Forum » Pomoč in nasveti » problem z p3 na abit plati
problem z p3 na abit plati
ZveeZ ::
imam doma pc od kolega p3 na abitovi plati
pc ni moj in je delal pocasi ter cdrom enota ni delovala pravilno.
pc sem popolnoma razstavil, ocistil (5 let ni bil ciscen), dal termalno pasto na cpu in zamenjal sem rame
nikoli prej nisem se razstavljav stare p3 racunalnike samo cudno se mi zdi da na CPUju pise CELERON a prepozna ga kot P3 (je to povsot tko al napaka?)
problem sem zasledil ko sem po stikanju po hardwerju priklopu pc, takoj po "memory test" mi napise "CPU unworkable or changed, check CPU SOFT MENU" neki podobnega ko grem v biose pogledat ta menu je vse nastavljeno na default
nevem kaj bi bilo narobe, ima kdo kaksno idejo? ce stisnem f1 mi gre naprej in boota OS in dela vse normalno.. kaj bi lahko blo narobe? biose sem resetiraw in sevedno pise isto... naj jih flasham?
pc ni moj in je delal pocasi ter cdrom enota ni delovala pravilno.
pc sem popolnoma razstavil, ocistil (5 let ni bil ciscen), dal termalno pasto na cpu in zamenjal sem rame
nikoli prej nisem se razstavljav stare p3 racunalnike samo cudno se mi zdi da na CPUju pise CELERON a prepozna ga kot P3 (je to povsot tko al napaka?)
problem sem zasledil ko sem po stikanju po hardwerju priklopu pc, takoj po "memory test" mi napise "CPU unworkable or changed, check CPU SOFT MENU" neki podobnega ko grem v biose pogledat ta menu je vse nastavljeno na default
nevem kaj bi bilo narobe, ima kdo kaksno idejo? ce stisnem f1 mi gre naprej in boota OS in dela vse normalno.. kaj bi lahko blo narobe? biose sem resetiraw in sevedno pise isto... naj jih flasham?
Daedalus ::
Ročno nastavi množilnik pa FSB in boš mel mir. Al pa daj vse skup na avtomatsko, pa bo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC se po par sekundah starta nepričakovano ugasneOddelek: Strojna oprema | 3118 (2380) | suhi |
» | Kaj je bolše: 230x9.5 ali 205x11.5 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 3062 (2598) | Tic |
» | navijanje celerona 700 MhzOddelek: Navijanje | 1835 (1300) | sheep |
» | Tezava-Msi6163pro & Celly C-mineOddelek: Pomoč in nasveti | 871 (763) | Spajky |
» | Temperatura sistema?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1590 (1358) | alien-w |