» »

Motenje posesti

Motenje posesti

«
1
2

dr.J ::

Nek arogantnež ob prometnih konicah redno ubira bližnjico čez moje zemljišče (travnik, njiva) v skupni dolžini kakih 300 m, pri čemer poleg motenja posesti dela škodo.

Zapišem registrsko številko, pokličem na policijo in razložim situacijo, pa mi policist na drugi strani pojasni, da se s tem po novem kazenskem zakoniku policija ne ukvarja in naj grem v zasebno tožbo.

???

A do tistih nekaj let, kolikor traja, da se sodišče sploh zgane, pa lahko dotični brez posledic nadaljuje s svojim početjem?

Ker se mi zdi, da je na tem forumu nekaj ustrezno podkovanih članov, me zanima, kakšno ukrepanje mi svetujete.

Goldee ::

LP!
nisem ustrezno podkovan ampak imamo doma zelo podoben problem tako da se ti tukaj pridruzujem!

BigWhale ::

Skoplji en meter sirok in pol metra globok jarek in ga prekrij s travo, ter malo zakamufliraj.

Resno.

Imas vso pravico kopati jarek na svojem travniku, lahko si celo bazen skopljes!

NightWolf ::

Vzemi desko v njo zabij celo serijo žebljev jo nastavi na njegovi ubrani poti, pa boš videl kolkrat se bo peljaj še čez. Lastnina je sveta !

Goldee ::

good point 8-O :D :D

mali tapravi ::

Točno tako!!

Pa poročaj o rezultatih::D
Pa lep dan še naprej....

OZZY ::

Če bi to naredil bi moral ustrazno označiti, da je nevarnost. če bi ker čovek tam šl in naletel in sepoškodoval bi blo problemov. Ti označi in napiši, da je preho prepovedan..pač zasebna posest in opozori na nevarnot..Pa da viiš a bo al n bo šel čez..

Drugač pa eno leseno al kako drugo ograjo postavi...

Če pa bo kaj problemov še neprej pa podaš odškodninsko tožbo....Naj traja kokr časa ampak na koncu bo un potegnu ta kratko. Pa slikaj ga kako gre čez in tablo, kjer piše prehod prepovedan..zasebna posest..
Go with the flow.

Microsoft ::

Ce bos res sel kaj delat, bi jst rajsi naredil BigWhale-ov primer, ker z zeblji je lahka se cela stala, ce se kaj resnega zgodi, se kdo rani, dobi kako bolezen, ...

Skopl eno jamo, pa je. Sej je dost, da je ene pol metra globoka. da bo avto nasedu. Pa tud ce ne bo, se bo on pokaku in polulu v hlace.
Pa glej, da si ne pozabis pripravit stola pa en mrzu pir, ko bos gledal to komedijo!:D

Aja, pa da se uprasam, ce je to v Blagovici, kjer pri nadvozu zavijes na levo, se peljes mimo gradbisca in prides direkt v naselje?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

MadMax ::

Ok, če bi namerno žeblje postavu bi lahko bili problemi.
Če pa slučajno kakšna letev izpade iz samokolnice med pospravljanjem šupe pa menda ne bo nič narobe? :8)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

STASI ::

Nabij napis Pozor mine!.:D
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: STASI ()

Kaufmann ::

Sem mnenja ko Microsoft, jarek ja, žeblji ne. Slike pa tukaj objavi :D
ni podatka

misso ::

Enkrat zaforo tam stoj s avtom ali traktorjem pa glej če bo kater po bližnici sekal.

Ko boš pa jarek skopaj pa imel v bližini rastavlen traktor in ni da ni da nebo šel ta voznil tebe vprašat če bi ga ven potegnil.

