» »

Problemi z DV kamero Panasonic NV-GS15

Problemi z DV kamero Panasonic NV-GS15

ponky ::

Danes sem dobil čisto novo kamero,ki pa je nikakor ne morem pripraviti do tega,da bi lahko iz nje dobil video zapis,ne v takšni ne v drugačni obliki-razen preko kabla na TV.Ko sem instaliral driverje,pa programje,ki je bilo zraven,je bil prvi šok,da ne more instalirati Webcam na moj OS-Win2k SP4.Kot drugo mi je po dolgem mučenju z navodili in poiskusi uspelo spraviti dol slike,ki so bile zapisani tako na traku kot na kartici.Ampak glavni problem ostaja.Po zagonu programa DV Studio 3.1,ki je bil priložen,nekaj išče,da celo kaseto skoz,potem pa napiše,da ni našel oz.neko napako.Vse software-ske tipke delujejo preko USB brez problemov...kar je najbolj pomembno,posnetka ni.Probal sem tudi preko firewire-a,pa tam sploh ne gre nič,napiše,da DV naprave sploh ni.V navodilih sem potem zasledil,da naj bi se to uporabljalo v navezi z enim od DV editorjev.OK,ampak še mi ni jasno,zakaj preko USB ne gre slika dol?Jaz sem že čisto obupal...A je kateri lastnik omenjene kamere toliko dober,da mi priskoči na pomoč?

CaqKa ::

ponky ::

In kar je o teh modelih kamer napisanega na slo-tech-u,sem že vse prebral,pa še tuje forume,pa ne pridem do pametne rešitve.O tem nisem našel nobenega podatka.

CaqKa ::

jaz pravim, xp in firewire pa more delat.
nesi k kolegu ker verjamem da s kamero ni nič narobe :)

kdaj si nazadnje inštaliral winse
?

Tomay ::

Tudi meni ni uspelo uporabljati priloženega programa z nv-gs15. Z virtualdub sem imel veliko dropped framov, zato sem na koncu poizkusil z adobe premiere, in je delalo b.p. (preko firewire).

Usb pa uporabljam samo za slike s kartice dol jemat.

BTW nekje v navodilih sem zasledil, da moraš najprej namestit gonilnike za usb, še preden prvič priklopiš kamero. Na winxp jih ni potrebno, dela tudi brez.
Voodoo 4Ever

ponky ::

Probal sem čuda,a zaradi ene kamere,za katero mi čisto takoj ne uspe,pa res ne bom menjaval sistema.Sistem je bil nazadnje na novo naložen pred kakšnim mesecem,je pa res,da je gor čuda programov in drugih zadev,ki bi lahko nagajale.Imam tudi TV-tuner,ki bi lahko kaj zafrkaval.Ta kolega,o katerem sem govoril,mi je predlagal,naj dam gor Pinnacle Studio9 in bi vsaj preko firewire moralo delati.Ampak ko priklopim na firewire,se ne zgodi čisto nič.Firewire kartica deluje,saj ne javlja nobene napake in sem jo instaliral danes čisto novo.To,da delajo določene aplikacije samo na Xp-jih in še to menda samo na SP1,to je zares en shit.Če grem na Xp-je,mi mreža ne bo delala niti približno tako,da o problemih s skenerjem in še čim niti ne govorim.Sem že leta pristaš Win2k,žal.

Konec kncev zna biti napaka na PC-ju,lahko pa je tudi kakšen od tistih programčkov potreben registracije,da se vse funkcije s tem odblokirajo...to moram še preveriti...

Kakorkoli,če je še kdo,ki mi bi o zadevi predlagal kakšno dobro rešitev,bom zelo vesel....

