» »

Nakup videokamere

Nakup videokamere

mgrozni ::

Odločil sem se, da si kupim kamero za amatersko snemanje. Tehtam med:

Sony Handycam DCR-HC46E
Sony Handycam DCR-HC94E
Sony Handycam DCR-HC96E

Zanima me kakšna je razlika med njimi? Modele sem si že ogledal na internetu, pa me zanima kateri model bi bil optimalen za amatersko snemanje?Na kaj pa moram biti najbolj pozoren, ko izbiram kamero?
Če pa ima kdo še kakšen drugi predlog, se predloga ne bom branil. Rad bi kupil predvsem dobro kamero. Cena naj se giblje okoli 500 eur.

Za pomoč in odgovore se zahvaljujem. LP

NiMH ::

Pozdravljen na forumu mgrozni...A niso to enake kamere???
No Comment...

NBA => I LOVE this Game

mgrozni ::

Hvala za prvi post.
Kamere so si vizualno podobne, so pa različni modeli. Prva ima ločljivost 1.1 mio, druge dve pa 3.31mio. Druga in tretja pa imata različne vhode in izhode. Mogoče se razlikujejo še v čem, pa jaz tega ne vem. Zanima me, kako vplivajo razlike karakteristik na kvaliteto kamere? Kateri vhodi in izhodi so pomembni?

Lep pozdrav

TOP ::

Pozdravljen jaz mam to kamero DCR-HC46E in se ful zadovoljen.Razlike med temi kamerami ni ne vem kak ker že moja im čisto sliko ko snemaš video.Razlika pa je v miljo pikcah,kar pomeni da bo kamera HC94-96 delala bolj čiste slike ko hočeš kaj fotografirati.Jaz mam digitalni fotoaparat in zato sem kupil 46.

TOP ::

Kar se tiče priključkov ti samo glej da ma DV izhod,ker je veliko hitrejši prenos kako USB.Itak prenos pa traja toliko časa,kot je dolg posnetek na kameri.DV vhod pa,bi rabil,če daš posnetek na PC ga zmontiraš potem pa nazaj v kamero.

mgrozni ::

Skoraj sem se ze odločil za model Sony DCR-HC94E. Kamera ima naslednje karakteristike, sedaj me pa zanima če bi lahko dobil za njeno ceno
( 640 eur ) kakšno boljšo kamero.