ShowDown ::

Mojemu dedku se je dogajalo enako. Čez njivo se mu je en vozil z avtom. Zabil je žeblje v enih 5 desk in čakal. Ker se je poznal z bližnjim vulkanizerjem sta se zmenila, da ko pride kdo z preluknjanimi gumami in rdečim jugotom ga naj pokliče na mobitel. In tako je dedek dobil tega idiota. Zmenila sta se privat. $$$ :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ShowDown ()

Stampl ::

al pa blato nared, tak da zvodo skorej vse poplaves in bo mel usran avto cist pa se jarek povrhu...al pa k jamo zkoples jo z vodo zali da k bo ven stopu da bo v blato>:D

OZZY ::

Jarek je dobra varjanta...Po mojem bi blo dost 60 širine in 40 globine-to bi blo dost, da bi not obtičal.... Sicer pa mislim, da ni treba po celi olžini ampak samo tam, kjer lahko zapelje gor....Pa pokriješ ga mal z (mal švoh vejic pa travo gor..)..Pa obvezno...tablo '' Privatna posest-prehod na lastno odgovornost >:D >:D >:D >:D >:D ''
Go with the flow.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OZZY ()

BigWhale ::

A ce na svoji njivi skopljes jarek, moras opozorilno tablo namontirat gor?

A tudi ko gres doma srat moras vklopit napis ZASEDENO, da to kdo not ne uleti? :P

Microsoft ::

LOOOL
Sam teb pa prakticno skos seka!:D :P


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Tear_DR0P ::

BigWhale nisi v USA da bi lahko vsakega na svoji posesti poškodoval.

Je pa res da če ti pospravljaš kej in ti izpade na travniku lata z žeblji al pa si želiš zabetonirat neki sred travnika in je ravno tam kjer se on vozi jarek napolnjen z betonom je pa to zelooo njegova težava, ti nisi javnosti obvestit da betoniraš ograjo za krave past. Pa beton ti lažje dobiš iz travnika kot on s felgn :))
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

mali tapravi ::

Pa uporablja vedno isto pot?
Pa lep dan še naprej....

gzibret ::

Se strinjam z zgoraj napisanim. Žeblji, jarek, fizična prepreka....

Glede na hitrost in učinkovitost naših sodišč ne pričakuj veliko. Če boš šel v tožbo si priskrbi nedvoumen dokaz, da gre za motenje posesti (videoposnetek, kjer se vidi registracija IMO ni v redu). Kaj je nedvoumen dokaz vprašaj kakega odvetnika.
Vse je za neki dobr!

strictom ::

napopi tiste odskočne mine pa daj zravn tablo: warning, noobs doing CS:S
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

gzibret ::

Pa čim prej zrihtaj problem, da se ti ne bo čez nekaj let usral na kako "služnostno pravičo", češ, da on že ves čas tam vozi in da je tam že od nekdaj bila cesta itd...
Vse je za neki dobr!

OZZY ::

BW..Tisto z tablo je bolj zajebantske narave....DA se bo po glavi tepu, ko ni upošteval table...Tise boš pa lepo smejal...

S tablo pa s tudi zavaruješ pred kakršnim koli posledicam....Je treba tud v kako drugo smer mislit..
Go with the flow.

pingec ::

A si ti probal preprosto človku rečt da je to zasebna last in da naj ne vozi tukaj?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

strictom ::

zakaj bi se menil z njemu če mu lahko lepo zdemuliraš avto?
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Myth ::

Očitno človek nima niti toliko spoštovanja do ljudi in niti toliko zaverovan vase (nima poguma) , da bi enostavno šel do njega ter se z njim normalno pogovoril. :\
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

iskra ::

Če si upa tip kar tako usekat pot, brez koga kaj vprašati, potem tudi ti nimaš kaj pospravljati desk z žeblji na travniku :) Če pa pride kdo spraševat kdo je pustil ožebljene deske sredi travnika, ga ti vprašaj, kdo je njega spustil na posestvo.

