» »

e-revija Reville - Cadillac med e-revijami, na ogled prva - demo številka!

e-revija Reville - Cadillac med e-revijami, na ogled prva - demo številka!

PALOMINO ::

Poglejte, preberite, povejte, vesel bi bil Vašega cenjenega mnenja.

www.reville.info


Gre za okrnjeno prvo izdajo, ki jo lahko poimenujem tudi demo izdaja.
V pripravi je 2. oz. 1. uradna cifra v kateri boste lahko prebrali še več. Vsi članki bodo objektivni in brez dlake na jeziku, v pripravi pa je tudi nagradna igra.

Hvala vsem za mnenje in obisk.

[STASI:popravil sem link]
  • spremenilo: STASI ()

msms ::

Na firefoxu ne dela napiše: Not Found
The requested URL /script/forum/www.reville.info was not found on this server.

Alexius Heristalski ::

Ne dela. Tega Cadillaca bo treba peljat na servis.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

msms ::

Ja morate razumet saj to je demo izdaja.:)

WhiteWolf ::

Zadeva dela, sam je dal napacen link.

KLIK
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"

Alexius Heristalski ::

Ups, sploh nisem pogledal, kateri link je dal, sem samo kliknil. Če bi odtipkal www.reville.info, bi delalo oz. dejansko dela.
Mimogrede. zakaj piše internet z veliko?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

jetam ::

1. Kaj za vraga pomeni ime (je to morda kakšnen nov anglizem, ki naj bi označeval ... kaj pravzaprav)?
2. Se še več tipografij ni dalo uporabiti?
3. V čem je drugačnost in prepoznavnost, ker meni se je nekako izmuznilo oboje?
4. itn.
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

sketch ::

Amatersko... posebej če damo skupaj kruto realnost in prenapihnjeno oglaševanje o "cadillacu med računalniškimi revijami". Enako kot ena revija nekaj časa nazaj, ki se je oglaševala kot "prva računalniška revija v slo. za samo 200 sit" - kot prvo, revija, ki za prednost navaja svojo ceno, je obsojena na propad; kot drugo, kako je lahko revija, ki ni v stiku z realnostjo in se ima za "prvo" (kaj pa moj mikro, monitor, joker, še megazin no...) ali pa "najboljšo" (cadillac, anyone?) sploh objektivna?

Sploh nisem impresioniran.

lp
b.
Adapt and overcome.

PALOMINO ::

Super. V bistvu je taka kritika bolj dobrodošla kot ne.

Naj odgovorim na zastavljena vprašanja.
- Reville izhaja iz Deville. To pa je popularen Cadillac-ov model.
- Drugačnost in prepoznavnost? Ste morda prebrali kakšen članek? Ali samo pregledali slikce? Hec je v tem (pri člankih, kjer se opisuje hardware), da se bomo bolj ali manj ognili vseh specifikacij, na katere večina od vas daje največji pomen. In se posvetili goli uporabnosti zadeve oz. vam bomo produkt predstavili z drugačnega zornega kota. Npr. 8ms odzivni čas pri LCD monitorjih VS. 25ms odzivni čas. Za večino od vas je po "default-u" boljši tisti, ki ima 8ms. Pa je to res?

Kakorkoli že, pisci člankov se le-teh lotevajo brez dlake na jeziku, saj imajo izdelke, ki jih opisujejo bodisi v svoji lasti bodisi na več-dnevnem testu. Lahko pa tudi, da so jih imeli v lasti nekaj časa nazaj. Na to temo priča tekst o LCD projektorjih.

V kolikor je tema glasba. Ste morda že kje brali o bluesu, zydecu, cajunu, bluegrassu, country-ju, rock'n'roll-u. Zopet, večina od vas niti ne pozna vseh teh zvrsti. Ta del revije je rezerviran za recenzije koncertov (na katerih je/smo eden ali več od nas bil/bili), plošč, filmov...

