Forum » Elektrotehnika in elektronika » Attenuator - kaj je to?
Attenuator - kaj je to?
rap3r ::
Zanima me pomen besede attenuator. Na nekih zvočnikih, ki sem jih dobil piše ta beseda, pod njo je pa en vrtljiv gumb, zvok se ne spremeni ko ga vrtim, no saj opazm ne da bi se, zato me zanima čemu to služ?
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)
kr en ::
V slovarju piše: attenuate2 [*tenjuit] adjective stanjšan,
tenek; zmanjšan; shujšan; oslabljen;
razredčen
Drugače pa naj bi zadeva utišala zvok.
tenek; zmanjšan; shujšan; oslabljen;
razredčen
Drugače pa naj bi zadeva utišala zvok.
_Dejan_ ::
Jp to je neke vrste upor in z njim nižaš nivo jakosti zvoka, recimo za -3dB, -6dB...
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)
Lith ::
čist enostavno:
att. je na radijih tista tipka, ki ti v trenutku zniža glasnost za določeno vrednost (ponavadi -20dB zato če preveč pr'bijaš), še boljši približek ti lahko povem tipka MUTE , ki ti pa sploh čist na 0 'ugasne' zvok, no ATT pač ne 'ugasne' ampak še vedno naj bi malo igralo
att. je na radijih tista tipka, ki ti v trenutku zniža glasnost za določeno vrednost (ponavadi -20dB zato če preveč pr'bijaš), še boljši približek ti lahko povem tipka MUTE , ki ti pa sploh čist na 0 'ugasne' zvok, no ATT pač ne 'ugasne' ampak še vedno naj bi malo igralo
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lith ()
Ch4N93 ::
če imaš attenuator na zvočnikih, verjetno to deluje kot nek omejevalnik napetosti (zaščita) npr. ne prepušča večjih napetosti od 20 V
torej, če na vhod zvočnikov pripeljemo večji signal od 20 V, ga attenuator zmanjša na dovoljeno vrednost
za več poglej na google
PS: če sem kje kaj narobe napisal me popravite
torej, če na vhod zvočnikov pripeljemo večji signal od 20 V, ga attenuator zmanjša na dovoljeno vrednost
za več poglej na google
PS: če sem kje kaj narobe napisal me popravite
Ni nam lahko...
rap3r ::
Hvala!
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kako narediti ojačevalec (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 29737 (12730) | N4m31355 |
» | Komarjevo zvonjenje (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 7535 (5091) | OwcA |
» | woofer vs nizkotonecOddelek: Zvok in slika | 4429 (4076) | BluPhenix |
» | kretniceOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1371 (1212) | seawolf |
» | Napetost na izhodu iz audio karticeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2099 (1667) | Business |