Format Mini DV
Senzor 1/3" Advanced HAD CCD™ tipalo, 3.310.000 točk (efektivno 2.048.000 točk v načinu 4:3 / 2.057.000 v načinu 16:9)
Optika Carl Zeiss® Vario-Sonnar® T (oznaka T predstavlja inovativni, večplastni premaz, ki zmanjšuje odboje od površine in omogoča, da čip CCD doseže bolj naravne barve in svetlobo)
Format filma za zapis na MS kartico v ločljivosti max. 320 x 240
Format slike format MPEG1 (kompresija JPEG) v najvišji ločljivosti 2016 x 1512 točk, snemanje videoposnetkov na kartico v najvišji ločljivosti 320 x 240 točk
Optični zoom 10x
Digitalni zoom do 120x
Goriščna razdalja objektiva 5.1-51 (45-450 v načinu 4:3 / 42,8-495 v načinu 16:9 (35mm))
Svetlobna vrednost F1.8–2.9
Stabilizator slike Da, Super Steady Shot (elektronski)
Hitrost zaklopa 1/2 – 1/3500 sekunde
Premer filtra 30mm
Program AE DA (Beach & Ski (Plaža & Nebo) / Landscape (Pokrajina) / Portrait (Portret) / Sports Lesson (Športni dogodek) / Spotlight (Reflektor) / Sunset & Moon (Sončni zahod & Luna))
fader Črno, Belo, Mozaično, Prekrivanje, Izbris, Monotono, Naključna pika
Način 16:9 Da polni način (za ta način je prilagojen tudi LCD zaslon)
LP način Da
Daljinec Da
LANC Da(Stereo mini jack = 2.5 mm)
Samosprožilec Da
Video signal PAL color
Avdio sistem PCM sistem; 12 bitni zapis (32 Khz, stereo 1, stereo 2),; 16 bitni zapis (48 kHz, stereo)
Izhod za slušalke Ne
Vhod za mikrofon Ne
AV izhod Da
AV vhod Ne
S-Video izhod Da
S-Video vhod Ne
USB izhod Da (mini-B)
DV izhod Da (4-pinski konektor)
DV vhod Ne
Minimalna osvetlitev 5 lux (normalni pogoji), 0 lux (pri funkciji Super NightShot Plus, kjer lahko snemamo s pomočjo IR svetlobe v popolni temi)
Dodatna luč Da, preko hot-shoe priključka (z inteligentno povezavo), vgrajena bliskavica
Bliskavica Vgrajena
LCD zaslon 2.7" (6.8cm) hibridni LCD zaslon, občutljiv na dotik (touch screen), 123.200 točk (560x220 točk)
Iskalo elektronsko, barvno, 123.200 točk
Baterija Li-ion NP-FP60
Poraba 3.3W z uporabo LCD zaslona, 2.9W z uporabo iskala
Pomnilniška kartica Memory Stick DUO ali Memory Stick DUO PRO
Delovni pogoji 0 - 40C
Dodatni efekti nastavitev temperature barve (Avtomatska, One-Push izbira, Indoor (3200K), Outdoor (5800K)), slikovni efekti (Monotone (Monotono), Mosaic (Mozaično), Neg. Art (Negativno), Pastel (Pastelno), Sepia (Sepija), Solarisation (Solarizacija)), učinki digitalne slike (Negibno, Hitro gibanje, Učinek svetilnosti, Počasni zaklep, Učinek zakasnelega gibanja, Star film, Sled, Filmski učinek)
Dodatne funkcije hitro previjanje kasete (2 minuti in 40 sekund, velja za DVM60 kaseto), večjezični menu, nastavitev ure in datuma, snemanje v formatu 16:9 (za to je pripravljen tudi LCD zaslon v tem razmerju), z gumbi ob LCD zaslonu lahko zoomirate ali začnete in ustavite snemanje, neposreden dostop do "Click to DVD™".
Dimenzije 72(š) x 91(v) x 120(g) mm
Teža 460g (brez kasete in baterije)

Hvala lepa za pomoč. LP

sodjdobe ::

Mislim, da si se pravilno odločil. Malo se pobrskal po google-u in v tem cenovnem razredu je res top kamera. Za razne družinske dogodke, kot so rojstni dnevi, poroke, rosjtvo otroka in podobno, je to vrhunska zadevca!

Pa veliko sreče pri nakupu!

LP
julio

Calligula ::

Kupi najcenejso med temi. Drazje imajo samo dodatke, ki so nateg za amaterje. Nic koristnega nimajo.

Kamere so porazne za fotografiranje in ne kupuj kamere zaradi megapikslov, ker vsako crevo od fotoaparata iz pralnega praska dela boljse fotke tudi, ce pise, da ima kamera milijon megapikslov.

Vzami najcenejso, poglej, ce jo mogoce od kakega trgovca na Bolhi dobis se ceneje in pa poglej se Panasonice z 30kratnim opticnim zoomom.

Ne zapravljaj prevec, ker bos ze cez dobro leto kupoval novo, ko padejo cene kameram z High definition tehnolgijo, ki snemajo na SD kartice v H.264 kodeku.

Skratka to kamero bos imel samo prehodno in ne razmetavaj z denarjem.

Ne delaj amaterskih napak in ne nasedaj "dodatnim funkcijam" ki v praksi nimajo nobene vrednosti, ti pa proizvajalec preko njih mimogrede izdelek podrazi za 100%.

