Forum » Strojna oprema » Baterija in prenosnik
Baterija in prenosnik
SloDave ::
Imam prenosnik Dell Latitude 110L in imam eno vprašanje glede baterije.
Nekje sm slišal da ni dobro imeti prenosnik vseskozi priklopljen na električno omrežje. Zanima me če stalna prikljopljenost na električno omrežje škoduje bateriji?
Nekje sm slišal da ni dobro imeti prenosnik vseskozi priklopljen na električno omrežje. Zanima me če stalna prikljopljenost na električno omrežje škoduje bateriji?
tigrr ::
Ne, "skoduje" pa pogosto polnenje ko je baterija skoraj polna (ko polni med 90 in 100%).
Na IBM-ovih laptopih se akumulator zadnjih 10% polni nekajkrat pocasneje kot na zacetku, v priporocilih pa celo pise da ni priporocljivo redno polnenje do 100 %, le na vsake toliko casa, se akumulator v celoti regenerira.
Dejstvo je, da akumulatorji zdrzijo cca. 1000 polnenj.
Na IBM-ovih laptopih se akumulator zadnjih 10% polni nekajkrat pocasneje kot na zacetku, v priporocilih pa celo pise da ni priporocljivo redno polnenje do 100 %, le na vsake toliko casa, se akumulator v celoti regenerira.
Dejstvo je, da akumulatorji zdrzijo cca. 1000 polnenj.
MAC.H ::
Jaz imam prenosnik skoraj stalno vključen v električno omrežje, le občasno izpraznim baterijo do konca in jo potem spet napolnim. Toliko, da živi. Mislim, da ji to ne bi smelo škodovati.
MAC.H
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Napajanje telefona v primeru izgube el. energijeOddelek: Loža | 2021 (1665) | ziga1990 |
» | baterija se ne polniOddelek: Strojna oprema | 19658 (7094) | specing |
» | Baterija pri prenosnikihOddelek: Pomoč in nasveti | 1935 (1383) | k4vz0024 |
» | Samopolnilni mobilni telefoni (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Nokia / Symbian | 7348 (5758) | Wirko |
» | Ali lahko shranim baterije v polnilcu?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1689 (1541) | c00L3r |