» »

Računalnik zunaj noč in dan. Kaj pa vlaga?

Računalnik zunaj noč in dan. Kaj pa vlaga?

Lincolin ::

Pozdravljeni, nekaj me zanima. Ali bi lahko imel v tem letnem času (-10 C* deževni / snežni dnevi in noči) podnevi in ponoči priključen računalnik zunaj vgrajenega v določeno omarco. :P Omarca bi bila brez kakršne koli zaščite. Izdelana bi bila predvsem z "pleha" in zaščitena proti mokroti. Ali je možnost da se pri tem kako poškodoval računalnik in komponente? Kaj pa glede monitorja, ali sploh zdri tolikžno temperaturo?
Mislim pa da bi bil največji problem;( vlaga.
Kaj pa Vi mislite glede tega komentarja?:\

_spirit_ ::

Sem že razmišljal o tem, vendar je to pri meni praktično neizvedljivo. Ti pa ne bi znal povedat kako bi to vplivalo na komponente.

msms ::

Ne bi dobro uplivalo ker je prevelika temperaturna razlika med dnevom in nočjo.
In se ti hitro nabere condenz. Disk je izredno občutljiv na condenz. Druge komponente bi mogoče celo zdržale.

Vesoljc ::

jah, kondenz se ti nabere le, če imaš dotok zraka, torej kroženje.
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Kaufmann ::

Pomoje, da če bi imel ornk prepih(več ventov na ful) nebi prihajalo do kondenza samo disk ne vem če bi delal na tako nizki temperaturi. Jaz tega nebi delal.
ni podatka

pingec ::

Edino če okol omarce našprejaš uno peno izolir pa še v komp pa pol mu bo pomoje še prevroče k pač on tud proizvaja toploto :)
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Zakaj bi pa imel računalnik zuni?

Quikee ::

msms: Kako neumno vprasanje.. valda da ko bo sneg kido da bo hitro lahko skoco pogledat, ce je kaj novega na slo-tech forumu. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Quikee ()

Samo da mu ga nebi ukradli.8-)

Za brat slo tech zuni si lahko privošči wap strani.8-)

Tomay ::

Sem imel zdaj ko je bilo -10°C v avtu čez noč eno kišto. Naslednji dan sem jo peljal do kolega. Kišta je delala b.p., na monitorju se je začel nabirat led, nato pa je monitor crknil. Kišta še sedaj dela b.p.

Torej si nabavi lcd monitor, pa bo delal. >:D

A ste opazli, če imate mobitel na zelo hladnem se pojavi ghosting na zaslonu. 8-O
Voodoo 4Ever

Ja pa kaj še, ne mislim dati LCD zaslona za ven. Bom pa pač naredil posebno omarico in jo nekam vstavil!
Kaj pa če bi namontiral čisto navadno omarco v hladnejšo sobo npr. (zunanja klet, kjer je vse odprto prepiha in vode pa vseeno NI.
L.P. Grega8-O )

blackmumba ::

imam server na neizoliranem podstrešju, kjer je poleti zeloo vroče pozimi pa mrazzzzzzzzz. dela BP imam pa 1 velk ventilator ki skos piha čez kišto

No sej to, samo kako bi se pa izkazalo zunaj je pa prboble že zaradi same vlage. Konec koncev pa tudi ne rabiš kakšnega hlajenja za procesor, saj že vse naredi mati Narava! 8-)

MWMW ::

Razen polet;( ko je vroče ne bi zdržu brez ventilatorja! Al pa bi?:\
//

Mislim da poleti, neb zmogel brez ventilatorja! Odvisno je pa čisto od poletja!
L.P. :D

borutz ::

masino mam jaz na balkonu ze od lanskega marca.
do sedaj nobenega problema pa je bilo vroce pa tud zelo mrzlo.
normalno je kista postavljena na omarico ob steni pa zavil sem jo z peno.stran ob steni je nezavita.nobenega ventilatorja nic samo standard kar je v kisti.

zakaj met zunaj?
zato ker nekateri kot jaz smo v bloku pa po moznosti v isti sobi kot starsi pa nocejo poslusat hrupa ponoci.ce pa hoces kaj vlect dol pa mora bit kista 24/7 prizgana >:D

@borutz imava iste namene! 8-)
Kaj pa sedaj pri tej temperaturi ali vseeno deluje, koliko pa imate ponoči temperature?

cpu - 44 stopinj.
osnovna - 21 stopinj
glede na zunaj kar visoka temperatura.
ocitno mam dobro izolirano :))

@borutz Mi lahko malo bolj natančno opišeš kako imaš izolirano itd. Kje pa izveš temperaturo matične in CPU? Ali si moral kaj dodatno kupiti? Če želiš mi lahko pripneš sliko da si bi stvar malo bolje ogledal. Imam eno zamisel, ker smo glih kak mesec nazaj menjavali hladilnik Gorenje! ;) Tastar hladilnik je itaq za na kosovne odpadke, tako da ga bom predelal in zrihtal v dokaj normalno "omaro", kjer bodo shranjene komponente!:D
Kako pa Vi na to gledate? |O
L.P. Grega

Highlag ::

Če bi bil računalnik ves čas prižgan nebi smelo biti problema z kondenzom, ker so vsi deli segreti. Nihanje temperature in višja vlažnost bi povzročila le oksidacijo kontaktov, pa bi imel zaradi tega verjetno kakšne težave (prej ali slej).
Never trust a computer you can't throw out a window

zdej ce ne vidis slike pa si jo shrani.nimam nic kaj posebej zaprto.
kot vidis je pred kisto skatla od volana ob strani en kos stiroporja in to je to
vmes pa pena (tisto v kaj zavijajo diske ko dobite po posti).zadnja stran in stran ob steni je odprta.samo malo je cez pena zaradi dezja ali snega ce bi prevec postrani neslo :\

ko sem jaz to ven dajal se sploh nisem spraseval ali bo to kaj slabo vplivalo na comp.sem samo prevrtal lukje pa ga gasa >:D

ti kar postavi ven.preden bo crknilo bo par let takrat bo pa itak ze zastarel :P

P.S. temp.sem meril z sisoft sandra tako da ne vem ali je tocna(trenutno cpu-41,plata-19 stopinj)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: borutz ()

Ha hecno, kaj pa glede temerature, si imel kako dodatno strojno opremo ali vse naredi sam program.
Lep Pozdrav!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC na podstrešju? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
526867 (5091) MadMax
»

Kako ohladiti sobo? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15747651 (39699) energetik
»

Delovna temperatura procesorja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
474760 (2902) kitara8
»

Prenosna klima???

Oddelek: Kaj kupiti
4146085 (31814) kobilica
»

A je lahko računalnik zunaj (problem: kondenz)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
413660 (2705) sirotka

Več podobnih tem