Forum » Zvok in slika » Zaostajanje slike za zvokom-problem
Zaostajanje slike za zvokom-problem
mrbungle ::
Sem iskal po forumu, pa nikjer podobnega problema.
Pri zajemanju oz. snemanju videa (tv program) preko tv-kartice na disk slika zaostaja za zvokom. Problem je v tem, da se sprva to ni dogajalo, ampak do tega prihaja šele zadnje čase. Zanima me, če je možno, da je kriva inštalacija kakega drugega programa, ali pososbitve windowsov. Konfiguracija PC-ja po mojem ne more biti vzrok (AMD Barton 2500 --> 3200+, 1024MB Ram, ločen disk za zajemanje Hitachi 160GB,Radeon 9600Pro...
Pri zajemanju oz. snemanju videa (tv program) preko tv-kartice na disk slika zaostaja za zvokom. Problem je v tem, da se sprva to ni dogajalo, ampak do tega prihaja šele zadnje čase. Zanima me, če je možno, da je kriva inštalacija kakega drugega programa, ali pososbitve windowsov. Konfiguracija PC-ja po mojem ne more biti vzrok (AMD Barton 2500 --> 3200+, 1024MB Ram, ločen disk za zajemanje Hitachi 160GB,Radeon 9600Pro...
mrbungle ::
Ops..., to sem pa pozabil napisat. Zajemam v mpg2 formatu (DVD kakovost, avg. bitrate 6 Kb/s, 2,5GB na uro). Kodec mislim da je pinnaclov (naložen skupaj s programom PCTV Vision, imam pa naložen tudi Pinnacle StudioDV 9, ki tudi uporablja kodek za format mpg2 (ne vem če istega). Za direktno pretvarjanje iz DV v mpg2 pa uporabljam Mainconceptov program MPEG Encoder (njihov codec, hitrejše kompresiranje).
Zdej moram razmislit, če sem kakšne kodeke na novo inštaliral, ker ponavadi kodeki povzročajo največja sranja...
Zdej moram razmislit, če sem kakšne kodeke na novo inštaliral, ker ponavadi kodeki povzročajo največja sranja...
gumby ::
to bo problem verjetno...
za zajemanje so bolj primerni hitri kodeki, po moznosti lossless. zajemanje direktno v kaksen MPEG ni dobro, ker:
-kodiranje zahteva precej CPUja in se zelo poveca moznost za razne motnje (izgubo frejmov, desinhronizacija itd)
-MPEG format zgublja na kvaliteti, sploh pri nizjih bitrate-ih
-MPEG ni primeren za veckratno shranjevanje (obdelavo)
probaj raje zajemat z huffyuv ali kaksnim podobnim kodekom, nato pa stisnit video v koncno obliko...
MJPEG kodek na visoki kvaliteti je tud v redu, ta pozre 4x manj kot huffyuv.
za zajemanje so bolj primerni hitri kodeki, po moznosti lossless. zajemanje direktno v kaksen MPEG ni dobro, ker:
-kodiranje zahteva precej CPUja in se zelo poveca moznost za razne motnje (izgubo frejmov, desinhronizacija itd)
-MPEG format zgublja na kvaliteti, sploh pri nizjih bitrate-ih
-MPEG ni primeren za veckratno shranjevanje (obdelavo)
probaj raje zajemat z huffyuv ali kaksnim podobnim kodekom, nato pa stisnit video v koncno obliko...
MJPEG kodek na visoki kvaliteti je tud v redu, ta pozre 4x manj kot huffyuv.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gumby ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | zajem analognega videa VHS-C na PCOddelek: Zvok in slika | 1364 (1261) | matrix2 |
» | Najboljse zajemanje videa na pc?Oddelek: Programska oprema | 2219 (1854) | rimljan |
» | Iščem program za zajem videa!!Oddelek: Programska oprema | 1430 (1327) | marS |
» | DV v mpeg,divx,...Oddelek: Programska oprema | 2023 (1875) | pivmik |
» | Resolucija DV premajhnaOddelek: Zvok in slika | 1207 (1130) | CaqKa |