Forum » Pomoč in nasveti » nov komp ---> ne dela!
nov komp ---> ne dela!
mcrastur ::
A64 3000+
ASUS A8N SLI Delux
6600 GT
512 MB noname
LC Power 550W
Disk Hitachi na IDE ne SATA
Računalnik ma probleme , da se vsakih 10 min vgasne, čim je pod obremenitvijo ( no... ucasih zdrži tud 2 ure) . Ze ko sem nalagav Windowse mi je to delal. Na servisu bluzijo , da sem v bios-u vgasnil ventilator, pa se v njem nisem bil. Itq se ga pa sploh ne da ! (mam prou?) Oni potem to zrihtajo (kao) ampak ko doma spet probam comp ... guess what - de dela!. Temperature so čist ql (proc. 37 C) in oni se zmer neki o pregrevanju Ce ma kdo to plato naj pove kako ma on nastavitve v bios-u za ventilator and stuff ... plis!
ASUS A8N SLI Delux
6600 GT
512 MB noname
LC Power 550W
Disk Hitachi na IDE ne SATA
Računalnik ma probleme , da se vsakih 10 min vgasne, čim je pod obremenitvijo ( no... ucasih zdrži tud 2 ure) . Ze ko sem nalagav Windowse mi je to delal. Na servisu bluzijo , da sem v bios-u vgasnil ventilator, pa se v njem nisem bil. Itq se ga pa sploh ne da ! (mam prou?) Oni potem to zrihtajo (kao) ampak ko doma spet probam comp ... guess what - de dela!. Temperature so čist ql (proc. 37 C) in oni se zmer neki o pregrevanju Ce ma kdo to plato naj pove kako ma on nastavitve v bios-u za ventilator and stuff ... plis!
budili ::
1. če nimaš kake nalepke probaj odprto kišto lavfat, pa kak sobni ventilator če imaš
je pa zima, pa okno odpri in shladi sobo
tko boš videl, da ni zaradi pregrevanja kakega chipseta, grafe...
2.kak prog za voltažo naloži, ki lahko log zapisuje, tko da vidiš kaj se dogaja z napetostmi
da ni plata krivec
3.premala napetost kakega dela, mogoče rama, posledična nestabilnost pri max obremenitvah
4. lahko gremo v nedogled
99. nekaj je zanić
kar ni nič novega
je pa zima, pa okno odpri in shladi sobo
tko boš videl, da ni zaradi pregrevanja kakega chipseta, grafe...
2.kak prog za voltažo naloži, ki lahko log zapisuje, tko da vidiš kaj se dogaja z napetostmi
da ni plata krivec
3.premala napetost kakega dela, mogoče rama, posledična nestabilnost pri max obremenitvah
4. lahko gremo v nedogled
99. nekaj je zanić
kar ni nič novega
ok... bom to probaval
naj mi samo nekdo pove ce se da v BIOS-i ugasnit ventilator na CPU-ju ?
ker to mi skus uni govorijo da jst delam
naj mi samo nekdo pove ce se da v BIOS-i ugasnit ventilator na CPU-ju ?
ker to mi skus uni govorijo da jst delam
eh ... niste resni
ma dons je zdrzu cel dan da ni crknu... pol pa instaleram bogi prog. Mother Board Monitor 5 (sicer to plato sploh ne podpira.. sem ugotovu) in comp crkne ... ko da bi nevem kaj obdeloval . Prižge se že ob vtiku napajalnega kabla v utičnico , ampak slike ni na monitorju.
Upam da se bo jutri prižgau spet "normalno" , kot dosedaj po takem crkovanju.
ma dons je zdrzu cel dan da ni crknu... pol pa instaleram bogi prog. Mother Board Monitor 5 (sicer to plato sploh ne podpira.. sem ugotovu) in comp crkne ... ko da bi nevem kaj obdeloval . Prižge se že ob vtiku napajalnega kabla v utičnico , ampak slike ni na monitorju.
Upam da se bo jutri prižgau spet "normalno" , kot dosedaj po takem crkovanju.
OldSkul ::
Jaz imam samo 450W napajalnik, pa mi dela brez problema. Imam pa enako konfiguracijo s to razliko, da imam 1GB rama.
MKrmec ::
Ti to nes nazaj na servis pa nej ti oni popravjo pa nej ga se stestirajo. Ce dobis nazaj in ti se zmer crkuje ZAHTEVI svoj dnar nazaj!!
Aja pa se to kje si ga pa kupu
Aja pa se to kje si ga pa kupu
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MKrmec ()
boych ::
Mel pred časom čist podobne probleme z novim compom, ki mi ga je prinesel kolega, da mu naložim winse in nekaj špilov!
