Forum » Omrežja in internet » Pridobitev študentskega ADSL paketa
Pridobitev študentskega ADSL paketa
Brainstorm ::
Hi!
Kakšna je najbolš varianta oz. ali je sploh, da si uredim študenstski adsl priključek?
Ne hodim več v šolo, varianta da se še enkrat upišem na študij pa odpade.
1. Da napišem kot lastnika priključka adsl svojo punco ki živi pri meni
vendar ne v skupnem gospodinjstvu se ne piše kot jst in ni študentka
vendar lahko uveljavlja svojega brata ki hodi v šolo.
2. Ali da napišem kot lastnika sebe in uveljavljam status od puncinega
brata ki še ni polnoleten in ga napišem kao da živi pr men, ali čist
kej tretjega.
Kok so kaj pri siolu pedantni glede teh zadev, ali moraš dostavit tudi
potrdilo o skupnem gospodinjstvu če se punca ne piše enako oz. če nista
poročena?
Thanks!
Kakšna je najbolš varianta oz. ali je sploh, da si uredim študenstski adsl priključek?
Ne hodim več v šolo, varianta da se še enkrat upišem na študij pa odpade.
1. Da napišem kot lastnika priključka adsl svojo punco ki živi pri meni
vendar ne v skupnem gospodinjstvu se ne piše kot jst in ni študentka
vendar lahko uveljavlja svojega brata ki hodi v šolo.
2. Ali da napišem kot lastnika sebe in uveljavljam status od puncinega
brata ki še ni polnoleten in ga napišem kao da živi pr men, ali čist
kej tretjega.
Kok so kaj pri siolu pedantni glede teh zadev, ali moraš dostavit tudi
potrdilo o skupnem gospodinjstvu če se punca ne piše enako oz. če nista
poročena?
Thanks!
- spremenilo: Brainstorm ()
Magician ::
Jaz ti lahko povem, da sem isto poskušal kot ti. Pa mi nažalost nič ni uspelo, tko da pač plačujem 2.100 več.
Neki so težili, da ne more biti na drugi priimek naročnik ADSL-a. To sem mislil, ker sem prav tako hotel punco spravit v igro.
No če ti bo kaj uspelo se priporočam za informacije.
Neki so težili, da ne more biti na drugi priimek naročnik ADSL-a. To sem mislil, ker sem prav tako hotel punco spravit v igro.
No če ti bo kaj uspelo se priporočam za informacije.
Prjatu ::
Ko sem se jaz zanimal, je bilo takole:
vseeno kdo je lastnik priključka, le-ta napiše odstopno izjavo oz. prenos lastništva, potem pa adsl vzame tisti ki ima status
vseeno kdo je lastnik priključka, le-ta napiše odstopno izjavo oz. prenos lastništva, potem pa adsl vzame tisti ki ima status
Something else is controlling me!
fahrenGONE ::
Glavno je , da tisti na katerega je pisan ADSL prilozi dokaz o tem. Fizicni naslov nima pomena. Prenos iz ene lokacije na drugo pa se placa, tam nekje 150k sit.
Adsl je zdej pisan na mene, to se pravi da morem nardit prenos lastništva na punco. Sam problem je ta da nima stalnega naslova pri men in tut se ne piše tako kot jst.
Se prav da napišem na pogodbo kao da živi na mojem naslovu in potem ona uveljavlja bratov dijaški status. To je logično sam men so rekli na siolu da rabim od nje potrdilo o skupnem gospodinjstvu drugače to ne bo šlo skoz, tega pa seveda nimam.
Ali čem lastništvo kr na njenga brata prenest, sam mislim da to itak ne gre ker je še ne polnoleten pa še manj smiselno je kot taprva varianta da punca živi pr men in je lastnica adsla.
Se prav da napišem na pogodbo kao da živi na mojem naslovu in potem ona uveljavlja bratov dijaški status. To je logično sam men so rekli na siolu da rabim od nje potrdilo o skupnem gospodinjstvu drugače to ne bo šlo skoz, tega pa seveda nimam.
Ali čem lastništvo kr na njenga brata prenest, sam mislim da to itak ne gre ker je še ne polnoleten pa še manj smiselno je kot taprva varianta da punca živi pr men in je lastnica adsla.
Keyser Soze ::
Pa prenos na drugo lokacijo je mišljeno, če se preseliš in bi rad priključek s sabo.
Drugače pa, ti si lastnik ISDN linije in s podpisom izjave(ne spomnim se kako se že imenuje, je v sklopu pogodbe za ADSL) dovoliš puncinem bratu, da na tvojem ISDN priključku izgradi ADSL priključek. Ni pomemben ne priimek ne ime, ne stalno bivališče, ne datum rojstva, ne številka tvojih spodnjih gat...
P.S.: Lastnik ADSL bo on, zato bodo tudi računi na njegovo ime, ampak naslov, kamor se pošilja račun se pa pač lahko spremeni na tvojega.
Drugače pa, ti si lastnik ISDN linije in s podpisom izjave(ne spomnim se kako se že imenuje, je v sklopu pogodbe za ADSL) dovoliš puncinem bratu, da na tvojem ISDN priključku izgradi ADSL priključek. Ni pomemben ne priimek ne ime, ne stalno bivališče, ne datum rojstva, ne številka tvojih spodnjih gat...
P.S.: Lastnik ADSL bo on, zato bodo tudi računi na njegovo ime, ampak naslov, kamor se pošilja račun se pa pač lahko spremeni na tvojega.
Keyser Soze se sploh ne strinjam s tvojo ugotovitvijo !!!
Tako kot si ti napisal je luknja pri pridobivanju ADSL paketa ( kar je pa SIOL zagotovi ni spregledal oz. naredil ), potem bi vsak imel študentski/dijaški paket.
