» »

Zaostajanje slike za zvokom-problem

Zaostajanje slike za zvokom-problem

mrbungle ::

Sem iskal po forumu, pa nikjer podobnega problema.

Pri zajemanju oz. snemanju videa (tv program) preko tv-kartice na disk slika zaostaja za zvokom. Problem je v tem, da se sprva to ni dogajalo, ampak do tega prihaja šele zadnje čase. Zanima me, če je možno, da je kriva inštalacija kakega drugega programa, ali pososbitve windowsov. Konfiguracija PC-ja po mojem ne more biti vzrok (AMD Barton 2500 --> 3200+, 1024MB Ram, ločen disk za zajemanje Hitachi 160GB,Radeon 9600Pro...

gumby ::

katere kodeke pa uporabljas za zajem videa?

mrbungle ::

Ops..., to sem pa pozabil napisat. Zajemam v mpg2 formatu (DVD kakovost, avg. bitrate 6 Kb/s, 2,5GB na uro). Kodec mislim da je pinnaclov (naložen skupaj s programom PCTV Vision, imam pa naložen tudi Pinnacle StudioDV 9, ki tudi uporablja kodek za format mpg2 (ne vem če istega). Za direktno pretvarjanje iz DV v mpg2 pa uporabljam Mainconceptov program MPEG Encoder (njihov codec, hitrejše kompresiranje).

Zdej moram razmislit, če sem kakšne kodeke na novo inštaliral, ker ponavadi kodeki povzročajo največja sranja...

gumby ::

to bo problem verjetno...
za zajemanje so bolj primerni hitri kodeki, po moznosti lossless. zajemanje direktno v kaksen MPEG ni dobro, ker:
-kodiranje zahteva precej CPUja in se zelo poveca moznost za razne motnje (izgubo frejmov, desinhronizacija itd)
-MPEG format zgublja na kvaliteti, sploh pri nizjih bitrate-ih
-MPEG ni primeren za veckratno shranjevanje (obdelavo)

probaj raje zajemat z huffyuv ali kaksnim podobnim kodekom, nato pa stisnit video v koncno obliko...

MJPEG kodek na visoki kvaliteti je tud v redu, ta pozre 4x manj kot huffyuv.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gumby ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

zajem analognega videa VHS-C na PC

Oddelek: Zvok in slika
101364 (1261) matrix2
»

Najboljse zajemanje videa na pc?

Oddelek: Programska oprema