Isto se je pred leti zgodilo pri moji babici, ko so sosedovi mulci kradli češnje in je eden padel deirekt pred psa in ga je le-ta pogrizel. In potem si je še njegova mama drznila klicati policijo, da je babica namerno spustila psa na (svoje) dvorišče. :\ Seveda so ta kratko potegnili mulci.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

[-=Jaka=-] ::

Vidim da imate tipicne slovenske tezave ... :D ceprow vam dam prow :D
WW 3

BigWhale ::

Teardrop, kako skodovanje? Jaz bi si skopal jarek na moji njivi. Komu to skodujem?

Meni nekdo vestno hodi srat pred garazo, vse, komplet s papirjem. Zdaj studiram, da bi kaktuse posadil tam naokrog...

strictom ::

Pusti kaktuse... enga pitbula nabavi pa mu dva dni ne daj jesti. potem ga pa pelji na sprehod ko ti bo sral pred garažo. >:D
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Keyser Soze ::

Hm, čeprav je to zasebno zemljišče, najbrž vseeno nosiš eno odgvornost za morebitne nesreče na tej zemlji. Morda že iz tega naslova, ker si povzročal splošno nevarnost ker nisi primerno označil luknje.

Seveda je popolnoma druga zadeva, če je tisti jarek tam bil že od nekdaj, lepo poraščen s travo;) . PRoblem je ker se lahko tip spravi dokazovat, da si namerno skopal luknjo, da bi ga oškodoval oz. ogrozil njegovo zdravje, ipd.

Jaz osebno, bi postavil ograjo, tam kjer on hodi noter pustil vrata, tam kjer gre ven pa zagradil zadevo. Ko bi se tipo zapeljal noter bi pa lepo še na tisti strani zaprl in zabil rante, ter naj se vozi ko ena krava po pašniku. Pomoje ne bi več pomislil, da bi naredil kaj takega. Lahko pa tako cca. pol metra močno razmočiš teren, kjer se on vozi, se parkrat prepelješ s traktorjem, da nastane globoka kolesnica polna blata in bo lepo nasedel. ČE bi do česa prišlo se pa še vedno lahko zgovarjaš na to, da je on tako zvozil teren.

SkIDiver ::

Kaj pa če bi najprej postavil tablo s katere bi bilo lepo razvidno, da je graben oz ovira. Postaviš samo fake in pustiš par dni. Čez par dni pa se spravi skopat tisti graben in ga zakamufliraj in pusti tablo še vedno tam.

mali tapravi ::

Ne biti hecni.:D
Pripravljam se na sajenje sadnega drevja, pa imam že jame skopane a moram postavit pri vsaki jami tablo????:D :D :D
Pa lep dan še naprej....

iso2000 ::

Zakaj hudiča bi moral pisati tablo, da je jarek na zasebnem travniku/njivi? A je kje asfalt, a je kje kakšna črta, ki nakazuje, da se tam lahko vozi z avtomobilom? Če se greš furat po travniku delaš to na lasten riziko. Tega, da si skopal jarek na svojem zemljišču pa res ne rabiš oznanjat s tablo. Če se oni potem zvali not s svojim vozilom je njegov problem. Kje pa piše, da ti veš da se on vozi po tvojem zemljišču, ki vožnji z avtomobilom ni nikoli bilo namenjeno? Jaz vem, da bi skopal en lep graben pa užival ob razgledu... Table pa nebi postavljal iz prej napisanih razlogov.

LP

jarre ::

Se kar strinjam z vsemi, da ga bo samo fizična ovira umirila.

Moji starši so imeli pred leti enak problem. Nato so lepo na eni strani postavili ograjo iz nekaj močnih kovinskih kolov, ki so jim ostali od vrtne ograje, dodali še dovolj debelo verigo in jih na vsaki strani označili z odbojnimi telesi (da so tudi ponoči vidni). Na drugi strani bližnjice pa so skopali nekaj lukenj "pripravljenih za sajenje dreves", ki so jih pustili nezakopane in z velikimi kupi zemlje ob njih. No.. zdaj so tam že drevesa.

