» »

Linux namestitev

Linux namestitev

JaaZoo ::

Imel sem že kar nekaj distribucij linux-a in sem vse instaliral brez problema, sedaj pa sem po dolgem času hotel naložiti novo distribucijo a se mi pojavi problem in sicer:

Unable to allign partition properly.This probably means that another partitioning tool generated an incorrect partition table, because it didn`t have the correct BIOS geometry. It is safe to ignore but ignoring may cause problems with some boot loaders.

Ker sem tudi pri prejšnjih različicah imel najprej naložene windowse xp sem tudi sedaj naredil tako in potem pri instalaciji kliknil na "prezri!"
Po instalaciji je disk zgledal kot da bi bili naloženi samo linuxi, torej ena particija (prej so bile 3 za win in 1 za linux), torej sem poskusil še enkrat tokrat sem izbral naslednjo možnost in sicer "prekliči", ampak je bil rezultat isti.Windowsov ni bilo mogoče zagnati, razlika je bila le ta da je disk ostal tako razdeljen kot prej torej sem naredil fdisk /mbr in tako tudi pustil. Sedaj ne vem kako naj naložim kakšno distribucijo brez teh problemov.

Poskusil pa sem Pingo2, Pingo3, FC2, pri vseh javi problem ki je zgoraj opisan. Sedaj mi je sicer uspelo naložiti Mandrake Linux 10 brez problema ampak ostalih distribucij pa še vedno ne morem

christooss ::

Naredi grub disketo pa potem poiskusi priti v win
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Linux] namestitev (črn ekran)

Oddelek: Operacijski sistemi
431830 (1284) Makkaba
»

Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi] (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Operacijski sistemi
190295350 (23007) Skrat
»

ntfs in linux? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1006483 (5027) SkIDiver
»

Iz Linuxa v Windows -> MBR (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
624239 (3574) WarMaker
»

Linux-par vprašanj

Oddelek: Operacijski sistemi
191127 (914) leinad

Več podobnih tem