Forum » Pomoč in nasveti » Disk in particije?
Disk in particije?
Nocko ::
Ciao!
Ravno kar si želim eno kišto naredit samo za net in to in imam skoraj nov 60 giga diska, kar je za moje potrebe, brskanja po internetu dovolj!
Sedaj me zanima kako je najboljše razdeliti disk, osebno sem razmišljal na 2 particiji, kjer je na eni samo sistem, na drugi pa vse ostalo! Ne spomnim se kje sem prebral da se ti. "pagie file" ali kak se že to napiše da v svojo particijo do 1 giga in da je sistem še hitrejši,... Ve kdo kaj o tme?
Lp!
Ravno kar si želim eno kišto naredit samo za net in to in imam skoraj nov 60 giga diska, kar je za moje potrebe, brskanja po internetu dovolj!
Sedaj me zanima kako je najboljše razdeliti disk, osebno sem razmišljal na 2 particiji, kjer je na eni samo sistem, na drugi pa vse ostalo! Ne spomnim se kje sem prebral da se ti. "pagie file" ali kak se že to napiše da v svojo particijo do 1 giga in da je sistem še hitrejši,... Ve kdo kaj o tme?
Lp!
MitkoVIP ::
am page file je fino dati na drugo particijo se boljse pa ce je ta druga partcija locen disk (hardwersko).sam je fora ce bos kej downloadu na to isto particijo kot bos meu page file spet ne bo dobro.tko da ti priporocam da razdelis 15 in 45GB in pol probas na eni particiji kak se ti bo obnasal in pol se na drugi.tak bos najbols vedu.
LP
LP
Hvala za odgovor!
Hmm, stvari torej niso tako enostavne, kot sem si mislil, kaj pa če bi za ta page file nardil čist svojo particijo nekej 1G?
Hmm, stvari torej niso tako enostavne, kot sem si mislil, kaj pa če bi za ta page file nardil čist svojo particijo nekej 1G?
M4TECH ::
Priporočljivo je meti eno particijo (primer če maš 512 mb ramma) veliko okrog 1gb. Sevede ločeno pa jo maš kao swap(page file).
V tvojem primeru bi si jaz naredil tak
C: 10GB
D: 49GB
E: 1gb (page file)
V tvojem primeru bi si jaz naredil tak
C: 10GB
D: 49GB
E: 1gb (page file)
Hvala!
Hmm, koliko pa dejansko pridobim na hitrosti, če to tako storim?
In če bi se dalo, bi se dalo to z Partition Magicom nardit, da se potem kao particija E: ne bi videla!
Hmm, koliko pa dejansko pridobim na hitrosti, če to tako storim?
In če bi se dalo, bi se dalo to z Partition Magicom nardit, da se potem kao particija E: ne bi videla!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Velikost particije za VistoOddelek: Operacijski sistemi | 4955 (4345) | Tr0n |
» | Potrebe po več kot 4GB rama!? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 6634 (4368) | Crimson_Shadow |
» | Kako razdeliti 250GB disk? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 6084 (5197) | bajsibajsi |
» | Kako optimalno particionirati HD WD Raptor...Oddelek: Pomoč in nasveti | 2118 (1799) | schurda |
» | Pomen odstranjevalne datoteke - swap filea? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7004 (5978) | andrej |