Vsi, ki so do takrat uporabljali bljižnico, so kak mesec po vasi bentili in pljuvali, potem pa so se umirili in sedaj je za vse popolnoma normalno, da uporabljajo samo asfaltirano cesto, ki pelje okoli posestva..

Tudi lovce, ki še vedno mislijo, da lahko pretegujejo svoje noge po zasebnem zemljišču (in tam "bivakirajo", ko čakajo na svojega ultimativnega srnjaka), so moji že naučili (in nato enako kar nekaj sosedov), da ne puščajo več svojih avtov kjerkoli in da je zasebno... ZASEBNO!

strictom ::

jarre daj povej kak so se lovcel lotli ko me res zanima? :)
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

DominusSLO ::

Dokler domnevni kršitelji zasebnosti niso seznanjeni s svojo kršitvijo, so vsi tej naši posti eno prazno mlatenje slame.

gfighter ::

Zakaj bi jih pa karkoli obveščal. Saj on mu tudi ni pisne prošnje poslal če se lahko po njegovem vozi. LUKNJA!:D
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

DominusSLO ::

Mogoče zato, ker človek ne ve, da je pot zasebna in da to nekoga moti :\

NiggerBob ::

Najlepše bi bilo ustavit tega človeka in se lepo pomenit z njim in mu obrazložit zadevo. Ne moreš nekomu kar tako uničiti avta zato, ker je peljal preko tvojega zemljišča. Po tej logiki lahko tudi ustreliš vsako žival ali človeka, ki ti prečka zemljišče ;((
Sam prehod preko neograjenega zemljišča brez opozorilnih tabel ni nikjer prepovedan. Torej, postavi ograjo in opozorilne table, npr. "Zasebna posest, prehod prepovedan!", potem šele koplji jarke in nastavljaj late z žeblji :D , ampak se pripravi na posledice, ne kasneje jamrat na sodišču, da nisi vedel. :D

@jarre
Tudi lovcem lahko prepoveš prehod preko svojega zemljišča in zadrževanje tam, ampak vedi, da potem nisi upravičen do nikakršnega povračila škode, ki bi ti povzročila divjad :D .

PS: Lepa beseda lepo mesto najde in normalen pogovor dela včasih čudeže.
Pred leti je bil podoben primer, ko je domač izumitelj in vaški posebnež imel občutek, da mu sosedovi in ostali otroci delajo škodo, ko se sprehajajo preko njegovega zemljišča ali se igrajo tam. In se je brihtna buča domislil, da bo naredil okoli posestva ograjo. V bistvu žico, ki jo bo nato dal pod napetost, nekaj v smislu home-made električnega pastirja, da bo malo "streslo" male nadebudneže in bo potem mir. Žico je priklopil direktno na 220V :( . Stvar se je končala s smrtjo otroka, možakar pa mislim da je "pokasiral" slabo desetletje na Dobu.
Torej, pamet v roke in ne gledat preveč ameriških filmov.
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: NiggerBob ()

Ziga Dolhar ::

DominusSLO, presnet pacifist ...

>:D
https://dolhar.si/

NightWolf ::

Kura mate vsi neke ideje o tablah in ograjah, dandanes ti nobeden ne sme stopit na zemljišče če mu ti to izrecno ne dovoliš. Pa sej nismo več v socializmu in komunizmu. Preberte si zakone. Sicer pa če skopaš jarek si po poškodoval avto in bo klical vlečno službo pa še ti bo ona razrila travnik. Na svoji zemlji lahko počneš kar hočeš tud nardiš misnko polje če dobiš dovoljenje za posedovanje min. :))

Buggy ::

Ne razumem cisto, kako lahko z avtom "skrajsa" pot s tem da gre iz ceste na travnik. Verjetno je narejen ze kaksen kolovoz oz. utrjena pot po katerem vozi(jo). Torej, ce bi mene to motilo (bi pa verjetno me) potem bi na del kjer bi se zapeljalo na to "pot" postavil par velikih skal in zadeva bi bila resena. Pri nas je bil podoben "problem" z sekanjem ovinka in skale so hitro poskrbele za to da je zacela tam zopet rasti trava.

