Forum » Kaj kupiti » LCD vs CRT
LCD vs CRT
Orchestra ::
Rad bi kupu en 17",morda 19" monitor.Ne vem se lcd ali crt
pogoji:
*RES, ampak RES take naravne barve,tisti kontrast;da zeleni lahk reces zelena...ne pa nekaj zbledelega,kot mam zdej
*seveda mora biti ekran predan igram(pa ostalim zadevam)
*raven ekran "kot slika"
*velika frekvenca osveževanja
*cena;recmo do 60kSIT, glede na to,da cena iz dneva v dan pada
BTW:-zakaj se monitorji ne morejo kosat s TV-jem?Namrec sem uporabnik konzole in priznam,da so spili na TV mnogo bolj izraziti in na nek način "realni".Ampak dokler ne bo boljse kontrole( joypad sux-samo za streljacine) bo komp se kr moj frend,pa vecigralstvo seveda
-glejte film na TV pa na monitorju-ni primere
LP, Dean
pogoji:
*RES, ampak RES take naravne barve,tisti kontrast;da zeleni lahk reces zelena...ne pa nekaj zbledelega,kot mam zdej
*seveda mora biti ekran predan igram(pa ostalim zadevam)
*raven ekran "kot slika"
*velika frekvenca osveževanja
*cena;recmo do 60kSIT, glede na to,da cena iz dneva v dan pada
BTW:-zakaj se monitorji ne morejo kosat s TV-jem?Namrec sem uporabnik konzole in priznam,da so spili na TV mnogo bolj izraziti in na nek način "realni".Ampak dokler ne bo boljse kontrole( joypad sux-samo za streljacine) bo komp se kr moj frend,pa vecigralstvo seveda
-glejte film na TV pa na monitorju-ni primere
LP, Dean
boštjan ::
Dejan14,preberi si vsaj zadnje tri strani iz teme vse o LCD od A do Ž
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
[MYTiX] ::
Dejan, ce bi bili TVji boljsi od PC monitorjev, teh ne bi sploh uporabljali. Si ze videl TV z resolucijo 1600*1200? (izjema so te nove HDTV, ki itak stanejo 5000€).
Za 60k dobis dober CRT (19" alpa rabljen 21") in bol bogi LCD.
Za 60k dobis dober CRT (19" alpa rabljen 21") in bol bogi LCD.
podpis
Azrael ::
>zakaj se monitorji ne morejo kosat s TV-jem?Namrec sem uporabnik konzole in priznam,da so spili na TV mnogo bolj izraziti in na nek način "realni"
Čisto preprosto. TV gledaš z mnogo večje razdalje kot PC monitor. Samo zato se slika zdi boljša, razmazana slika (posledica nizke ločljivosti in prepletanja slike) pa pri igrah pravzaprav izboljša izgled. Recimo igre za C64 na TV izgledajo prfektno, na PC monitorju pa zelo ubogo, vse je nekam kockasto, ker monitor ne vnaša svojih napak.
Pa še en primer TV vs. PC monitor: Težko boš našel TV, ki bo čitljivo prikazal kaj več kot 40 znakov v vrstici (mislim, da ima TTX 32 znakov v vrstici), 80 znakov v vrstici pa je na vsakem brezhibnem PC monitorju mala malca.
Ja za 60 jurjev lahko dobiš kvaliteten CRT (ni nujno, ker v tej branži lahko kaj tudi močno preplačaš), ki je velika in težka kišta ali bolj osnovni LCD. Jaz bi na tvojem mestu poskusil prišparat še malo in kupiti LCD.
LP, Azrael
Čisto preprosto. TV gledaš z mnogo večje razdalje kot PC monitor. Samo zato se slika zdi boljša, razmazana slika (posledica nizke ločljivosti in prepletanja slike) pa pri igrah pravzaprav izboljša izgled. Recimo igre za C64 na TV izgledajo prfektno, na PC monitorju pa zelo ubogo, vse je nekam kockasto, ker monitor ne vnaša svojih napak.
Pa še en primer TV vs. PC monitor: Težko boš našel TV, ki bo čitljivo prikazal kaj več kot 40 znakov v vrstici (mislim, da ima TTX 32 znakov v vrstici), 80 znakov v vrstici pa je na vsakem brezhibnem PC monitorju mala malca.
Ja za 60 jurjev lahko dobiš kvaliteten CRT (ni nujno, ker v tej branži lahko kaj tudi močno preplačaš), ki je velika in težka kišta ali bolj osnovni LCD. Jaz bi na tvojem mestu poskusil prišparat še malo in kupiti LCD.
LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Monitor zanič?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2648 (1819) | Pinturicchio |
» | Katero TV kartico?Oddelek: Zvok in slika | 2694 (2573) | severjug |
» | Kateri naj Kupim? Big Bang vs CompShopOddelek: Kaj kupiti | 3786 (3229) | opeter |
» | Linux dobil podporo za CrossFire in OverDrive (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 8502 (5959) | BigWhale |
» | Novice s konzolastičnega svetaOddelek: Novice / Konzole | 5835 (3622) | Matheeew |