ADSL paket ne moreš pisati kar na eno tretjo osebo z izjavo nosilca ISDN, da le-ta tretja oseba tam stanuje....Prvo kar je se ne piše isto, drugo je da sploh ne stanuje na tem naslovu, tretje pa pa nima "skoraj" nič zveze z nosilcem ISDN.
Tako kot si ti napisal je luknja pri pridobivanju ADSL paketa ( kar je pa SIOL zagotovi ni spregledal oz. naredil ), potem bi vsak imel študentski/dijaški paket.
ADSL paket ne moreš pisati kar na eno tretjo osebo z izjavo nosilca ISDN, da le-ta tretja oseba tam stanuje....Prvo kar je se ne piše isto, drugo je da sploh ne stanuje na tem naslovu, tretje pa pa nima "skoraj" nič zveze z nosilcem ISDN.
Vidim da niste nekako enotnega mnenja.
Kaj pa ta varianta da sta na istem naslovu dve družini ki se različno pišeta, ena z isdn priklučkom in druga sploh brez tel. linije oz. ji je eno številko odtopila prva družina.
In ta družina ki je brez telefona bi rada izgradila adsl priključek na isdn priključku od taprve družine. A je to možno oziroma ali se more lastnik ADSL priključka enako pisat kakor lastnik isdn linije ali je pomembno samo to da sta oba na istem naslovu?
Kaj pa ta varianta da sta na istem naslovu dve družini ki se različno pišeta, ena z isdn priklučkom in druga sploh brez tel. linije oz. ji je eno številko odtopila prva družina.
In ta družina ki je brez telefona bi rada izgradila adsl priključek na isdn priključku od taprve družine. A je to možno oziroma ali se more lastnik ADSL priključka enako pisat kakor lastnik isdn linije ali je pomembno samo to da sta oba na istem naslovu?
Brainstorm.
Prvo kar je mislim, da je to stvar posameznika če da nekdo eno linijo ISDN drugemu uporabniku in to Telekom oz. SIOL sploh ne zanima, kaj delaš ti z številkami.
Jaz bi rekel, da je tvoj odgovor še vedno NE ne bo slo tkole dobit cnej paket.
Lahko se pa za foro priključil SIOL forumu pa tam povprasas njihovega moderatorja kako zadeve točno stojijo, glede tega.
Potem pa seveda obvesti.
Prvo kar je mislim, da je to stvar posameznika če da nekdo eno linijo ISDN drugemu uporabniku in to Telekom oz. SIOL sploh ne zanima, kaj delaš ti z številkami.
Jaz bi rekel, da je tvoj odgovor še vedno NE ne bo slo tkole dobit cnej paket.
Lahko se pa za foro priključil SIOL forumu pa tam povprasas njihovega moderatorja kako zadeve točno stojijo, glede tega.
Potem pa seveda obvesti.
AlienGT ::
Kaj pa tale razmislek. Pri vas doma ima sobo v najemu študent tapata (brat tvoje sestre), kateri bi rad izkoristil ADSL priključnino za študente, ti mu pa kot dober gostitelj to omogočiš, s tem da naj stroške plačuje sam (račun se bo glasil na njega). Bi to šlo za Siolovce?
Važno je da se dela, pa četudi škoda.
spitavc ::
Seveda je možno samo lastnik števike mora podpisati izjavo, da dovoljuje temu in temu uporabo njegovega priključka za ADSL.
urbybaby ::
Jst mam ADSL pisan na punco ki študira in živi na drugem naslovu. Poslat jim moraš neki obrazec za prenos lastništva in to je to.
Dman ::
Ne preveč razglabljat, ker gre pri tem za SIOL in TELEKOM in ne za neke zakonske omejitve. Privatna podjetja z interesom po zaslužku ne komplicirajo preveč.
Možno je, da ti služba plačuje ADSL doma (recimo za delo na domu) pa nima istega priimka niti naslova niti ni sorodstveno povezana niti ni tvoja punca...
Podobno, če je nekdo najemnik za kratek čas. Potem je naročnik ISDN lastnik stanovanja (no, dopuščam, da je drugače, ampak pri kratkih najmenik razmerjih bo tako najceneje) in si potem najemnik zaželi ADSL. Ne vem, zakaj bi bilo potrebno preveč komplirati.
Če pa SIOL komplicira in se motim, potem pa kar naj, pa naj se potem ne čudijo, da še vedno niso prodali dovolj ISDN priključkov...
Možno je, da ti služba plačuje ADSL doma (recimo za delo na domu) pa nima istega priimka niti naslova niti ni sorodstveno povezana niti ni tvoja punca...
Podobno, če je nekdo najemnik za kratek čas. Potem je naročnik ISDN lastnik stanovanja (no, dopuščam, da je drugače, ampak pri kratkih najmenik razmerjih bo tako najceneje) in si potem najemnik zaželi ADSL. Ne vem, zakaj bi bilo potrebno preveč komplirati.
Če pa SIOL komplicira in se motim, potem pa kar naj, pa naj se potem ne čudijo, da še vedno niso prodali dovolj ISDN priključkov...
gregy ::
Doma imam študentski ADSl .. račun na moje ime in pa sinovo potrdilo o šolanju .. osnovna šola .. brez problema ..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ADSL brez ISDNja ???Oddelek: Omrežja in internet | 3117 (1788) | shock |
» | ISDN + ADSLOddelek: Omrežja in internet | 2012 (1326) | Mavrik |
» | Kabelski internet cenejši kot ADSL (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 10120 (7802) | flipflop |
» | Študentski ADSLOddelek: Omrežja in internet | 3540 (1847) | pivmik |
» | Še malo SiOLaOddelek: Novice / Omrežja / internet | 2849 (2849) | daylight |