» »

DV v mpeg,divx,...

DV v mpeg,divx,...

Silvano ::

Kateri program naj uporabim za pretvorbo iz DV (Camcorder) v DivX, MPEG in podobne formate? Z programi, ki so prilozeni camcorederju, nisem prevec zadovoljen....
Ce ima kdo kako idejo ali se boljse izkusnje s tem,......

EiYou ::

TMPGEnc za v mpg1 za VCD oziroma v mpg2 (registracija programa) za DVD. Jaz potem iz mpg2 naredim DivX, ker mi programi, ki jih uporabljam ne pustijo naravnost iz DV v DivX.

toni22 ::

Canopus Procoder omogoča direktno pretvorbo iz DV v DivX.

Nism pa še probal kaj omogoča VirtualDUB.

Silvano ::

OK. Sem poskuso z obema programoma,.... pa ni slo..... Nevem, mogoce je potrebno kaj nastavit. Sem pa probal z DV MPEG4 Maker, pa je slo,.... vendar ni kvaliteta, katero sem pricakoval.
Na LCD zaslonu Camcorderja je slika dosti lepsa. Slika je odlicna tudi takrat, ko Camcorder prikljucim direkno na TV.....!! Ce se ima gdo kako ideja....
Da bo lazje: imam SONY DCR-TRV33.

bosstjann ::

Dr. Divx pomoje zna direktno v divx.

marS ::

Adobe Premiere 6.5 :D
...no more heroes...
https://ilbis.com/

mared ::

Silvano-
Nevem kateri program uporabljaš za zajemanje videa, tako da bo težko rešiti problem. Lahko ti opišem kako delam jaz. Za zajemanje videa uporabljam Pinnacle studio 8. Tip zajemanja DV full quality.Če imaš kamero miniDV in NE digital8 se lahko uporabljaš prewiev mode (več o tem ti piše v help-u). Zajet video zasede cca 12GB/uro videa in je v formatu DV ampak tip 1. Kar pomeni da video in audio nista prepletena in kot takega ga npr. virtualdub ne zna odpreti. Torej če imaš namen video stiskati v format tipa MPEG4 ga bo treba shraniti v format DV tip 2. Kar narediš z panasonicDV kodekom. klik. Torej ko video zajameš ga uredi nato daj izdelavo videa tip avi. Za kompresijo izberi omenjeni kodek. Dobil boš avi datoteko cca 9GB/uro videa. Katero boš lahko kompresiral v vseh omenjenih programih v MPEG4 (divx, xvid..) ali MPEG1 (VCD) ali MPEG2(SVCD,DVD). Kako, to pa je že druga zgodba. Če imaš še kakšno vprašanje lahko pod ZS.

pivmik ::

Silvano

Prvo da smo na jasnem.
DV posnetke se zajema preko FireWire (ali pri nekaterih kamerah USB2). Da ne bi slučajo preko kakih S-Video ali kompozitnih analognih kablov.
Posnetki se prenesejo digitalno - brez kakšrne koli izgube kalitete. Posnetki so 1:1 enaki tistim na MiniDV kaseti. (Lahko uporabiš program sony Vegas, Adobe Premiere...)
Ko imaš željene posnetke na trdem disku (1 ura DV posnetkov = ~14 GiB) jih pretvoriš v poljuben format(MPEG, MPEG ali XviD/DivX)
Jazst priporočam MPEG2, ker podpira INTERLACED posnetke in ker se ga da posneti brez problemov na DVD (ali na CD kot SVCD) in gledati na TV. (Programi za MPEG2 - MainConcept MPEG Encoder, TmpgeEnc, CCE...)
Če pa želiš pretvorit v XviD pa moraš posnetke de-interlaceat, pri tem pride večinoma do izgube na kvaliteti, postopek se zakomplicira, konvertiranje je daljše...


Če imaš še kakšno vprašanje lahko pod ZS.
Forum je za javno razpravljanje in reševanje problemov ter iskanje pomoči, ki ne pride prav samo enemu posamziku, ampak tudi drugim, ki iščejo podobne informacije/imajo podoben problem.
Tako da če imaš še kaj za napisat je boljše da se napiša kar tukaj.
LP, Gregor GRE^

Silvano ::

OK. To, da se posnetke zajema prekko FireWire je verjetno vsem jasno.;)
Mene predvsem zanima s katerim programom zajet video (ga obdelat) in s katerim pretvorit v dolocen kodek.
PicNIK, izbral sem tvoj predlog: Adobe Premiere in MainConcept MPEG Encoder. Kvaliteta zajetega videa mi kar ustreza. Ko pa pretvorim v MPEG2, pa mi video nekoliko "steka", ni lepo tekoce (kvaliteta kar primerna). So mogoce potrebne kake posebne nastavitve? Procesor, graficna in rami nebi smeli biti problem (PIV 2.8, 64DDR, 512DDR Ram).

pivmik ::

Paziti moraš, da pri MPEG Encoderju nastaviš naj je MPEG2 datoteka INTERLACED.
Interlaced je v bistvu posnetek 50 slik na sekundo(tako pač snemajo kamere) shranjen v datoteko z 25 slikami na sekundo.
V kateremu playerju gledaš narejeno MPEG2 datoteko?
Dosti playerjev(ali kodekov) namreč enostavno deinterlacea tako, da spusti vsako drugo sliko ter tako prikazuje 25fps, kar pomeni posnetki niso gladki ampak malo "štekajo".
Poskusi odpret MPEG2 v PowerDVD z omogočenim Hardverskim pospeševanjem v Nastavitvah.
LP, Gregor GRE^

Silvano ::

OK. Zadeva se vedno ne deluje....Za enkodiranje uporablam Mainconcept MPEG Encoder. Za nastavitev DEINTERLACING imam moznosti: None, Use Top Field in Use Bottom Field. Frame rate lahko nastavim le na 25, ce nastavim na 50 mi javi nasledne napake:

V036:Invalid video frame rate(50.00fps)/horizontal size(720)/vertical size(480)/level combination
V079:Invalid video level/frame rate(50.00fps) combination
V086:Invalid video horizontal size(720)/vertical size(480)/frame rate(50.00fps) combination

Ogled enkodiranega programa sem poizkusil tudi v PowerDVD (hardverska podpora vkljucena), BSPlayer,... Se vedno "steka". ;(

In se eno vprasanje: Video dolg 33sekun mi enkodira na 23MB, je to vredu?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Silvano ()

pivmik ::

Deinterlacing nastavi na None.
Frame rate: je 25 fps
Resolucije ne spremninjat, pusti 720x576
Nekje moraš tudi nastavit na PAL standard, ne pa NTSC
LP, Gregor GRE^


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako posneti film iz digitalne kamere?

Oddelek: Zvok in slika
375327 (4155) m1h4
»

Kako iz DV narediti DIVX?

Oddelek: Zvok in slika
392380 (1767) marS
»

Iz DV v DVD zapis

Oddelek: Zvok in slika
252072 (1862) pivmik
»

Kateri program za Mixanje videa na računalniku?

Oddelek: Zvok in slika
161839 (1511) borut1

kateri program uporabiti za kompresijo videa v DivX formatu (delam iz DV AVI formata)

Oddelek: Zvok in slika
402332 (1584) nemesis

Več podobnih tem