CaqKa ::

ko boš imel kamero priklopleno preko firewire in probaj kaj presnet s pomočjo programčka dv_io.
o tvojih nevmesnih izjavah o xpjih pa nebi tukaj.
niti se mi več ne ljubi ubadat s tistimi, ki mi tako želijo dokazat superiornost w2k nad xpji..
navsezadnje so w2k še vedno bolj serversko usmerjeni xpji pa bolj multimedijkso..

ponky ::

probal sem poiskati ta programček,pa ga nikjer ne najdem,vsaj takega brezplačnega ne.Sem pa probal instalirati pinnacle studio 9 in hvalabou zadeva dela.Webcam je sicer po starem,se ne da uporabljati,ker ni driverja.Najlepša hvala za pomoč.

rfmw ::

tudi sam sem 14-dnevni lastnik nv-gs15. Imam W2k+SP4 in firewire je delal iz prve:D
od 40 minut videa, sem imel 1 dropped frame. Uporabljam Adobe Premiere 6.5.

Skratka win2k sekajo in kamera tudi>:D
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

Tomay ::

Saj zadeva dela b.p. z premiere, pinnacle.., Priložen program pa očitno ni združljiv s to kamero ali kaj:\.

Ne morem reči, da se nisem trudil, sem probal na več windowsih pa vseeno ni delalo. Bolje, da sploh nebi dali nobenega programa zraven, se vsaj ljudje ne bi tolko zajebavali s priloženim softwerom.
Voodoo 4Ever

rfmw ::

če se ne motim, so priloženi programi namenjeni le USB-ju in nikakor ne Firewire in zajemanju videa preko njega. Webcam pa itak gre preko USB...
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

pivmik ::

Če komu ni jasno... preko USBja ne moreš prenašat videa iz kasete v polni kvaliteti ampak le v "webcam" kvliteti, to je nekje 15 slik/sekundo 320x240 resolucija. USB luži na teh kamerah le za webcam in prenos fotografij.

Če hočete v polni kvaliteti(720x576@25fps) imet DV video na računalniku morate nujno prenesti preko FireWire(i.Link, IEE1394) vmesnika/kabla/kartice.
Programi ki jih uporabnite za prenos so recimo:
Windows Movie Maker, Sony Vegas, Pinnacle Studio, Adobe Premiere,...
LP, Gregor GRE^

ponky ::

Hvala za tako izčrpne odgovore....V glavnem je stvar uspela in sicer s Pinnacle Studio programom,nobenih izgubljenih frame-ov,Holywood effects FX tudi delajo zraven....no,da potolažim unga,k je WinXp zagovarjal...se strinjam s tabo,da so multimedijski,a sem na žalost s prvimi različicami imel same probleme,zato sem ostajal na Win2k...ker pa mi nekaj teh video programov na Win2k sploh ni dovolilo instalirat-in še bolj posledično,ker sem dal končno sistem na SATA disk,sem probal vse skupaj dati na Xp SP2 in moram reči,da zaenkrat dela vse presenetljivo zelo dobro.Očitno so s SP rešili marsikateri problem iz prve verzije,ki sem jo jaz probal.Konec koncev naj si proizvajalec tiste programe nekam zatlači.Pa webcam na USB na Win2k tudi ni možno uporabljati,ker NE DELA.NIsem pa še probal ali deluje na Xp-jih SP2,ker sem zasledil nekje,da samo s SP1.A kdo kaj več ve o tem?

Zanima pa me še nekaj.Namreč ne morem instalirati Premiere-a 7.0.A za to verzijo obvezno rabim hardware-sko kartico za zajem videoa kot so Matroxi in podobno? Katera verzija deluje brez take kartice?

Hvala za pomoč


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Firewire kartica (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
697282 (6430) BadWolf
»

Mini DV kamera Panasonic NV-GS11 - osebno mnenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
736637 (5030) pivmik
»

Najboljse zajemanje videa na pc?

Oddelek: Programska oprema
142104 (1739) rimljan
»

Kaj vse rabim za prenos videa na HDD in ustvarjanje filmov??

Oddelek: Zvok in slika
51249 (1189) Caligula
»

kamera je:) - ZVOKA ni!

Oddelek: Zvok in slika
71170 (1079) pivmik

Več podobnih tem