Ziga Dolhar ::

NightWolf,

> Preberte si zakone.

Daj ... stori tako, prosim.

Sicer pa bi bilo lepo, če bi se "kakšen" Kuglvinkl/MadMicka/Barakuda/Perci/... oglasil tule.
https://dolhar.si/

strictom ::

pri nas nas (no vsaj blizo nas) je bil podobn problem. neki butli so se kmeto po njegovi cesti vozli s krosovci pa mu zjebali vse. kmet je pa šov pa nastavo lato s žgrebli in je enmo prepiknil obe gumi drugmo pa samo zadnjo. posledice so ble hude. Tista dva "bajkrja" sta poklicala 6 drugih ki so vsi vleteli s svojimi 450 ccm krosovci in mu razrili njivo tako da je lahko samo še repico sadiv :D
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

BigWhale ::

Ignorance is a bliss? Ce ne ves, da je zemljisce zasebno, potem lahko po njem tacas, se vozis in si gor prirejas piknike?

Skoraj dvomim.

jarre ::

STRiCtom: Eh.. pri lovcih so uporabili čisto navadno pacifistično metodo, da so jih nenehno opazarjali, da se naj odstranijo. Torej.. ko je parkiral (jasno.. kjerkoli se mu je zadelo), je lastnik enostavno prišel do njega in mu mirno rekel,da se naj odstrani. Nekaj časa so gnjavili, napol poskušali "groziti" (v stilu, da bodo vse nepripete pse, brez lastnika, streljali.. no.. hitro so bili opozorjeni, da jih za to.. na zasebnem zemljišču čaka mastna tožba), nato pa so se umirili.. Sedaj lepo pridejo prositi, če lahko avto pustijo na robu njive. in.. ne streljajo več zgodaj zjutraj. Včasih so imeli "blazno" navado, da so ob pol šestih zjutraj (seveda v soboto ali nedeljo), najraje streljali tja v tri dni. Zadeli so bolj redko... Problem je pač bil to, da so lovci mislili, da zanje veljajo skoraj že fevdalne pravice...

DominusSLO: ("Dokler domnevni kršitelji zasebnosti niso seznanjeni s svojo kršitvijo, so vsi tej naši posti eno prazno mlatenje slame.")

Hm.. mar to pomeni, da če pustim odklenjena vrata v hiši, da lahko vsak pride v hišo, si postreže iz hladilnika, vzame denar,...??? To me preveč spominja na tistega politika iz Gorenjske, ki ni bil seznanjen, da ne sme občinskega denarja uporabljati za zasebne namene... Bull shit!

Ziga Dolhar ::

Pavel Rupar ni bil oproščen na podlagi "pravne zmote", kakor trdijo mediji in tudi on sam. Ena velika raca. Če želiš, ti skopiram obrazložitev sodišča.

DominusSLO je verjetno želi opozorit na vprašanje zlovernosti oz. dobrovernosti arogantnega voznika, ki vsaj z opozorilom (da gre za zasebno zemljišče, katerega neupravičeni ne smejo prečkat) doseže zlovernost morebitnih nadaljnih prehodov, kar zna bit precej pomembno.
https://dolhar.si/

gfighter ::

Pa saj če se on zgovarja, da ni vedel da se vozi po zasebnem zmeljišču, se prav tako lahko ti zagovarjaš, da nisi vedel, da se nekdo vozi po tvoji zemlji in si pač samo hotel posaditi tiste tri drevesca. LUKNJA!:D
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

asdasd ::

postavit bi bilo treba "rampo" ali pa kakšen hlod nastavit. drugače mu pa avto s paintball-om malce poslikaj ko se bo mimo peljal :D
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Identifikacija varnostnika (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18729193 (23764) krneki0001

Sprehod po javni površini (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21448269 (43936) imagodei
»

Ograja z bodečo žico (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5710169 (8937) Kr_Edn

Več podobnih tem