» »

disk

disk

vseneved ::

Pozdravljeni. Pred dnevi sem kupil nov disk. Seagate ata 100 (20gb). Vprašal sem, če dela tudi na ata66 (ker moja plošča ne podpira ata 100), pa je prodajalec rekel, da dela.
Ko ga prinesem domov, lepo ustvarim particijo, ga sformatiram ter začnem nalagat windows 98 SE. Vse se lepo namesti, ko pa bi moral prvič priti v winse, pa zašteka. Tudi pri scandisku mi vedno najde kakko sistemsko napako. V winsih mi skozi javla neko napako v registru. Windowsi torej sploh ne delajo. Ne naložijo so toliko, da bi lahko recimo še v windowsih zagnal kaki scandisk ali pa kaj drugega.
Če bi kdo vedel, kaj bi lahko bilo narobe, naj prosim pomaga.

Hvala:'(
lp

KuhaR ::

A imaš mogoče procesor navit? Winsi se včasih nočejo inštalirat če je procesor navit, odvij ga dokler ne inštaliraš vsega, pol pa ga zopet navij.

vseneved ::

Ne, ko sem instaliraj, ni bil navit:'(

matevzm ::

Zveni res kot OCjevsa tezava. Spravi racunalnik na default frekvenco in poskusi se enkrat.
Lahko so kabli ali napajanje. Tud to je lahko, pa traja, da clovek osumi navaden kabel.
Ce pa se vedno ne dela, potegni s Seagatea Seatools. Zadeva ti naredil boot siketo, ki ti stestira disk oz. pozene Disk Self Test.
Ce ta pade, potem pa zacni teziti na servisu. Meni je Seagate (30G 7200) zadnjic izpljunil tam napako 07, pa so mi ga brez problema zamenjali (v Avstriji resda). So se mi zaceli pojavljati bad secotrji in ostala zabava. So pa isti disk zamenjali tudi prijatelju, ki mu je disk delal cisto lepo, samo je za vsak primer stestiral in dobil napako.

vseneved ::

S temi Seatoolsi sem pregledal disk, pa napiše, naj preverim kable... ampak vsi so prav prikljičeni. Res ne vem, zakaj ne bi delalo (winsi se lepo naložijo, zašteka tarat, ko comp prepoznava monitor, ki je čisto en navaden 15").
A še kdo pozna kakšno drugo rešitev, kot to, da ga nesem v sredo nazaj?

8-O:(

mojsterpeter ::

pomoje ni problem v disku ampak v windowsih - verjetno so tok glupi da ne prepoznajo kakega hardwara, vsaj pri meni je blo vedno tako da če sem hotu inštalirat Win98slo sem mogu met prekleto srečo da so se pol tud bootal ob prvem zagonu..

vseneved ::

Ja, samo sem že probal win 98, win 95, win 98 se, win 98 me... Zdaj bom še win 2k probal... samo če se ne motim, morš met nek fajl, da ti sploh prepozna ata66 diske in to... A ve kdo, kje se to dobi?

TESKAn ::

Hm...si dau gor gonilnike za UDMA66 kontroler?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WinXP resetiranje&stuff

Oddelek: Operacijski sistemi
191233 (994) AvAkI
»

1GB ram-a in windowsi XP??? Gre to sploh skupaj?

Oddelek: Operacijski sistemi
382315 (1565) R33D3M33R
»

Diski crkujejo kot za stavo

Oddelek: Pomoč in nasveti
191667 (1170) dexter
»

Ali je IBM na gobcah?

Oddelek: Novice / Diski
111955 (1955) ahac
»

Problem Hard disk za strokovnjake za win2k

Oddelek: Strojna oprema
221622 (1290) Alec999

Več podobnih tem