Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik (windowsi) se nehajo odzivati
Računalnik (windowsi) se nehajo odzivati
ry4 ::
Hi! mam en velik problem..je pa tak:
pržgem komp, se windowsi zloudajo (win xp pro, brez spov), neki časa dela vse normalno nato pa (cajti so različni; 5min, 20min, 1h..., vedno bol pogost) se naenkrat računalnik neha odzivat t.j. če recimo kliknem na windows explorer se pokaže tista peščena ura ampak se ne pojavi nič.
podobno je pri task managerju (ctrl alt del) in ostalih stvareh (recimo recycle bin pa loh odprem ).
računalnik sm na novo formatiral, tako da virus ne more bit problem...
hkrati ko se neha odzivat, neha delat internet na drugem računalniku, ki je na net vezan preko tega (probal sem dat mrežno ven, torej, da bi drug računalnik vplival na tega je izključeno).
hotu sm probat ram, pa če vzamem enga ven (imam dva twinmos 512ddr rama) mi računalnika noče zagnt (na ekranu se ne pokaže nič, računalnik zapiska vsake 5-10 sec)
mogoče je napaka v trdem disku...a obstaja kšn program k prever če ti disk deluje pravilno?
js sm obupan confused.gif a mogoče kdo ve kaj bi loh blo narobe?
prosim, če mi lahko kdo pomaga
pržgem komp, se windowsi zloudajo (win xp pro, brez spov), neki časa dela vse normalno nato pa (cajti so različni; 5min, 20min, 1h..., vedno bol pogost) se naenkrat računalnik neha odzivat t.j. če recimo kliknem na windows explorer se pokaže tista peščena ura ampak se ne pojavi nič.
podobno je pri task managerju (ctrl alt del) in ostalih stvareh (recimo recycle bin pa loh odprem ).
računalnik sm na novo formatiral, tako da virus ne more bit problem...
hkrati ko se neha odzivat, neha delat internet na drugem računalniku, ki je na net vezan preko tega (probal sem dat mrežno ven, torej, da bi drug računalnik vplival na tega je izključeno).
hotu sm probat ram, pa če vzamem enga ven (imam dva twinmos 512ddr rama) mi računalnika noče zagnt (na ekranu se ne pokaže nič, računalnik zapiska vsake 5-10 sec)
mogoče je napaka v trdem disku...a obstaja kšn program k prever če ti disk deluje pravilno?
js sm obupan confused.gif a mogoče kdo ve kaj bi loh blo narobe?
prosim, če mi lahko kdo pomaga
zee ::
bi ti morda kakšen service pack inštaliral pa potem spraševal ....
zee
zee
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
imel sem sp2, pa mi je delal to. zdej sm formateru in je še vedno to... vrjetno ni v tem problem?
Slowenc ::
Mogoče ti strojna oprema krepa. Napiši kakšen sistem imaš. Ne pozabi na napajalnik.
Skiny gate.
LC Power LC6550 550W
GIGABYTE K8NS PRO
A64 2800+
ZALMAN CNPS7000A-AlCu
2X 512 PC3200 DDR TwinMOS
WD 120GB 7200 SATA
MSI RADEON 9800PRO
GIGABYTE K8NS PRO
A64 2800+
ZALMAN CNPS7000A-AlCu
2X 512 PC3200 DDR TwinMOS
WD 120GB 7200 SATA
MSI RADEON 9800PRO
Slowenc ::
Zaženi memtest86, prime95 in naj ti laufata kar nekaj časa. Lehko poskusiš s samo eno palčko rama. Z WDjeve domače strani si posnemi diagnostic tool.
Praviš da računalnik zapiska. Zabeleži si kako pogosto si piski sledijo, nato pa poglej v knjigci od matične, kaj ti piski pomenijo.
Praviš da računalnik zapiska. Zabeleži si kako pogosto si piski sledijo, nato pa poglej v knjigci od matične, kaj ti piski pomenijo.
Skiny gate.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DFI lanparty + Xtreem rami problem po restartuOddelek: Pomoč in nasveti | 1085 (734) | Crni_Dejan |
» | Težava pri vklopu računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 864 (798) | Pyr0Beast |
» | 2-vprasanjiOddelek: Pomoč in nasveti | 877 (704) | Fizikalko |
» | DFI LanParty nf3 ultra-DOddelek: Pomoč in nasveti | 1086 (922) | misfit |
» | KRITIČNO STANJE po flashanju BIOSa in besnem resetiranjuOddelek: Pomoč in nasveti | 1233 (989) | Z-lot |