Kot ste morda opazili, oglaševalcev nimamo. Nekaj po naši krivdi, nekaj pa zaradi skepčnosti podjetji o oglaševanju v novih medijih. Zagotavljamo vam lahko samo to, da boste pri prebiranju člankov odnesli nabor informacij, ki si jih druge revije ne morejo privoščiti - da bi kritizirali vse-v-prek.

Amaterstvo? sami članki ali kaj drugega - design revije? Revija je brezplačna. Potemtakem denarnica ne trpi. Objavljena je na netu. Tako da je dostopna komurkoli, kadarkoli. Če le imate dostop do interneta. Sploh pa se ne kosamo z ostalimi revijami na slovenskem trgu, kjer vsaka izmed njih dobro pokriva svoje področje. Nam edino ni všeč cena teh revij.

Toliko zaenkrat. Me pa veseli, da ste si revijo vsaj bežno pogledali. Predvidoma 1.aprila (in to ni hec) štartamo z novo številko. Nekoliko bolj obsežno.

Pa še kakšno kritiko! Hvala.

Daedalus ::

Nisem najbolj prepričan, kolko mata skupnega objektivnost in kritiziranje vse povprek... Verjetno ne kaj dosti. In tudi oglaševalcev pri takem pristopu ne bo kaj dosti. Kaj se pa tiče testov opreme - testira se tisto, kar je trenutno aktualnega, pri čemer res ni pomembno, da je pisec lastnik opreme, ki se testira (je celo nezaželjeno, ker trpi objektivnost po načelu vsak svojega konja hvali). Call me weird, samo meni se zdi, da specifikacije niso stvar, ki bi se jih lahko mirno ignoriralo. Mnenje o uporabnosti zna biti precej manj objektivno, kot pa specifikacije nekega izdelka. Lahko pa recimo (v primerih, ko je to možno) z meritvami dokažeš odstopanja. Ajde, bo dosti zaenkrat...

p.s. - v članku o projektorjih ne piše kaj dosti uporabnega. Edino če šteješ za uporabno opisovanje sprehajanja po BTC-ju in čudenju "neukim prebivalcem Slovenije":\
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

root987 ::

To da uporabljate bolj slengovski jezik mi ni niti najmanj všeč. Morda izpade pri komu kul, ampak ne pri meni.

Pa tudi cela stran nakladanja "zato da bi na jasen in hiter način pokazal" bralcem prednosti LCD monitorjev, je več kot odveč.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Brane2 ::

Mei je vse skupaj videti kot igra z grafičnim orodjem. Če je bil tako mišljen, potem O.K.

Drugače pa, če bi kaj takega dobil v roke v papirni obliki, potem bi imel naslednje pripombe:

- stvar je, vsaj za moje pojme videti oblikovno povsem zgubljena. Rabil sem recimo 15 sekund da sem dojel, da na naslovnici recimo ni rep letala ampak kos avta.

- od enajstih strani je vsaka stran drugače oblikovana, dostikrat z nekim "globjim" pomenom, tako kot naslovnica. Kar ne veš kako bi se je lotil. Mogoče je pa članek mišljen kot uganka z globjim pomenom ? V glavnem, vse te oblikovne kolobocije totalka preglasijo vsebino in vse skupaj je zaradi tega še toliko težje prebavljivo.

- vsebine ni. Bittorent je bil denimo 10E6 krat obdelan, nazadnje verjento v mikijevem zabavniku. Kje je fora obdelave te teme na nivoju nedeljskega dnevnika ? Kje je uporabnost članka o projektorjih ? Tisti stvari ne moreš reči test, ne povzetek stanja na trgu pri nas. Bolj kakemu navdušenju ob nakupu v stilu- dobl sem projektor, ki je najboljši v vesolju, čeprav je to moj prvi model in čeprav drugih niti nisem kaj dosti gledal.

- kaj je tema te revije ? Blog življenja glavnega urednika ? Ob branju tega se počutim nekako kot pes pri kosilu gospodarja, ko samo čaka, kaj mu bo lastnik vrgel z mize...

