» »

Tipkovnica v w2k

Tipkovnica v w2k

Paramedic ::

Danes sem kupil tipkovnico Multimedia Keyboard, ki jo za Comtron prodaja Špar Slovenija, ko je komi 3 jurje, pa ma bližnjice gor. Pa ne se mi zdej smejat, ko mam šparovo tipkovnico :D Problem je pa sledeč: imam w2k in kot administrator zaženem setup iz diskete, ki sem jo dobil zraven. Inštalirajo se neke datoteke v mapo, ki sem jo tam določil. Gonilniki za tikovnico se ne spremenijo. Sedaj mi kot administratorju
delajo bližnjične tipke nad tipkovnico pravilno, vsak gumb dela pravo stvar. Vendar če se potem prijavim kot drug uporabnik (restricted user), pa se tista ikona od
tipkovnice v trayu pojavi in lahko tudi nastavljam opcije, ampak gumbi delajo čisto druge stvari, kakor takrat, ko sploh še nisem zagnal setupa pod admin. (Če ne daš gor driverjev, gumbi ne delajo pravih stvari, ali sploh ne, kakor kateri).
Torej moja domneva je, da se driverji ne-administratorjem ne naložijo, naloži se samo
program v trayu, ki pa je zapisan v registru pod 'run'. Kaj sroriti?
End transmission.

andrej ::

je zadeva popolnoma w2k kompatibilna...

System Requirement
Microsoft(R) Windows(R) 95, Windows(R) 98, Windows(R) ME, Windows NT(R) 4.0 or Windows(R) 2000 operating system
Vir: KMaestro help file :)
End transmission.

so pogledal na njihovem web siteu za kaksne update, ali FAQ?

Tu je vse o tej tipkovnici. Moja je 9000A. Zraven so bili gonilniki 1.02, na netu so 1.03, ampak v novem helpu piše, da win2k že določi tipke.
Preberi to:
At default, these functions are processed and performed by Windows, not KeyMaestro driver. But they are performed none under Windows 95 and Windows NT 4.0 because Windows 95 and Windows NT 4.0 don't recognize these keys.

in to:
When running under Windows ME or Windows 2000, all the multimedia buttons (except Help and Shortcut) are executed by Windows system, instead of KeyMaestro driver. The 'Help' and 'Shortcut' are the only reprogrammable buttons.

Ampak win2k mi za tiste gumbe v ta novih driverjih naredi isto, kot če jih nimam gor sploh. Pomešano delujejo pri vseh uporabnikih, če mam pa gor 1.02, mi pa pod admin dela vse prav. Go, figure.
End transmission.

Zdej sem šele skapiru, v čem je fora.
Da se mora program, ki nastavlja multimedijske tipke na tipkovnici zagnati 'run as...administrator'.
A se da kako nastavit program, da se ob logiranju zažene z admin privilegiji...brez vpisa gesla?
End transmission.

ne, runas as ne mores kar tak prepricat razen:
- uporabis su.exe iz NT resource kita, ki mislim da sprejme password iz ukazne vrstice
- uporabis eno VBscriptko, ki ti zazene runas, potem pa preko SendKey posljes password runas oknu...
noben nacin in prevec varen...

Sej se mi je zdel, da bo neki čist over my head :D
Shcoda |O
End transmission.

JLP ::

Paramedic:
Dej ti mal po registru poglej kje ta programčk za tipkovnco nastavitve shranuje. Mam filing da če bi mal popravu pravice za dostop do pisanja v register da bi tud za ostale userje delal prov.
Mal poglej po:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE
HKEY_CURRENT_USER\Software
Live long and prosper!

da, to je cisto mozno. samo ce je pod current user potem bi navaden uporabnik imel dovolj pravic. Ce pa je pod hardware pa ma tudi dovolj pravic, da bi nastavitve prebral...

trebalo bi malo pogledat kaj se dogaja odzadaj...

Nikjer od tistih dveh ni. Kar sem do sedaj tko vidu je sam pod Run v registru. Če ta program ugasnem, in zaženem kot admin, mi gumbi delajo prav.
End transmission.

si probal kaksen mail sendat proizvajalcu pa malo zatezit? vcasih to vzge...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Diagnostično orodje za WD

Oddelek: Programska oprema
144447 (4307) clovk
»

0-day varnostna napaka v MS Word (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Varnost
12313013 (9547) MrStein
»

Kako varen je Microsoftov požarni zid? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
535810 (5810) gumby
»

Pomoč z HPT370 UDMA/ATA 100 RAID Controller

Oddelek: Pomoč in nasveti
52300 (2207) Nocko
»

Whitler (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1098279 (6721) zetko

Več podobnih tem