» »

Dell D505 in indikator stanja baterije

Dell D505 in indikator stanja baterije

dejvidlj ::

Nedavno sm si ubodu ta laptop. Vse je ql, edino pri bateriji me moti, da na začetku precej preceni čas trajanja za ca. dobre pol ure. Opazil sem tudi, da se zadnjih 15% bistveno hitreje sprazni kot prvih 85% in sicer se vedno ponavlja isti vzorec: pri 12% direktno pade na 10% in preskoči vmesno stopnjo 11%, potem pa pada do 5% precej nadpovprečno glede na prvih 85%, zadnjih 5% pa se sprazni ca. 3x prehitro glede na povprečje. Poleg tega sem opazil, da disk večkrat povzroča klikajoč zvok, tudi ko je v mirovanju, gre pa za Toshibin disk. To občasno klikanje me niti ne moti, samo glede baterije me pa res zanima, če ima še kdo, ki ima ta računalnik podobne izkušnje z indikatorjem baterije. Aja, baterija je bila prvič polnjena 16 ur in tudi 6 ciklov polnjenja in praznjenja je že šlo skozi, vendar vedno se prazni na enak način. A obstaja kakšen program s katerim omenjeni model laptopa prisiliš v kalibracijo baterije?
Don`t worry, be happy

dejvidlj ::

Malce obujam tole staro temo, ker sem ugotovil, da mi tu nihče še ni nič odgovoril. Sicer sem dobil nekaj odgovorov že na drugem forumu, samo sem še vedno nekoliko v dvomih. Torej na mojem Dell-u se zadnjih 15-30% sprazni bistveno hitreje kot prvih 70-85%, zaradi česar mi tudi indikator baterije preceni pričakovani čas delovanja za ca. 45 minut. Izkušnje, mnenja uporabnikov Dell-ov zaželjena:D .
Don`t worry, be happy

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Baterije prenosnikov

Oddelek: Strojna oprema
425341 (4327) WyattEarp
»

Prenosnik kot stacionar,baterija notr Yes or No ?

243805 (2774) Pyr0Beast
»

Prestigio prenosnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
19517970 (10146) Utk
»

baterija pri prenosnikih

51144 (1034) dejvidlj
»

kako ravnati z baterijo na prenosniku