Winse sem sicer naložil normalno nisem pa mogel instalirati eno par igerc, ki sem jih skopiral na HDD. Čez dva dni me tip kliče, da ne gre nobena igrica zagnati. Grem pogledat in kar neke napake vun meče.Poskusim odinstalirat eno igrco pa se kar resetira. Poberem comp ga odnesem domov ponovno sformatiram in ko začnejo winsi svoje datoteke gor kopirat se ustavi in javi neko napako. Poskusim ponovno isto. Napaka: novi HDD je bil zanič!
Winse sem sicer naložil normalno nisem pa mogel instalirati eno par igerc, ki sem jih skopiral na HDD. Čez dva dni me tip kliče, da ne gre nobena igrica zagnati. Grem pogledat in kar neke napake vun meče.Poskusim odinstalirat eno igrco pa se kar resetira. Poberem comp ga odnesem domov ponovno sformatiram in ko začnejo winsi svoje datoteke gor kopirat se ustavi in javi neko napako. Poskusim ponovno isto. Napaka: novi HDD je bil zanič!
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD
Eh to ne more bit disk kriv če kar crkne in pol se nič ne pokaže na ekranu
ce bi bil, se bootat nebi mogu... drgac pa sm opazu da v bios-i kjer prikazuje RPM(obrate na minuto) od ventilatojra na CPU-ju je enkrat 0 RPM, 1300, 2400, včasih tud 8000.
No... v načrtu mam da mi prvo tist mojstrski serviser pokaže kako sem ugasnil CPU ventilator v bios-u .
Ce dobis nazaj in ti se zmer crkuje ZAHTEVI svoj dnar nazaj!!
8 dni je ze mimo , ampak bom vseeno težil ...
Trgovina je pa JAE.
ce bi bil, se bootat nebi mogu... drgac pa sm opazu da v bios-i kjer prikazuje RPM(obrate na minuto) od ventilatojra na CPU-ju je enkrat 0 RPM, 1300, 2400, včasih tud 8000.
No... v načrtu mam da mi prvo tist mojstrski serviser pokaže kako sem ugasnil CPU ventilator v bios-u .
Ce dobis nazaj in ti se zmer crkuje ZAHTEVI svoj dnar nazaj!!
8 dni je ze mimo , ampak bom vseeno težil ...
Trgovina je pa JAE.
Markiz ::
Kaj pa če bo probov utaknt ventilator u drug utič na plati a?
ali pa vsaj POGLEDATI če se vrti
ali pa vsaj POGLEDATI če se vrti
Romčy ::
Ej sem imel popolnoma iste probleme z MSI Sli plato, ki me je zajebavalo že ko sem nalagal winse. Ko sem po restartu vtaknu kabel se je kar prižgal. In sem ugotovu da me je zajebaval sicer kvaliteten ram, tvoj je praviš no name. Poglej v biosu nastavitve rama in dej vse na auto . V glavnem ne imet nič na višje kot je lahko. Te plate imajo ful nastavitev za rame, no vsaj msi. Ko sem to zrihtal dela ko urca. Malo se poigraj z tem.
Climber ::
Ko sem jest enmu prjatlu popravlu comp, mi je tu kar resetiral, al pa ko sem winse nalagal je enkrat vmes šteknl enkrat ne pa take.
RAM je bil zanič.
Je pa možn tud napajalnik
RAM je bil zanič.
Je pa možn tud napajalnik
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Climber ()
alsl ::
Meni se je tudi nov računalnik sam izklapljaj, prvo vsakih nekaj ur, nato pa vedno pogosteje. Defektna je bila osnovna plošča
Hux ::
Jaz mam podoben komp. Hm cudno to res cuje se kot da stroma sfali. Oba konektora treba met na plati 20pin in 4 pin ampak ce tega nebi mel tak nebi niti bootal. Zdaj poglej ce ti napetosti nihajo te je napajalnik kurc.
Instaliraj oni program na CDju Asus Probe. Lahko vse monitoras napetosti, ventilatorje in temperature.
Zarad ramov tudi lahko frizne al pa kr restarta. Ce nimas pusti rame na autotimingom.
Kiri pa so ti noname rami neke specifikacije ziher majo. So na Asusovi tabeli kompatibilnih ramov?
Instaliraj oni program na CDju Asus Probe. Lahko vse monitoras napetosti, ventilatorje in temperature.
Zarad ramov tudi lahko frizne al pa kr restarta. Ce nimas pusti rame na autotimingom.
Kiri pa so ti noname rami neke specifikacije ziher majo. So na Asusovi tabeli kompatibilnih ramov?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hux ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se po zagonu ugasne (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 10118 (7207) | BivšiUser2 |
» | PC se po par sekundah starta nepričakovano ugasneOddelek: Strojna oprema | 3107 (2369) | suhi |
» | Računalnik se ne zaženeOddelek: Pomoč in nasveti | 5780 (5241) | CyberAD |
» | razlike v voltaži... (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4691 (3555) | Pyr0Beast |
» | Navijanje e4300 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Navijanje | 20677 (9560) | ZaLoMaT |