No to je smao IMHO.Bil bi vesel če bi bilo to že v prodaji in bi se prodajalo dobro, ke rbi to pomenilo da moj marketing šepa BISTVENO bolj kot si mislim. Vem, da sem včasih kugla za delo s strankami a predstavljam si, da je to zaradi mojih principov (boli me *urac za določen profil strank), uspeh tegale v taki obliki bi mi pa jasno pokazal, da mi manjka poglavje ali pet pri marketingu...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

- aja, pa sleng se mi zdi odvraten. Mogoče bi ga lažje prenesel od nekoga, ki b praviloma pisal v kknjižni slovenščini in bi se mu enkrat letno utrgalo, tako pa ne. Tudi nekako ne paše v ta sklop. Pa tudi vsaj meni stilsko ne zveni kul.

- domislice v takstu so bedne. V "določeni trgovini, ker kupovati drugje bi bilo potratno" itd itd vsaj meni ne zažgejo. Prej obratno. Silijo me stran s ceste na mentalno bližnjico skozi težko prehodne gozdove brez efekta s precej gnjavaže in zgubljenega časa.
On the journey of life, I chose the psycho path.

username ::

Sama revija (tisto, kar ponudiš v pdf. obliki) je tako-tako... Nekateri deli so zadovoljivo oblikovani, nekateri manj (še najslabša je ravno naslovnica). Kot celota pa ne deluje zelo enotno, to je velik problem. Oblikovanje ni dovolj konsistentno.

Slog pisanja pa res ni ustrezen. Kljub oblikovalskim pomanjkljivostim vendarle zgleda, da je bil vsaj namen delati kolikor toliko resno revijo. K temu paše vsaj približno knjižni jezik.

Vse skupaj me spominja na en punk-rock fanzin, ki ga je delal moj sošolec iz srednje šole pred 10 leti, pa še on je bolje uspel. Tvoje oblikovanje je sicer mestoma boljše (ampak je nekonsistentno, zato spet izgubi pike), je pa vsebine veliko manj...

Predvsem pa, to naj bi bila E-revija (poudarek na e). Ne vem, kaj si kdo pod tistim "e-" predstavlja, jaz si predstavljam da je elektronska oziroma spletna. Osnovna webstran je oblikovana porazno (majhne črke na črtanem ozadju - težko berljivo), pa slaba je tudi sama ideja, da je treba do vsebine priti preko pdf datotek - zakaj ni vsebina dostopna direktno?

Back to the drawing board!

Res, daj preberi si kakšno stvar o oblikovanju. Če drugega ne, vsaj Web Style Guide, kjer so nekateri nasveti univerzalni za web in tiskane publikacije...
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

PALOMINO ::

Pa smo jo dočakali, drugo cifro.

Poglejte, morda kaj preberite in skritizirajte.

Hvala.


aja, saj res: www.reville.info

Daedalus ::

Resno vam svetujem da nehate z nepotrebnim (in neposrečenim) duhovičenjem in spravite vsebino na nivo. Kvantitetno in kvalitetno. Ker članek o LCD projektorjih ne pove praktično ničesar pametnega - tisti izračun stroškov je pač tako-tako. Napačen pristop all the way. Veliko nakladanja, nič povedanega. Ampak res nič. In tako, v opozorilo - objavljanje naslovov znanih warez strani vam bo zgolj nakopalo kako teženje pristojnih organov za vrat, nič drugega. Kaj ste ostalega povedali o delovanju bittorrent omrežij? Nič.

Zdaj pa nazaj pisat in upam, da naslednja številka ne bo tako slaba. Če ne boste zaradi mnenj, podobnih mojim, prej obupali>:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

BigWhale ::

Cemu pdf? Jaz ga niti odprl nisem, zakaj? Nevem, ker mi je repulziven.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Revija Joker ne bo izsla avgusta (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Igre
1153198789 (109895) opeter
»

E-revija

Oddelek: Izdelava spletišč
173515 (1861) bosmla

Revija JOKEr --> Kritika (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13016478 (12839) OwcA
»

Projektor

Oddelek: Kaj kupiti
91258 (1120) Fizikalko
»

nasvet g. Marjanu Kodelji in reviji MOJ MIKRO (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
626429 (4906) BigWhale

Več podobnih tem