Danes dobis dobro mini DV kamero ze za cca 300 Evrov. Vse snemajo zelo podobno. Tele Sonyjeve so OK, Panasonicove pa so po mojem malo boljse zaradi boljsega zvoka predvsem pa, ker imajo obicajno kar 30kratni opticni zoom. Digitalni ni pomemben, ker je skoraj neuporaben.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Calligula ()

n2deep ::

Da ne odpiram nove teme.
Tudi jaz kupujem kamero, vendar se odlocam za kamere s trdim diskom. Zanima me kaksna je razlika med kamerami s trdim diskom vs. mini dv vs. dvd ? Zanima me kaj bolj priporocate.
Zanimam se predsvesm za tega Sony-ja ali pa JVC .

Hvala

Calligula ::

JVCjeve snemajo obupno in jih pozabi (to velja za HDD kamere), Sonyjeva je bojda boljsa.

JVCjevi trenutni modeli pa so metanje denarja stran, ker res slabo snemajo.

IgorM ::

Kaj pa Canon imate kaj izkušenj?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: IgorM ()

Calligula ::

Canon OK kvaliteta videa podnevi, slabse ob temnejsi okolici (Sony ima night vision varianto, Panasonici-nekateri-imajo LED luci..). Pa Acnoni so ponavadi zelo nerodni. Probaj najt kamero, ki jo lahko vtaknes v vecji zep in, ki ima po moznosti vgrajeno luc za snemanje(ne flash za fotke ampak luc).

Ker drugace se ti jo bo dalo nekajkrat uporabljat in nato bo sedela na polici. Kar ne gre v zep kmalu zacne prah nabirat.

Skratka Canon tudi OK ampak z lucko in ce je majhna.

IgorM ::

Hvala za nasvet.

n2deep ::

Kaj pa, ce primerjas kakovost videa iz HDD kamere z miniDV kamero. Kaksna je razlika? "Calligula" kaj ti priporocas HDD ali miniDV?

Calligula ::

Mini DV ne kompresira sama videa in ti to na PCju lahko kasneje precej bolje naredis. JVCjeve HDD majo obupno sliko, Sonyjeve pa se nisem probal. Mogoce je Sonyjeva, ce se kje ugodno dobi OK, drugace pa raje Mini DV tam za dobrih 300 Eurov in cez kaki dve leti HDTV HDD varianto za nek spodoben denar. Sele sedaj prihajajo ven in so se drage in imajo porodne tezave ampak kak Panasonic SD1, ki pride spomladi in je v ZDA cca 1300 USD je pa ze kar vredu zadeva.

Za low budget pa zaenkrat verjeno najbolje vzeti ugodno Mini DV kamero. Snemajo vse dobro. Vsekakor pa bi vzel tako z LED lucjo, ki gre tudi v vecji zep.

n2deep ::

Hvala

Calligula ::

Na bolhi dobis iz trgovine novo Panasonicovo NV GS27 za 250 Eurov. To se ful splaca.

cashy ::

obujam temo po dolgem času
Pri nas se spravljamo v nakup videokamere. V mislih imamo naslednjo zadevo:

http://www.expansys.si/sony-handycam-hd...

A vendar me tare vprašanje, ali se splača podati v nakup kamere s trdim diskom? Disk pač lahko nepričakovano crkne, po možnosti dan po preteku garancije. Zanima me, ali je možno samostojno zamenjat trdi disk v primeru okvare, ali so to trdi diski takšni, kot pri laptopih recimo? Ali so zadeve bolj komplicirane, pa je zaradi zanesljivosti in cenovne ugodnosti še vedno bolje vzeti kamero brez diska in dokaj veliko spominsko kartico, kar bi bilo tudi cenovno bolje sprejemljivo.
No, pripravljeni smo dati toliko za kamero z diskom, a vprašanje je zanesljivost diska...

Hvala za komentarje


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

digitalna video kamera

Oddelek: Kaj kupiti
354004 (2741) T-h-o-r
»

digitalna kamera

Oddelek: Kaj kupiti
141920 (1597) swen
»

Katero kamero kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
395076 (3915) Gwanaroth
»

Kater tip kamere kupiti?!

Oddelek: Kaj kupiti
483991 (3142) nodes
»

Digitalna kamera za 150.000?

Oddelek: Kaj kupiti
182156 (1783) Calligula

Več podobnih tem