.

Nevem kje naj pogledam za temperaturo jedra,everst jo ne kaze.

Je pa res da mi tudi vcasih zmrzne,dobim modr zaslon in pise da se je driver ujel v nekem loopu in da je zastekal vse skupaj in izpise tudi pravo ime driverja.Sma tukaj glede driverjev pomoje res nimam moznosti ker obstajajo samo nvidini in pa sparklova 2 in vse skupaj sem jih ze stestiral,tudi orginalne iz cdja.

Racunalnik ::

Da ne pozabim omenit ce sploh steje vlogo,to da uporabljam digitalni izhod ne navadnega.

cojss ::

Digitalni izhod ne bi smel biti problem, sploh če ti je do zdaj delalo vredu. Temperaturo pa če ima kartica senzor lahko preveriš z rivatunerjem (najboljše, ker ti riše graf in lahko po igri pogledaš, koliko je bila najvišja temperatura) ali pa v nastavitvah zaslona pod dodatno imaš en zavihek geforce, tam pa imaš na levi strani okna dodatne možnosti, kjer je tudi temperatura kartice, seveda če ima le ta senzor za temperaturo.

Kar pa se tiče driverjev, poskusi samo z nvidinimi originalnimi driverji, brez kakih dodatnih programov, ki si jih dobil zraven kartice.

Racunalnik ::

V tem rivatunerju nisem najdu kjer bi mi kazalo temperaturo,pa tudi v nastavitvah pod geforce zavihkom nisem najdu nic pa se mi zdi da sem kr ornk pregledal.Pa kartica je tudi cenovno se mi zdi zelo malo pod 6600gt tako da senzor vrjetno ima.

Driverje sem pa probal tudi sam instalirat ali pa startat iz teh exe fajlov setup program in je isto.
Nekaj more biti narobe,zjutraj ce se bom spomnil bom takoj startal lfs dokler je kartica se mrzla pa bomo videli ce je razlika.

Racunalnik ::

No danes zjutraj sem igral lfs brez problema takoj ko sem vklopil pc,tako da se vrjetno res kaj pregreva,bom danes takoj ko se bo sesulo pogledal v notranjost pcja.

Za temparature me pa se vedno zanima.

Racunalnik ::

Zdajle k se mi je spet vse sesulo,mislim so se pojavili teli rumeni kvadratki,sem odprl comp in je graficna prov mlacna,je pa un nf cip al karkoli full vroc.Ze nekako sem nekaj cajta nazaj opazil da tisti mali vent na cipu cudno ropota.A je mozno da zaradi tega cipa zafrkava graficna?

cojss ::

Bilo bi možno ja. Nasploh pa je ta ventilator precej glasen saj se vrti skoraj z 8000 obrati. Poskusi z odprtim računalnikom zaigrati kaj, še bolje pa bi bilo, če imaš kak ventilator, ki bi ga lahko usmeril direktno na ta čip, da vidiš če se mogoče res ta pregreva. Poglej pa še v ASUS PcProbe (ki je na cd-ju od plate), s koliko vrtljaji se vrti ventilator (moral bi se z več kot 7000) in pa kakšna je temperatura matične plošče.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cojss ()

Racunalnik ::

To vem ja da se pe-de mali full vrti in dere,samo se mi je ze malo razstelal ker se slisi po zvoku.
Sem pa zvecer tudi odpru kisto not usmeru velk vent caku 30 min ampak ni bilo nic bolje.Bo treba se mal potuhtat.

Hux ::

PC probe ventilator kaze samo procesor in maticnega ki se vrti z okol 7500 do 8800 vrtljajih.

Ce mas navadno 6600 verjetno nima senzora sploh. Oz ce ga ma je skrit v biosu nekje.
Odpri pac racunalnik pa daj roko zraven tega ventilatorja pa bos vido ce se vrti al ne.

Pa te karte niso primerne za SLI. Samo heroglife dobivas.

Racunalnik ::

Kaj mislis z heroglifi?

Drgac mam navadno in ni v sli mode,ampak je sama.

Ko dobim kaksn mocn spil bom stestiru,ker zdi se mi da res sesutje vcasih povzroci ta lfs spil,in potem ne zginejo tisti kvadratki in sesuta grafika v spilu do naslednjega dne ko se vse cez noc shladi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hlajenje grafične kartice (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
10011062 (9714) joej970
»

Radeon 4850 bo zdaj, zdaj tu (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Strojna oprema
70744993 (20487) Music Man
»

HP Pavilion notebook se pregreva ?

Oddelek: Strojna oprema
112289 (2135) klemennn000
»

GeForce Inno 3d 6600 LE in čudne texture v igrah...

Oddelek: Pomoč in nasveti
421928 (1291) Mirč
»

WINFAST A6600 GT ali XFX 6600 GT? (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Kaj kupiti
74348298 (21800) AtaStrumf

Več podobnih tem