» »

baterija pri prenosnikih

baterija pri prenosnikih

inuasa ::

Zanima me , aksne so vase izkusnje z trajanjem baterije pri prenosnikih.
Pa tudi, koliko časa ste filali baterijo ko je bil računalnik nov.

Sama imam računalnik Solo note P1556A, kjer naj bi baterija trajala do 5 ur, in ker mi več kot 2 uri ni zneslo, sem jo dala v garancijo in dobila novo. Naročeno mi je blo, naj jo filam nekajkrat (kolikokrat???) po 18 ur, da se baterija resnično napolni.

Zdaj sem to storila že 4 krat, in zdrži (že) tri ure. Kolikratno dolgo polnjenje je potrebno da se baterija napolni?


Hvala za odgovore in uživajte vse!

LP

Inuasa;)

Scorpia ::

Koliko bo baterija zdržala, je odvisno kaj počneš z njim. Koliko ga obremenuješ. Če boš igrala bl zahtevne igre bo se prej spraznil. Če delaš npr. na wordu bo dalj časa delal. oz. skoraj tistih 5 ur.

OwcA ::

Polnil sem dokler se je baterija polnila (večinoma gonilniki kažejo napolnjenost), tistih 18 h ali kolikorkoli že je bolj previdnost kot kaj drugega.
Splača se 3-5 krat novo baterijo povsem sprazniti in napolniti, da pravilno poroča o svoji velikosti in tudi še kasneje (na kakšnih 50 polnilnih ciklov) dodbra sprazniti.
Tistih 5 ur je zelo optimističnih in večinoma pomeni (vsaj) izklopljen Wi-Fi, najmanjša mogoča svetlost, neaktiven disk in optični pogoni, nič priključenih naprav, sistem v prostem teku, ... Koliko je realno pričakovati prav za ta model pa naj pove kakšen srečen lastnik.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

dejvidlj ::

Jaz imam pa en drug problem. Sicer sem to omenil že v enem drugem post-u, samo glede na to da ni nobenega odziva bom poskusil še tu. Torej gre za to, da mi na novem laptopu Dell D505 indikator dokaj nenatančno kaže stanje baterije. Baterija je bila napolnjena in izpraznjena že ca. 10x in tudi prvič se je polnila 16 ur. Nenatančnost se pa kaže v tem, da prvih 80-85% kaže enakomerno linearno padanje napetosti v bateriji(v povprečju recimo 1% vsaki 2-2,5 minuti), zadnjih 15-20% pa se sprazni bistveno hitreje, povprečno v 15 minutah. Pri svojem prejšnjem prenosniku(Gericom) se mi je baterija ves cikel praznila povsem linearno, res pa je, da ni pisalo še časa trajanja v minutah zraven. Zdaj me zanima, če je to za baterije normalno ali bi lahko bila ena od celic v kakšni okvari glede na to da kaže indikator vedno hitrejše praznjenje proti koncu? Hec je, da je baterija povsem nova, če bi bila kakšno leto že stara, bi še razumel, da poroča sistemu o svojem stanju nekoliko manj natančno, za novo pa sem pričakoval bolj natančno poročanje. Ko sem klical na servis, mi je model razložu, da tudi na njegovem Dell D600 zadnjih 30% kaže hitrejše praznjenje kot prvih 70% in naj bi to bilo do neke mere normalno, podobno kot pri telefonih, kjer včasih ena črtica velja za kar 30% baterije. Zanimajo me pa praktične izkušnje lastnikov tega laptopa ali pa tudi kakšne druge znamke... Hvala za odgovore v naprej.
Don`t worry, be happy

OwcA ::

Moj Sony se prazne bolj ali manj linearno (vsaj na oko), če že kaj, malo podcenjuje in zdrži recimo zadnjih 20 % dle. Imaš mogoče kakšen programček za kalibracijo baterije (ako me spomin ne vara je nekoč nekje nekdo neko tako čudo tehnike omenjal ravno v povezavi z Dellom.)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

dejvidlj ::

Program za kalibracijo baterije na mojem modelu laptopa ne obstaja, to so mi potrdili tudi na servisu. Obstaja program za kalibracijo baterije na enem inspironu od Della pa na enem latitude-u, samo za nobenega od novejših modelov ga ni. Verjetno bom laptop nesel kar na servis, da mi pogledajo, če je mogoče kaj narobe z njo, ker programa za testiranje same baterije nimam. Serviser mi je sicer zatrdil, da bodo baterijo zamenjali, če se bo izkazalo, da kar koli ni optimalno, vendar mi je rekel, da zelo verjetno tudi nova baterija ne bo kazala kaj dosti bolj točnih podatkov...
Don`t worry, be happy


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Baterija na prenosniku-naenkrat "hin"

Oddelek: Strojna oprema
122308 (1864) oLi'
»

Windows 7 ubija baterije (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8621462 (16876) nekikr
»

Microsoft: baterije niso problem

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
4813540 (11457) Bor H
»

Baterije v prenosnikih

Oddelek: Strojna oprema
152270 (1917) Pyr0Beast
»

Prevare pri prenosnikih

Oddelek: Strojna oprema
395043 (3826) overlord_tm

Več podobnih tem